Search
Close this search box.

Πως να κρατήσεις καλύτερες σημειώσεις αυτό το εξάμηνο, για να μην τρέχεις πάλι τελευταία στιγμή!

Μπορεί η τακτική που εφάρμοζες (ή η έλλειψη αυτής) στο προηγούμενο εξάμηνο, να μην ήταν ιδιαίτερα αποτελεσματική, αλλά μην αγχώνεσαι. Υπάρχουν πολλοί κι εύκολοι τρόποι να σώσεις την κατάσταση στο επόμενο.

Αρκεί να είσαι αποφασισμένος να το κάνεις. Πράγμα που σημαίνει πως θα πρέπει να δίνεις το παρόν στα αμφιθέατρα όσο περισσότερο γίνεται. Άλλο να κρατάς εσύ τις δικές σου σημειώσεις κι άλλο να τις παίρνεις έτοιμες από κάποιον συμφοιτητή σου.

Όσο κι αν δεν το παραδέχεσαι, διαφορά υπάρχει. Οπότε προσπάθησε αυτή τη φορά να ελαττώσεις τα «πιστόλια» και ιδιαίτερα στα δύσκολα μαθήματα. Γιατί ειδικά εκεί, είτε τις πάρεις από κάποιον είτε όχι, το ίδιο κάνει.

Γι’ αυτό λοιπόν ακολούθησε τα παρακάτω βήματα κι εμείς σου εγγυόμαστε την επιτυχία: 

 #1 Κάθε λέξη και σκέψη

Το μεγαλύτερο λάθος που μπορείς να κάνεις, είναι να σημειώνεις με το μυαλό σου να ταξιδεύει αλλού ή να συζητάς σε όλη τη διάρκεια του μαθήματος με τον/τη διπλανό/ή σου. Χάνει το νόημα του μ’ αυτόν τον τρόπο και να σου πω την αλήθεια τσάμπα κι ο κόπος που έκανες να πας μέχρι τη σχολή, αφού όπως είπα και πριν θα μπορούσες να πάρεις τις σημειώσεις από κάποιον άλλον. Το θέμα λοιπόν δεν είναι να αρχίσεις να αντιγράφεις μηχανικά ό,τι βλέπεις στον πίνακα, αλλά να καταλαβαίνεις και να φιλτράρεις τι είναι αυτά που αποτυπώνεις στο χαρτί. Και στο κάτω κάτω άνθρωποι είμαστε, υπάρχουν κάποια πράγματα που αδυνατούμε να καταλάβουμε. Για να μπορέσεις όμως να κάνεις την οποιαδήποτε απορία στον καθηγητή, πρέπει να ξέρεις ποια είναι αυτή. Πρέπει να καταλαβαίνεις τι δεν καταλαβαίνεις, βρε παιδί μου! (Mindblown)

 #2 Χρώμα και χαρά

Τα στυλό και τα χρωματιστά υπογραμμιστικά δεν είναι μόνο για να ανεβάζεις ωραίες φωτογραφίες στο Instagram, αλλά και για να τα χρησιμοποιείς. Εμπρός λοιπόν, μη βαριέσαι και δώσε τη ζωντάνια που λείπει στις σημειώσεις σου! Επιπλέον, θα σου είναι πολύ πιο εύκολο αργότερα κατά το διάβασμα στο σπίτι (λέμε τώρα) να ξεχωρίσεις τα πιο σημαντικά, τις λέξεις-κλειδιά κι εκείνα που σε δυσκόλεψαν λίγο παραπάνω, έτσι ώστε να τα διπλοτσεκάρεις. Σίγουρα μ’ αυτόν τον τρόπο θα γλιτώσεις και αρκετό χρόνο, αφού δε θα χρειάζεται να τρως την ίδια ώρα σε κάθε πρόταση. Και στην εξεταστική ειδικά, ξέρω και ξέρεις ότι κάθε λεπτό (από τις δύο μέρες συνολικά) έχει τεράστια σημασία!

#3 Ντοσιέ ή τετράδιο; Τετράδιο ή ντοσιέ;

Ντοσιέ. Ασυζητητί. Από εκείνα που έχουν το κλιπάκι και μπορείς να αφαιρείς και να προσθέτεις σελίδες όποτε θες. Είναι πολύ πιο πρακτικά από τα τετράδια, αφού τις μέρες που χάνεις, δε χρειάζεται να μαντεύεις πόσο χώρο πρέπει να κρατήσεις κενό για τις σημειώσεις, ούτε να τις παίρνεις μετά από κανά μήνα και να τις περνάς τότε, με αποτέλεσμα να χαλάνε όλη τη σειρά. Στις πρώτες σελίδες θα βρίσκεις τις πιο καινούριες και στις πιο πρόσφατες τις παλιές. Ένα μπέρδεμα γενικά, που δεν πρόκειται να βγάλεις άκρη και στο τέλος θα τα παρατήσεις κιόλας από όλη αυτήν τη σημειωσιακή σύγχυση! Επομένως ντοσιέ και πάλι ντοσιέ!

 

Δες τα υπόλοιπα tips στο https://www.neopolis.gr/

Βάλτε στη ζωή σας οργανικά προϊόντα διατροφής, καλλυντικά υψηλής θρεπτικότητας & βιταμίνες!

Multi-ethnic προϊόντα ανακαλύψτε νέες γεύσεις & συνταγές στις καλύτερες τιμές!

Μοναδικά ταξίδια και οργανωμένες εκδρομές σε όλο τον κόσμο! Ζήστε μια αξέχαστη εμπειρία!

Με προσφορές για φοιτητές που δεν υπάρχουν!
7€ Ανδρικό 
10€ Γυναικείο (κούρεμα + χτένισμα)