Search
Close this search box.

Συνομιλίες Γυναικών – Woolf vs Joyce

ΣΧΗΜΑ ΕΚΤΟΣ ΑΞΟΝΑ

«ΣΥΝΟΜΙΛΙΕΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ»
Woolf vs Joyce

Για 2 μόνο παραστάσεις τον Απρίλιο στα Ιωάννινα

Μετά την μεγάλη επιτυχία των παραστάσεων του έργου «Συνομιλίες Γυναικών. Woolf vs Joyce», το οποίο παρουσίασε η ομάδα «Σχήμα εκτός Άξονα» στη Θεσσαλονίκη τον Ιανουάριο και Φεβρουάριο,
το ατμοσφαιρικό μπαρ – καφέ Σκάλα στα Ιωάννινα, θα φιλοξενήσει για 2 μόνο παραστάσεις τις ‘’ Συνομιλίες Γυναικών’’ στις 11 και 12 Απριλίου στις 10μμ.

Στο έργο ανταμώνουν ηρωίδες έργων της Βιρτζίνια Γουλφ, και του Τζέιμς Τζόυς, με κείμενα της Ντόρις Λέσινγκ και της Εστέρ Βιλάρ.

Ο Νίκος Βουδούρης και η Αναστασία Θεοφανίδου, σε μια καινούρια συνεργασία-πρόκληση, επιχειρούν με όχημα τον λόγο των Γουλφ και Τζόυς, αλλά και της Λέσινγκ και της Βιλάρ, να φωτίσουν τα θέλω μας, σε μια δυσνόητη επικοινωνιακά κοινωνία και να ανοίξουν δρόμους πολύ πιο γόνιμους για τον καθένα και για όλους. Επέλεξαν κείμενα τα οποία δημιουργούν σκέψεις, αντιθέσεις, συμφωνίες και γενικά εισβάλλουν στον πυρήνα των σχέσεων μεταξύ ανθρώπων και ειδικά μεταξύ γυναικών και ανδρών, γραπτά κείμενα σημαντικών συγγραφέων που κατέθεσαν τις απόψεις τους και άφησαν τη δική τους ιστορία εδώ και εκατό περίπου χρόνια. Ο λόγος τους, δείχνει να είναι το ίδιο επίκαιρος με τότε και οι λύσεις δείχνουν να βρίσκονται ακόμη σε αναζήτηση.

Όπως σημειώνει ο Νίκος Βουδούρης, «ο καθρέφτης δείχνει την αλήθεια, αλλά ο ίδιος είναι ψέμα».
Και όπως γράφει η Ντόρις Λέσινγκ: «Άντρες. Γυναίκες. Δεσμώτες. Ελεύθεροι. Καλοί. Κακοί. Ναι. Όχι. Καπιταλισμός. Σοσιαλισμός. Σεξ. Αγάπη. Θέλω να τελειώνω με όλα αυτά… με τις ιστορίες περί αντρών εναντίον γυναικών, με όλα τα παράπονα… τις κατηγορίες και τις προδοσίες».

INFO

 • Σκηνοθεσία: Νίκος Βουδούρης
 • Επιλογή –προσαρμογή κειμένων: Νίκος Βουδούρης, Αναστασία Θεοφανίδου
 • Ερμηνεία: Αναστασία Θεοφανίδου
 • Εικαστική και ενδυματολογική επιμέλεια: Μπάμπης Ματεντζίδης
 • Βοηθός σκηνοθέτη: Δημήτρης Κολοβός
 • Φωτογραφίες: Elise Ntoremi Photography
 • Φωτογραφίες προβών: Ρωμούδης Κωνσταντίνος-Photography by Constantinos
 • Σχεδιασμός εντύπων: Ντίνα Στέφου
 • Εκτύπωση εντύπων: Graphica

 

Παραστάσεις στο μπαρ – καφέ Σκάλα (Εθ. Αντιστάσεως 50, Ιωάννινα)

Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Πέμπτη 11 και Παρασκευή 12 Απριλίου στις 10μμ
Διάρκεια: 65 λεπτά
Εισιτήρια: 6 ευρώ + ποτό
Κρατήσεις θέσεων-πληροφορίες: 26510 37676 (απαραίτητη η κράτηση λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων)

* Ευχαριστούμε τον Γιώργο Φράγκογλου για τη βοήθεια του.

Οι παραστάσεις γίνονται σε συνεργασία με το Eclipses Group Theater.

Κριτικές και σχόλια θεατών

 • Μια χειροποίητη παράσταση. Από εκείνες που τιμούν τα υλικά τoυς. Σε μια σοφίτα με τα ολίγα και τα πολλά. Σε συνθήκες εξομολόγησης. Σε απόσταση αναπνοής για να μην χάνεται ο λυγμός. Με λόγο αποθησαυρισμένο, που σου τον αποθέτει στον νου και στην καρδιά για να τον αναστοχαστείς. Μια γυναίκα, όλες οι γυναίκες, και μαζί της Εκείνος. Πάντα. Ο Μέγας Παρών και Απών. Αξίζει να κοινωνήσετε Βιρτζίνια Γουλφ, Τζέιμς Τζόυς, Ντόρις Λέσινγκ, Εσθέρ Βιλάρ. Μέσα από τη συγκινητική λιτότητα της Αναστασίας Θεοφανίδου. Στο ημίφως. Για να μείνει μεταξύ σας και εντός σας. Σαν τελετή.
  Στο Μπενσουσάν Χάν.
  Καλλιόπη Εξάρχου
  Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Θεατρολογίας ΑΠΘ ,Συγγραφέας
 • Στην παράσταση “Συνομιλίες Γυναικών.Woolfvs Joyce”, μια επιλογή κειμένων από τον Νίκο Βουδούρη και την Αναστασία Θεοφανίδου και σε σκηνοθεσία του Νίκου Βουδούρη από την ομάδα “Σχήμα εκτός Άξονα” στη Σοφίτα του Μπενσουσάν Χαν, “ανταμώνουν” ηρωίδες έργων της Βιρτζίνια Γουλφ και του Τζέιμς Τζόυς, με κείμενα της Ντόρις Λέσινγκ και της Εστέρ Βιλάρ. Οι ηρωίδες αυτές αποφασίζουν να επισκεφτούν τη σοφίτα του Μπενσουσάν Χαν μέσα από έναν καθρέπτη, ένα μαύρο καπέλο και το ομοίωμα ενός άνδρα. Οι ηρωίδες έρχονται στο σήμερα, για να μοιραστούν τη μοναξιά τους μαζί μας.
 • Η κ. Αναστασία Θεοφανίδου με ιδιαίτερη θεατρική άνεση κι έναν ξεχωριστό αυθορμητισμό μας μεταγγίζει αυτή ακριβώς τη μοναξιά. Αφουγκράζεται τους ήχους της σοφίτας, το ελάχιστο τρίξιμο της. Παρατηρεί τις γραμμές του προσώπου της σε έναν μεγάλο καθρέπτη. Γίνεται το υποκείμενο μέσα στο αντικείμενο, κι ας τα θέλει χωριστά το συντακτικό. Εδώ υποκείμενο και αντικείμενο ταυτίζονται και συγχρονίζονται με τις αναπνοές των θεατών.
  Ζωή Ταυλαρίδου – kulturosupa
 • «Συνομιλίες γυναικών» (σκην. Ν. Βουδούρης): Καλά λογοτεχνικά κείμενα ως βάση και ήσυχα ξεδιπλωμένη γυναικεία οπτική από την Αναστασία Θεοφανίδου. Ιδανική για εξομολογήσεις η «σπιτίσια» ακουστική της σοφίτας του Μπενσουσάν Χαν.
  Ζωή Βερβεροπούλου – Lavart
 • Εξαιρετική ερμηνεία σε έναν εκπληκτικό χώρο όπως είναι το Μπενσουσάν Χαν. Μπράβο σε όλους τους συντελεστές της παράστασης που μεταγγίζει αυτή ακριβώς τη μοναξιά. Αφουγκράζεται τους ήχους της σοφίτας, το ελάχιστο τρίξιμό της. Παρατηρεί τις γραμμές του προσώπου της σε έναν μεγάλο.

Στην σοφίτα του Μπενσουσάν Χαν
Ένα θεατρικό από το Σχήμα Εκτός Άξονα με την εξαιρετική Αναστασία Θεοφανίδου
ΣΥΝΟΜΙΛΙΕΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ
WOOLF vs JOYCE αυτί

Για το Σχήμα εκτός Άξονα
Αναστασία Θεοφανίδου Νίκος Βουδούρης

 

Βρείτε την εκδήλωση στο Facebook: https://www.facebook.com/events/

Βάλτε στη ζωή σας οργανικά προϊόντα διατροφής, καλλυντικά υψηλής θρεπτικότητας & βιταμίνες!

Multi-ethnic προϊόντα ανακαλύψτε νέες γεύσεις & συνταγές στις καλύτερες τιμές!

Μοναδικά ταξίδια και οργανωμένες εκδρομές σε όλο τον κόσμο! Ζήστε μια αξέχαστη εμπειρία!

Με προσφορές για φοιτητές που δεν υπάρχουν!
7€ Ανδρικό 
10€ Γυναικείο (κούρεμα + χτένισμα)