ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ 5 ΕΥΚΟΛΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΓΙΑ ΦΟΙΤΗΤΕΣ

Αυτές είναι οι πέντε καλύτερες φοιτητικές συνταγές που θα σε βγάλουν από την δύσκολη θέση κάθε στιγμή και δεν θα πεινάσεις ποτέ!

Κοτόπουλο στο φούρνο με πατάτες

 

Psito kotopoulo

Υλικά 

-4 μπούτια κοτόπουλου 
-4 – 5 πατάτες καθαρισμένες
-2 κουταλάκια ρίγανη 
-1/4 της κούπας ελαιόλαδο 
-1 λεμόνι στυμμένο 
-Αλάτι και πιπέρι 

Εκτέλεση 

Πλένεις το κοτόπουλο και τις πατάτες και τα βάζεις σ’ ένα ταψί. Τις πατάτες τις κόβεις σε όποιο μέγεθος σ’ αρέσει. Τα πασπαλίζεις καλά (απ’ όλες τις πλευρές) με αλάτι, πιπέρι και ρίγανη. Ρίχνεις το λάδι και το λεμόνι και προσθέτεις ελάχιστο νερό στο ταψί. Το βάζεις στο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου μία ώρα (μέχρι να ροδίσει).


Ατομική ομελέτα

Omeleta

Υλικά

-Τρία αυγά 
-Μισή πιπεριά καθαρισμένη σε κομματάκια
-Μανιτάρια 
-5 κουταλιές γάλα εβαπορέ 
-Αλάτι, πιπέρι
-Ελάχιστο λάδι 

Εκτέλεση 

Χτυπάς τα αυγά σ’ ένα βαθύ πιάτο μαζί με το αλάτι, το πιπέρι και το γάλα. Σ’ ένα τηγάνι τσιγαρίζεις με ελάχιστο λάδι την πιπεριά και τα μανιτάρια. Προσθέτεις το μίγμα με το αυγό και το γυρνάς στην πορεία για ψηθεί κι απ’ τις δύο πλευρές. Μπορείς φυσικά να προσθέσεις κι όποιο άλλο υλικό σου αρέσει.

Σπιτική πίτσα

 

Homemade pizza


Υλικά
-300 γρ. έτοιμη ζύμη για πίτσα (θα βρεις στα super market)
-150 γρ. μανιτάρια
-250 γρ. ντοματάκια αποφλοιωμένα
-2 φέτες ζαμπόν (ή ότι άλλο αλλαντικό σου έμεινε!)
-3 ντομάτες
-4 κουταλιές ελαιόλαδο
-100 γρ. κασέρι ή γραβιέρα τριμμένο (ή ότι άλλο τυρί σου έμεινε!)
-Αλάτι, πιπέρι, ρίγανη 

Εκτέλεση 

Στράγγιξε τα μανιτάρια από το νερό της κονσέρβας και κόψε τα σε λεπτές φέτες. Σόταρε λίγο τα μανιτάρια με μια κουταλιά λάδι. Κόψε το ζαμπόν λωρίδες και τις ντομάτες σε ροδέλες. Άπλωσε τα λιωμένα στοματάκια στην ανοιγμένη ζύμη, ρίξε το υπόλοιπο λάδι, τις ντομάτες και το ζαμπόν πάνω στην πίτσα ομοιόμορφα. Πασπάλιστε το τριμμένο τυρί η κομμένο σε λεπτές φέτες. Ψήσε την πίτσα σε προ θερμασμένο φούρνο στους 250 βαθμούς μέχρι να ροδίσει καλά η ζύμη. Κι εδώ εννοείται ότι μπορείς να προσθέσεις ότι άλλο υλικό σου αρέσει.

Εύκολη τυρόπιτα χωρίς φύλλο
Tiropita
Υλικά
 
-7 κ. σούπας αλεύρι (για όλες τις χρήσεις)
-250 γρ. τυρί γραβιέρα
-1 κ. σούπας baking powder
-1/2 ποτήρι γάλα
-3 κ. σούπας λάδι
-5 αυγά
-1 φακελάκι βανίλια
-μπόλικο δυόσμο
 
Εκτέλεση:
Μέσα σε ένα βαθύ μπολ βάζουμε το αλεύρι μας, το baking powder και τα αυγά και τα χτυπάμε πολύ καλά. Στη συνέχεια προσθέτουμε το τυρί (τριμμένο), το γάλα, το λάδι και τη βανίλια και τα ανακατεύουμε. Επίσης προσθέτουμε τον δυόσμο. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς ενώ λαδώνουμε το ταψί. Ψήνουμε για περίπου 45-50 λεπτά.
Φοιτητική Καρμπονάρα
Φοιτητική καρμπονάρα
Carbonara
Υλικά
-Ένα πακέτο μακαρόνια σπαγγέτι
-Ένα κουτί γάλα εβαπορέ (κατά προτίμηση light)
-Ελάχιστο βούτυρο
-250 γρ. μπέικον ψιλοκομμένο
-2 κουτ. κορν φλάουρ
-Μισό ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
-Αλάτι, Πιπέρι
-Κεφαλοτύρι τριμμένο
Εκτέλεση 
 
Βράζουμε τα μακαρόνια, σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στο πακέτο και τα σουρώνουμε. Σε ένα τηγανάκι λιώνουμε το βούτυρο και τσιγαρίζουμε το μπέικον. Μόλις μαραθεί το μπέικον, προσθέτουμε το γάλα, αλάτι και πιπέρι και βράζουμε σε σιγανή φωτιά, ανακατεύοντας συνέχεια με σύρμα για να μη μας κολλήσει το γάλα. Όταν το γάλα αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε το κορν φλάουρ διαλυμένο σε λίγο κρύο νερό, και συνεχίζουμε το ανακάτεμα για 1-2 λεπτά μέχρι ν’ αρχίσει να πήζει. Αποσύρουμε το μίγμα από τη φωτιά προσθέτουμε το μαϊντανό και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα με τα μακαρόνια. Προαιρετικά, μπορούμε να προσθέσουμε στην συνταγή και φρέσκα μανιτάρια. Προσθέτουμε κεφαλοτύρι τριμμένο, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αυτή η τοποθεσία χρησιμοποιεί cookies για την υποστήριξη της εμπειρίας σας σε ολόκληρο τον ιστότοπο. Πολιτική Απορρήτου

Οι ρυθμίσεις των cookies σε αυτή την ιστοσελίδα έχουν οριστεί σε "αποδοχή cookies" για να σας δώσουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία περιήγησης. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτή την ιστοσελίδα χωρίς να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies σας ή κάνετε κλικ στο κουμπί "Κλείσιμο" παρακάτω τότε συναινείτε σε αυτό.

Κλείσιμο