Search
Close this search box.

Είδη φοιτητών που θα συναντήσεις στην σχολή!

Πηγαίνοντας στη σχολή θα συναντήσεις πολλά είδη φοιτητών που είτε περίμενες είτε όχι. Με άλλους θα ταιριάξεις και θα γίνεται φίλοι, με άλλους δε θα θες να λες ούτε καλημέρα και άλλους δε θα τους ξαναδείς ποτέ.

Φυσικά, όμως, οι συμφοιτητές σου δε χωρίζονται μόνο σε συμπαθητικούς και αντιπαθητικούς. Υπάρχουν πολλοί και διαφορετικοί άνθρωποι και ιδίως πολλά είδη φοιτητών που θα βρεις μπροστά σου.

Ο ενθουσιώδης

Σίγουρα θα πετύχεις από την πρώτη κιόλας μέρα έναν ενθουσιώδη φοιτητή, ο οποίος θα εκστασιάζεται με το κτήριο, τα μαθήματα, τις αίθουσες, τους καθηγητές, το πρόγραμμα κτλ. Συνήθως αυτός είναι και ο πρώτος που ξενερώνει με όλη τη φάση και προσγειώνεται από τα σύννεφα στο έδαφος.

Ο ψάρακλας

Σε μια τέτοια φάση βρίσκεται μια αρκετά μεγάλη μερίδα φοιτητών. Συνήθως σκάει μύτη με σχολική τσάντα στην πλάτη, ψάχνει το προαύλιο για την προσευχή κι έχει το τρομαγμένο βλέμμα του κουταβιού. Σε πλησιάζει και σε ρωτάει με αγωνία αν πέρασες στο ίδιο τμήμα με αυτόν για να μοιραστεί το άγχος και το φόβο του για το καινούριο. Χαριτωμένος, αλλά αρκετά ενοχλητικός.

Ο αγνοούμενος

Ξεκινάει η χρονιά και ενώ τον είδες να τριγυρνάει τον πρώτο καιρό κάπου στη σχολή, πλέον έχει να εμφανιστεί μήνες. Το πιο πιθανό είναι να μην τον ξαναδείς ποτέ σε μάθημα και να τον πετύχεις στην ορκωμοσία. Με κάποιο τρόπο πάντως το φάντασμα καταφέρνει να πάρει πτυχίο κι ας μην εμφανίζεται ποτέ.

Ο αιώνιος

Τον αιώνιο φοιτητή θα τον καταλάβεις από τον αέρα σιγουριάς και σοφίας που αποπνέει στο πέρασμά του… ή και από την ηλικία του… ή απ΄το ότι θα είσαι συμφοιτητής με το παιδί του. Εντάξει, ας μην υπερβάλω, αλλά όντως θα τον καταλάβεις.

Ο party animal

Είναι εκείνος που ανυπομονεί για τα πάρτι όλων των σχολών πέρα απ΄τη δική σας, εκείνος που κάθε βράδυ βγαίνει θερίζοντας όλα τα κλαμπ της πόλης και συνήθως δεν εμφανίζεται στις πρωινές διαλέξεις για ευνόητους λόγους. Επίσης, παρευρίσκεται σε όλες τις μαζώξεις που οργανώνουν οι φοιτητικές παρατάξεις κι ας μην υποστηρίζει κάποια απ’ αυτές.

Ο “άρχοντας” του κυλικείου

Έρχεται στη σχολή με μοναδικό σκοπό να αράξει στο κυλικείο κάνα 8ωρο, να πιει τα καφεδάκια του, να φάει τα ωραιότατα σάντουιτς, να τα πει με όλο το τμήμα, τους καθηγητές, τους υπαλλήλους του κυλικείου…

Ο πρωταθλητής του τίτσου

Ο πρωταθλητής του τίτσου κατά πάσα πιθανότητα ταυτίζεται με τον άρχοντα του κυλικείου. Παίζει όλη μέρα με όποιον βρει. Όλοι ξέρουν πως οποιαδήποτε στιγμή είναι ευπρόσδεκτοι από τον πρωταθλητή στο παιχνίδι και εννοείται ότι μυεί τους νέους φοιτητές και τους μεταλαμπαδεύει τις γνώσεις του.

Ο παραταξάκιας

Φαινομενικά είναι φιλικός, κοινωνικός τύπος που θα σε πλησιάσει την ημέρα των εγγραφών γεμάτος προθυμία να σε βοηθήσει να φτάσεις ως τη γραμματεία. Κι όμως, οι σκοποί του δεν είναι και τόσο αθώοι, αφού αργά η γρήγορα θα βρεθείς γραμμένος στην παράταξη που εκπροσωπεί.

Ο ζητιάνος σημειώσεων

Μπορεί να τον έχεις δει κάπου στη σχολή, ίσως να έχετε πει και μια καλημέρα. Λίγες μέρες όμως πριν την εξεταστική σε βλέπει στους διαδρόμους της σχολής και σε υποδέχεται με αγκαλιές και φιλιά. Αφού μιλήσετε ένα 5λεπτο ξεκινάει να στο φέρνει από ‘δώ κι από ‘κει για να του δώσεις τις σημειώσεις σου, γιατί του ήταν αδύνατο να παρακολουθήσει το μάθημα μιας και ήταν για καφέ όλο το εξάμηνο.

 

Πηγή: https://frapress.gr

Βάλτε στη ζωή σας οργανικά προϊόντα διατροφής, καλλυντικά υψηλής θρεπτικότητας & βιταμίνες!

Multi-ethnic προϊόντα ανακαλύψτε νέες γεύσεις & συνταγές στις καλύτερες τιμές!

Μοναδικά ταξίδια και οργανωμένες εκδρομές σε όλο τον κόσμο! Ζήστε μια αξέχαστη εμπειρία!

Με προσφορές για φοιτητές που δεν υπάρχουν!
7€ Ανδρικό 
10€ Γυναικείο (κούρεμα + χτένισμα)