Search
Close this search box.

Τα 11 πιο παράξενα μουσεία στο κόσμο

img1

Από το μουσείο των διαλυμένων σχέσεων μέχρι το μουσείο που τα εκθέματα του βρίσκονται στον βυθό της θάλασσας, δείτε ποια είναι τα 11 πιο παράξενα μουσεία στον κόσμο!

1. Το τρομακτικό μουσείο, Ρωσία

img2

img3

Το «Kuntzkamera» είναι ένα από τα πιο παράξενα αλλά και πιο τρομακτικά μουσεία που θα συναντήσετε αν ταξιδέψετε στην Αγία Πετρούπολη της Ρωσίας.

Ιδρύθηκε από τον τσάρο Πέτρο τον Πρώτο, ο οποίος μάζεψε διάφορα περίεργα πράγματα από όλη την Ρωσία σε αυτό το μουσείο: παράξενα πλάσματα και ζώα διατηρημένα σε αλκοόλ, όργανα βασανιστηρίων, περίεργα έργα ζωγραφικής.

2. Μουσείο με εκθέματα γυναικείες τσάντες και πορτοφόλια, Ολλανδία

img4

img5

Βρίσκεται στο Άμστερνταμ και είναι ένα από τα τρία μουσεία στον κόσμο που είναι αφιερωμένα αποκλειστικά στις τσάντες, στα πορτοφόλια, στις βαλίτσες και στην ιστορία τους, από το Μεσαίωνα μέχρι σήμερα.

Η εντυπωσιακή συλλογή περιλαμβάνει περισσότερες από 4.000 τσάντες, καθιστώντας το μουσείο το μεγαλύτερο μουσείο στις τσάντες στον κόσμο, και ένα από τα μόλις τρία μουσεία σε όλο τον κόσμο που ειδικεύονται αποκλειστικά στις τσάντες.

Το μουσείο είναι το αποτέλεσμα της μοναδικής συλλογής του Hendrikje Ivo, ο οποίος συγκεντρώνει τσάντες για περισσότερα από 35 χρόνια. Η μανία του Ivo με τις τσάντες ξεκίνησε όταν ανακάλυψε ένα πράσινο πορτοφόλι ταρταρούγα κατασκευασμένο το 1820. Ο Hendrikje προσπάθησε να ανακαλύψει την ιστορία του και όταν τα κατάφερε παθιάστηκε με την ιδέα. Από τότε δεν σταμάτησε να ψάχνει για τσάντες και πορτοφόλια και όταν η συλλογή του έφτασε τις 3.000 τσάντες αποφάσισε να την παρουσιάσει στο κοινό.

3. Το μουσείο των βασανιστηρίων, Μάλτα

img7 img6

Από το πρώτο σας βήμα στα σοκάκια της Mdina, την «σιωπηλή πόλη» της Μάλτας,  θα αισθανθείτε ότι το ρολόι γύρισε πίσω μερικές εκατοντάδες χρόνια. Τα στενά δρομάκια, η καταπληκτική αρχιτεκτονική και η συνολική ατμόσφαιρα της αρχαίας πόλης την καθιστούν ένα από τα πιο δημοφιλή αξιοθέατα της Μάλτας.

Ώσπου φτάνετε στις φυλακές ή αν προτιμάτε στο μουσείο της πόλης. Κατεβαίνοντας στα μπουντρούμια θα σοκαριστείτε αντικρίζοντας τις ανακατασκευασμένες εκτελέσεις και τα βασανιστήρια. Μόνο οι τοίχοι γνωρίζουν πόσοι κρατούμενοι έχασαν τη ζωή τους εδώ μέχρι και το 1813.

Τίποτα δεν λείπει από την συλλογή: όλα τα είδη των βασανιστηρίων της ρωμαϊκής αυτοκρατορίας, της Αραβοκρατίας αλλά και της περιόδου των Ιπποτών της Μάλτας.

Αποκεφαλισμένα πτώματα, κρεμασμένοι σκελετοί, άνθρωποι που πεθαίνουν από πανούκλα και φυσικά οι εκτελεστές να στέκονται κοιτώντας βλοσυρά θύματα και επισκέπτες. Ένα θέαμα αποκλειστικά για ενήλικες που δεν έχουν καρδιακά προβλήματα..

4. Τα μουσεία με τις οπτικές ψευδαισθήσεις, Νότια Κορέα

img9 img8

Μπορείτε να φανταστείτε τον εαυτό σας να δίνει ένα τρυφερό φιλί στο μάγουλο της Μόνα Λίζα, να τρέχει παρέα με τον θρυλικό Πήγασο ή ακόμη και να συλλέγει σε ένα δοχείο τα ούρα ενός μωρού; Όλα αυτά (και πολλά ακόμη) μπορούν να σας συμβούν αν επισκεφτείτε ένα από τα μουσεία οπτικών ψευδαισθήσεων ή «Trick Eye Museums» της Νότιας Κορέας.

Κάποια από τα έργα τέχνης που εκθέτονται στα μουσεία μοιάζουν σαν να ξεγλιστρούν από το πλαίσιο, σε κάποια άλλα υπάρχει τρόπος να εισχωρήσετε εσείς σε αυτά, πάντα βέβαια με φωτογραφίες που θα ληφθούν από την κατάλληλη γωνία και με τον κατάλληλο τρόπο. Το αποτέλεσμα είναι πολύ διασκεδαστικό και για τους επισκέπτες αλλά και για όσους αργότερα δουν τις φωτογραφίες σας πίσω στο σπίτι.

5. Το μουσείο του ανθρώπινου σώματος, Ολλανδία

img11 img10

Το Μουσείο του ανθρώπινου σώματος ( Corpus Museum of Human Body) βρίσκεται κατά μήκος της εθνικής οδού A44 ανάμεσα στο Άμστερνταμ και τη Χάγη και άνοιξε τις πόρτες του για το κοινό τον Μάρτιο του 2008.

Σκοπός του μουσείου είναι να οδηγήσει τους επισκέπτες του σε ένα φανταστικό ταξίδι μέσα σε ένα γιγαντιαίο ανθρώπινο σώμα κατά την διάρκεια του οποίου μπορούν να δουν και να ακούσουν πώς λειτουργεί το ανθρώπινο σώμα και πόσο σημαντικός είναι ο ρόλος της υγιεινής διατροφής, της υγιεινής ζωής και της σωματικής άσκησης.

Ερωτήσεις όπως «Γιατί πρέπει να κοιμηθώ;», «Τι συμβαίνει όταν φτερνίζονται», «πώς τα μαλλιά μου μεγαλώνουν» απαντώνται στο CORPUS με κατανοητό τρόπο κατά τη διάρκεια του «ταξιδιού μέσα στο ανθρώπινο σώμα».

6. Το μουσείο των διαλυμένων σχέσεων, Κροατία

img13 img12

Τι απέγινε το αρκουδάκι που πετάχτηκε με οργή στο παρμπρίζ του αυτοκινήτου κατά την διάρκεια ενός θυελλώδους χωρισμού; Η συλλογή με τα DVDs;  Το νυφικό από τον γάμο που πήγε στραβά; Το τσεκούρι που κατέστρεψε την πολυθρόνα;

Όλα εκτίθενται στο «Μουσείο των διαλυμένων σχέσεων» (Museum of Broken Relationships) στην πρωτεύουσα της Κροατίας το Ζάγκρεμπ. Το καθένα με γραπτές μαρτυρίες που αφηγούνται ιστορίες πάθους, ρομαντισμού αλλά και σπαραγμού.

7. Υποβρύχιο μουσείο αγαλμάτων, Μεξικό

img15 img14

Ένα  εντυπωσιακό μουσείο υπάρχει στις Δυτικές Ακτές των Ισλα Μουχέρες, Πούντα Κανκούν και Πούντα Νιζούκ. Τα εκθέματα-γλυπτά  δεν βρίσκονται όπως στα περισσότερα μουσεία σε μια αχανή και «κρύα» αίθουσα αλλά στο… βυθό του ωκεανού!

Το πρωτοποριακό αυτό μουσείο  περιλαμβάνει 403 γλυπτά σε φυσικό μέγεθος, κατασκευασμένα με ιδιαίτερη ευαισθησία από τον υποβρύχιο γλύπτη Jason DeCaires Taylor, τον πρώτο άνθρωπο που σκέφτηκε να βάλει την τέχνη στον πάτο της θάλασσας! Τα αγάλματα, τα οποία απεικονίζουν ανθρώπους να κάνουν καθημερινές εργασίες,  είναι τοποθετημένα πάνω σε μεγάλες πλάκες τσιμέντου, τεσσάρων τετραγωνικών μέτρων.

Ο εντυπωσιακός εκθεσιακός χώρος εκτείνεται σε μια  υποβρύχια έκταση 420 τ.μ.

8. Το μουσείο των Νίντζα, Ιαπωνία

img17 img16

Οι Νίντζα ήταν οι κατάσκοποι της φεουδαρχικής Ιαπωνίας, ειδικευμένοι στη συλλογή πληροφοριών για τον εχθρό χωρίς να γίνουν αντιληπτοί. Ξεπήδησαν από το χαμηλό κοινωνικά επίπεδο της Ιαπωνικής κοινωνίας, από τους Ηinin. Πρόκειται για ένα τόσο χαμηλό κοινωνικό στρώμα, που η λέξη Ηinin μεταφράζεται ως «το μη ανθρώπινο».

Έξω από την Ιαπωνία, ακόμα και σήμερα λίγα πράγματα είναι γνωστά για το Ninjutsu, την τέχνη των Νίντζα, και αυτά κυρίως για εμπορικούς λόγους. Αλλά και στην ίδια την Ιαπωνία ακόμα, τα στοιχεία είναι ελάχιστα, κυρίως επειδή οι σχετικές γνώσεις τηρήθηκαν μυστικές και με μεγάλη αυστηρότητα.

Το μικρό αλλά εξαιρετικό μουσείο της πόλης πόλη Iga είναι αφιερωμένο αποκλειστικά στους Νίντζα.  Αποτελείται από μια κατοικία Νίντζα, με περιστρεφόμενους τοίχους, πόρτες παγίδες και κρυφά δωμάτια.

Στον εκθεσιακό του χώρο μπορείτε να δείτε εκτός φυσικά από Νίντζα, gadgets και όπλα αλλά και ένα χώρο επίδειξης όπου Νίντζα σας αποκαλείπτουν τις εξαιρετικές τους δεξιότητες χρησιμοποιώντας αληθινά όπλα.

9. Μουσείο Μπαχαρικών, Γερμανία

img19 img18

Το πρωτότυπο μουσείο μπαχαρικών στεγάζεται σε μια παλιά αποθήκη 350 τ.μ. στο Αμβούργο της Γερμανίας. Τα εκθέματα παρουσιάζουν την πορεία των μπαχαρικών από την καλλιέργεια έως και την τελική τους μορφή.

Οι επισκέπτες του μουσείου μπορούν να αποκτήσουν μια ολοκληρωμένη εικόνα για περίπου 50 είδη μπαχαρικών από όλο τον κόσμο. Μπορούν να τα αγγίξουν, να τα μυρίσουν αλλά να τα δοκιμάσουν.

10. Το μουσείο του δέντρου, Ελβετία

img21 img20

Όχι πολύ μακρυά από τις όχθες της λίμνης της Ζυρίχης, βρίσκεται το μοναδικό στο κόσμο μουσείο του δέντρου. Είναι εφοδιασμένο με πάνω από 2.000 είδη δέντρων και υπεύθυνη για την κατασκευή και την λειτουργία του είναι η εταιρεία Oppenheim Architecture and Design.

Κάθε δέντρο εκτίθεται με εντυπωσιακό τρόπο. Παρουσιάζεται με φόντο παράξενες πέτρες που θυμίζουν Στόουνχεντζ και είναι περιτριγυρισμένο από γρασίδι. Το μουσείο εκτείνεται σε μια περιοχή  2,5 στρεμμάτων.

11. Το μουσείο των Μαγισσών, Ιταλία

img23 img22

Σκαρφαλωμένο σε ένα μικρό λόφο στην περιοχή Liguria της Ιταλίας, κοντά στα σύνορα με την Γαλλία, το χωριό Triora το χωριό των μαγισσών, μεταφέρει μια αίσθηση μυστηρίου και φόβου σε όσους τολμήσουν να το επισκεφτούν.

Το μεγαλύτερο κομμάτι του χωριού έχει χτιστεί τον 12ο αιώνα, αλλά η περίοδος για την οποία έγινε γνωστό είναι ο 16ος αιώνας. Τότε ήταν που η Ιερά Εξέταση πραγματοποίησε μια σειρά από δίκες και εκτελέσεις γυναικών που πιστεύονταν ότι ήταν μάγισσες. Η κατηγορία ήταν στερεότυπη: καλλιέργεια πνευματικών δεσμών με το σατανά, πρόκληση ασθενειών και οικονομικών προβλημάτων σε άλλους ανθρώπους, επηρεασμός του καιρού, δηλητηρίαση των ζώων, πρόκληση λοιμού και όξινης βροχής, νεκρά μωρά στα σπάργανα ακόμη και ο κανιβαλισμός.

Το 1587 μετά από ένα δύσκολο χρόνο με δυσμενείς καιρικές συνθήκες που οδήγησαν στην καταστροφή των περισσότερων αγροτικών καλλιεργειών μια ομάδα γυναικών από την Triora και τα γύρω χωριά κατηγορήθηκαν ότι θυσίαζαν μωρά στο σατανά. Όλες συνελήφθησαν, βασανίστηκαν και κάηκαν ζωντανές την περίοδο μεταξύ 1587-1589. Το «La Cabotina», ο τόπος που υποτίθεται ότι επιτελούσαν τις βλάσφημες τελετές τους εξακολουθεί να υπάρχει μέχρι και σήμερα.

Οι κάτοικοι της Triora προσπαθώντας να αναβιώσουν το σκοτεινό παρελθόν για να προσελκύσουν τουρίστες έχουν δημιουργήσει ένα τρομακτικό μουσείο μαγισσών αλλά και πολλά καταστήματα στα στενά του χωριού. Είδη όπως πινακίδες, γλυπτά, σκούπες, καπέλα, τελετουργικά είδη πωλούνται για αναμνηστικά και αποτελούν την κύρια πηγή εσόδων των ντόπιων κατοίκων.

πηγή

Βάλτε στη ζωή σας οργανικά προϊόντα διατροφής, καλλυντικά υψηλής θρεπτικότητας & βιταμίνες!

Multi-ethnic προϊόντα ανακαλύψτε νέες γεύσεις & συνταγές στις καλύτερες τιμές!

Μοναδικά ταξίδια και οργανωμένες εκδρομές σε όλο τον κόσμο! Ζήστε μια αξέχαστη εμπειρία!

Με προσφορές για φοιτητές που δεν υπάρχουν!
7€ Ανδρικό 
10€ Γυναικείο (κούρεμα + χτένισμα)