Search
Close this search box.

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: E-Learning «Εμπειρική Κοινωνική Έρευνα»

panepisthmio-aigaiou

Το Πανεπιστήμιο Αιγαίου προσφέρει πρόγραμμα «Εμπειρική Κοινωνική Έρευνα», το οποίο χαρακτηρίζεται κατά κύριο λόγο από εξ αποστάσεως μαθήματα (e-learning) αλλά και περιοδικές συναντήσεις.

Ειδικότερα, το πρόγραμμα για την κάλυψη των στόχων του παρέχει δεκατέσσερα μεμονωμένα μαθήματα και την πρακτική άσκηση, τα οποία εστιάζουν στην Εμπειρική Κοινωνική Έρευνα και πιο συγκεκριμένα στην διδασκαλία της Μεθοδολογίας της Εμπειρικής Έρευνας, της Ποσοτικής Ανάλυσης και Τεκμηρίωσης των Κοινωνικών Δεδομένων, της Εφαρμοσμένης Κοινωνικής Έρευνας, της Έρευνας με εργαλεία Πληροφορικής ως και την Άσκηση Εκπαιδευόμενων στην Κοινωνική Έρευνα.

Είναι σημαντικό να αναφερθεί ότι οι εκπαιδευόμενοι έχουν τη δυνατότητα επιλογής είτε μεμονωμένων μαθημάτων είτε κύκλων μαθημάτων είτε και ολόκληρου το προγράμματος. Ταυτόχρονα, για την καλύτερη δυνατή αξιοποίηση των δυνατοτήτων του προγράμματος από κάθε ενδιαφερόμενο έχουν προσδιοριστεί προαπαιτούμενα προσόντα επιλογής για κάθε μεμονωμένο μάθημα ή κύκλο μαθημάτων.

Οι Επιστημονικοί Υπεύθυνοι του προγράμματος ως και οι υπεύθυνοι για την διοικητική – τεχνική οργάνωση αυτού προέρχονται από το Τμήμα Κοινωνιολογίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου και διαθέτουν μεγάλη εκπαιδευτική και διοικητική εμπειρία στην οργάνωση εκπαιδευτικών προγραμμάτων υψηλού επιπέδου.

Οι Καθηγητές που θα διδάξουν προέρχονται το Τμήμα Κοινωνιολογίας, το Τμήμα Γεωγραφίας και το Τμήμα Μηχανικών Πληροφοριακών Συστημάτων Επικοινωνιακών Συστημάτων του Πανεπιστημίου Αιγαίου, το Τμήμα Κοινωνιολογίας του Πανεπιστήμιου Κρήτης, το Τμήμα Οικονομικής & Περιφερειακή Ανάπτυξης του Πάντειου Πανεπιστήμιου, την Ανώτατη Σχολή Οικονομικών και Εμπορικών Επιστημών, το Τμήμα Χωροταξίας και το Εθνικό Κέντρο Κοινωνικών Ερευνών (ΕΚΚΕ).

Το πρόγραμμα απευθύνεται στις ακόλουθες ομάδες πληθυσμού:

  • Κοινωνικούς επιστήμονες-ερευνητές, που θέλουν να εκπαιδευτούν στη γενική και εξειδικευμένη κοινωνική έρευνα
  • Άτομα με καλή βασική εκπαίδευση, που επιθυμούν να εξειδικευτούν σε ένα τομέα με προοπτικές στην αγορά εργασίας, δηλαδή ως Κοινωνικοί Αναλυτές
  • Φοιτητές προπτυχιακών και μεταπτυχιακών/διδακτορικών σπουδών, που επιθυμούν να ολοκληρώσουν-εξειδικεύσουν τις γνώσεις τους στην κοινωνική έρευνα.
  • Προσωπικό φορέων, που ασχολούνται με την παραγωγή της στατιστικής πληροφορίας, τις επίσημες στατιστικές και την ποιοτική έρευνα.
  • Προσωπικό δημόσιων οργανισμών αλλά και ιδιωτικών επιχειρήσεων, που θέλουν να αποκτήσουν εξειδικευμένες γνώσεις προκειμένου να εισαγάγουν στη μονάδα τους στατιστικά συστήματα και ερευνητικές υποδομές ή να βελτιώσουν υπάρχοντα με στόχο την παραγωγή πληροφόρησης προς υποστήριξη των παραγωγικών και λειτουργικών αναγκών τους.

Το πρόγραμμα χαρακτηρίζεται από μεγάλη ελαστικότητα τόσο στο χρόνο εγγραφής (κατά μήνα) (Ακαδημαϊκό Ημερολόγιο) όσο και στην επιλογή των μαθημάτων, που μπορεί να περιλαμβάνει 1 ή περισσότερα μαθήματα, 1 ή περισσότερους κύκλους ή φυσικά ολόκληρο το πρόγραμμα. Η διάρκεια του κάθε μαθήματος είναι δίμηνη και το κάθε μάθημα είναι διαρθρωμένο σε τέσσερες (4) ενότητες.

Τα δίδακτρα ανταποκρίνονται στην ποιότητα και στην έκταση του προγράμματος, που είναι μεν ταχύρυθμο αλλά περιλαμβάνει πληθώρα μαθημάτων και δίμηνη πρακτική εξάσκηση. Επιπλέον, παρέχονται σχετικές διευκολύνσεις, λαμβάνοντας υπόψη την τρέχουσα οικονομική συγκυρία.

Υποβολή αιτήσεων

Οι αιτήσεις συμμετοχής αποστέλλονται αποκλειστικά με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο el-emke@aegean.gr και πρέπει να περιλαμβάνουν, αναλυτικά στοιχεία επικοινωνίας και βιογραφικό σημείωμα, καθώς και την αίτηση συμμετοχής.

Μετά το πέρας της κατάρτισης χορηγείται πιστοποιητικό επιτυχούς παρακολούθησης του προγράμματος επιμόρφωσης και εξειδίκευσης στην Εμπειρική Κοινωνική Έρευνα από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου. Για να θεωρηθεί επιτυχής η παρακολούθηση απαιτείται πολλαπλή αξιολόγηση που συνίσταται σε τέσσερα ενδιάμεσα tests και σε ένα τελικό για κάθε μάθημα.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με την γραμματεία του προγράμματος στα τηλέφωνα 2251036544, 2251036525 και 6978405934 ή στο e–mail: el-emke@aegean.gr ή ακόμη προσωπικά με τον κ. Ευστράτιο Μπουλμπούλη (e-mail: sboul@aegean.gr) ή την κα Φλώρα Τσάπαλα (e-mail: ftsapala@aegean.gr).

πηγή

Βάλτε στη ζωή σας οργανικά προϊόντα διατροφής, καλλυντικά υψηλής θρεπτικότητας & βιταμίνες!

Multi-ethnic προϊόντα ανακαλύψτε νέες γεύσεις & συνταγές στις καλύτερες τιμές!

Μοναδικά ταξίδια και οργανωμένες εκδρομές σε όλο τον κόσμο! Ζήστε μια αξέχαστη εμπειρία!

Με προσφορές για φοιτητές που δεν υπάρχουν!
7€ Ανδρικό 
10€ Γυναικείο (κούρεμα + χτένισμα)