Search
Close this search box.

Αγγελική Ξιάρχη: Μία νέα ζωγράφος με μοναδικό ταλέντο!,

Μας τράβηξε, μας ενέπνευσε, προκάλεσε τον πηγαίο θαυμασμό μας και θελήσαμε να τη γνωρίσουμε καλύτερα μέσα από μία συνέντευξη. Πρόκειται για μία νεαρή ζωγράφο με μοναδικά και ιδιαίτερα έργα. Ονομάζεται Αγγελική Ξιάρχη , γεννήθηκε στην Κόρινθο το 1992 και είναι τεταρτοετής φοιτήτρια Λογοθεραπείας του ΤΕΙ Καλαμάτας.

Είναι μία νέα αυτοδίδακτη ζωγράφος και ασχολείται με τη ζωγραφική τον τελευταίο ενάμιση χρόνο. “Παρόλο που η ζωγραφική  για μένα είναι το χόμπι μου ευελπιστώ στο μέλλον να γίνει και επάγγελμα.” λέει η ίδια.

The protector

– Μίλησέ μας για την τέχνη σου! Τι ακριβώς κάνεις;

Δεν μπορώ να περιγράψω ακριβώς αυτό που κάνω γιατί οι πίνακές μου βασίζονται κυρίως στον αυτοσχεδιασμό. Δηλαδή ξυπνάω ένα πρωί, έχω μια καλή ιδέα στο μυαλό μου την σχεδιάζω στο χαρτί και από εκεί και πέρα τα χρώματα και ο τρόπος που συνεχίζω τον πίνακα ακόμα και τα στοιχεία που έχει βασίζονται στο τι θα δω ή τι θα ακούσω εκείνη τη στιγμή το οποίο θα μου δώσει έμπνευση.

The wild side of me

– Πώς ξεκίνησες να ασχολείσαι με την τέχνη αυτή;

Από μικρή ζωγράφιζα όπως όλα τα παιδάκια άλλωστε, στο σχολείο με τους μαρκαδόρους μου κλασικά. Πέρασε ο καιρός χωρίς να ζωγραφίζω καθόλου και την πρώτη μου χρονιά σαν φοιτήτρια άρχισα εντελώς ξαφνικά να ασχολούμαι με manga. Επιχείρησα να αντιγράψω έναν ήρωα από manga και βγήκε ένα ικανοποιητικό αποτέλεσμα που μου έδωσε ώθηση να συνεχίσω, αργότερα βέβαια άλλαξα στυλ αλλά μου βγήκε σε καλό πιστεύω.

Forbidden vision

– Τι σε επηρέασε στην πορεία σου; Έχεις αλλάξει την τεχνική σου ή τα μέσα που χρησιμοποιείς;

Επειδή το κυρίως υλικό που χρησιμοποιώ και αυτό που ξεκίνησα να ζωγραφίζω είναι  οι ξυλομπογιές, άρχισα να ψάχνω καλλιτέχνες που ζωγραφίζουν με αυτές για να πάρω έμπνευση. Ανακάλυψα λοιπόν μία καταπληκτική καλλιτέχνη από την Αυστραλία που ζωγράφιζε πορτραίτα με ξυλομπογιές  και  αποφάσισα να το δοκιμάσω και εγώ. Έτσι λοιπόν άλλαξα πορεία και συνεχίζω μέχρι σήμερα. Τα υλικά μου στην αρχή ήταν μόνο οι ξυλομπογιές αλλά στην πορεία ήθελα να πειραματιστώ και με νερομπογιές και ακρυλικά και έτσι τώρα στους πίνακές μου χρησιμοποιώ ξυλομπογιές, νερομπογιές, ecoline, παστέλ  και άλλα πολλά.

Η τεχνική μου όχι μόνο άλλαξε αλλά εξελίχθηκε ακριβώς έτσι όπως ήθελα, ειδικά η χρήση και συνδυασμός των χρωμάτων για εμένα στην αρχή ήταν πολύ δύσκολο, αλλά τώρα με τις αλλαγές και τις προσθήκες που έχω κάνει αλλά και την εξέλιξη με την καθημερινή εξάσκηση είμαι απόλυτα ικανοποιημένη από το αποτέλεσμα.

Maleficent

– Υπάρχει άπειρος κόσμος που προσπαθεί να αναδειχθεί μέσα από την τέχνη. Εσύ ήδη σε τόσο μικρή ηλικία σημειώνεις μία πορεία με έργα διαθέσιμα προς πώληση και με δημοσιεύσεις έργων σου από καταξιωμένες ιστοσελίδες. Τι πιστεύεις ότι σε έχει βοηθήσει να κεντρίσεις τόσο το ενδιαφέρον;

Πιστεύω ότι αυτό που έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον σε όσους θαυμάζουν την τέχνη μου είναι το περίπλοκο στυλ μου και ίσως και τα έντονα χρώματα που χρησιμοποιώ. Θέλω να δημιουργώ πίνακες που όταν τους βλέπει κάποιος να θυμάται το όνομά μου.

– Υπάρχει ανταπόκριση από τον κόσμο;

Υπάρχει μεγάλη ανταπόκριση από τον κόσμο μεγαλύτερη από ότι περίμενα. Καθημερινά όλο και περισσότερος κόσμος  ανακαλύπτει τα έργα  από κάποια δημοσίευση. Κάτι που με στεναχωρεί είναι ότι οι Έλληνες δεν είναι τόσο υποστηρικτικοί όσο έχω διαπιστώσει ότι είναι οι άνθρωποι από άλλες χώρες.

Iska Ithil painting

– Ποιες είναι οι βλέψεις σου για το μέλλον;

Θέλω να γίνω ακόμα καλύτερη σε αυτό που κάνω, να τελειοποιήσω την παραμικρή αδυναμία που μπορεί να έχω τώρα, γιατί είμαι πολύ απαιτητική με τον εαυτό μου, και ελπίζω η εξέλιξη μου και το ενδιαφέρον του κόσμου να μου επιτρέψει να ασχοληθώ με αυτό και επαγγελματικά.

– Τι σου δίνει έμπνευση και έναυσμα να συνεχίσεις να εκφράζεσαι με την τέχνη αυτή;

Την μεγαλύτερη έμπνευση και ώθηση μου την δίνει το ενδιαφέρον του κόσμου για τις δημιουργίες μου, δεν υπάρχει τίποτα πιο ικανοποιητικό από το να δίνεις όλο σου τον εαυτό για να ζωγραφίσεις ένα πίνακα  και το αποτέλεσμα να είναι καλύτερο από τις προσδοκίες των θαυμαστών σου. Επίσης μου δίνει τεράστια έμπνευση όταν μου στέλνουν νέα άτομα μηνύματα και μου λένε ότι τους έχω εμπνεύσει να ασχοληθούν με την τέχνη, είναι ότι καλύτερο μπορεί να μου πει κάποιος.

Amy Winehouse

– Όλοι οι καλλιτέχνες μιλούν μέσα από τα έργα τους. Εσύ τι ακριβώς θέλεις να μεταφέρεις στον κόσμο;

Δεν είναι απαραίτητο να θέλεις να εκφράσεις κάτι μέσα από ένα πίνακα, εγώ απλά θέλω να μεταδώσω την έμπνευση και την ενεργητικότητα που έχω όταν δημιουργώ ένα καινούργιο έργο και όταν το βλέπει κάποιος να τον εμπνέει να τον κάνει χαρούμενο και να του γεμίζει ευχάριστα την ημέρα.

– Τι μήνυμα θέλεις να στείλεις στους αναγνώστες του spoudazwgiannena.gr;

Θα ήθελα να τους πω, ότι όποιο όνειρο και να έχουν, να το κυνηγήσουν, να μην αφήσουν κανέναν να τους πει ότι δεν μπορούν να το κάνουν, γιατί ο καθένας μπορεί να κάνει ότι ονειρεύεται αρκεί να έχει πολύ υπομονή και πείσμα. Σε όσους θέλουν να ασχοληθούν με την τέχνη θέλω να πω ότι η αρχή είναι δύσκολη αλλά με πολύ εξάσκηση και προσπάθεια και πάνω από όλα υπομονή μπορούν να τα καταφέρουν.

Η Αγγελική Ξιάρχη έδωσε με χαρά τη συνέντευξη που της ζητήσαμε και την ευχαριστούμε πολύ!

Επισκεφθείτε τη σελίδα της στο facebook για περισσότερα έργα και πληροφορίες από εδώ.

Επίσης, μπορείτε να αγοράσετε τα έργα της Αγγελικής online. Δείτε εδώ!

Μόνο για το spoudazwgiannena.gr

aggelikh1

Βάλτε στη ζωή σας οργανικά προϊόντα διατροφής, καλλυντικά υψηλής θρεπτικότητας & βιταμίνες!

Multi-ethnic προϊόντα ανακαλύψτε νέες γεύσεις & συνταγές στις καλύτερες τιμές!

Μοναδικά ταξίδια και οργανωμένες εκδρομές σε όλο τον κόσμο! Ζήστε μια αξέχαστη εμπειρία!

Με προσφορές για φοιτητές που δεν υπάρχουν!
7€ Ανδρικό 
10€ Γυναικείο (κούρεμα + χτένισμα)