Κατά γενική ομολογία, δεν μπορούμε να ταιριάζουμε με όλους. Με άλλους τα πάμε καλά, με άλλους απλώς συνυπάρχουμε και με άλλους είμαστε απλά… μακριά κι αγαπημένοι.
Η σχέση, ωστόσο, φοιτητή-καθηγητή είναι μια ξεχωριστή ιστορία. Είναι μια σχέση αγάπης και μίσους. Τους αγαπάμε όταν μας βάζουν ευκολάκια ή όταν μας δίνουν τα σος και πέφτουν όντως στην εξεταστική, τους μισούμε όταν μας κόβουν με 4 ή μας αναγκάζουν να διαβάζουμε 800 σελίδες! Πάντα όμως παραμένουν καθηγητές μας. Τους σεβόμαστε είτε τους συμπαθούμε είτε όχι.
Τι παίζει όμως όταν ένας καθηγητής έχει φροντίσει να δείξει έμπρακτα ότι εκείνος δε σε πάει και πολύ, κοινώς σε έχει στην μπούκα;
Τι μπορείς να κάνεις για να μη σε βάλει στο μάτι και να μη σε κόβει με την πρώτη ευκαιρία; Μπορείς να κάνεις κάτι γι’ αυτό ή είσαι καταδικασμένος/η να δίνεις το μάθημά του μέχρι να βγάλεις άσπρες τρίχες στο κεφάλι;
#1 Πρώτο και βασικό βήμα, πήγαινε να τον πιάσεις να μιλήσετε
Η πιο λογική αντίδραση εκ μέρους σου είναι να δεις τις ώρες γραφείου του, να τον επισκεφτείς και να κάνετε μία ειλικρινή συζήτηση, για να καταλάβεις κι εσύ τι συμβαίνει. Μην αφήσεις τα πράγματα να γίνουν χειρότερα, αγνοώντας το γεγονός ότι σου δείχνει πως δε σε συμπαθεί. Πιάσε τον και ζήτησε να μάθεις προς τι όλη αυτή η αντιπάθεια στο πρόσωπό σου. Τουλάχιστον αν έχεις κάνει κάτι που τον ενόχλησε, να το ξέρεις για να το διορθώσεις. Αν καταλάβεις ότι απλά μισεί όλο τον κόσμο, τότε οκ, άστον να βράζει μες στην κακία του.
#2 Πάρε και μια δεύτερη γνώμη
Ρώτησέ τους αν το έχουν πάρει κι εκείνοι πρέφα ότι ο καθηγητής σου σε αντιπαθεί. Αν ναι, ζήτησε τη γνώμη τους για το πώς να το χειριστείς. Αν από την άλλη, δεν έχουν καταλάβει κάτι, τότε ξανασκέψου μήπως είναι ιδέα σου και τον αδικείς τον άνθρωπο. Σε κάθε περίπτωση, οι φίλοι σου θα είναι βοηθητικοί και θα σε κάνουν να δεις την κατάσταση με άλλο μάτι και σίγουρα πιο αντικειμενικά.
Δες τα υπόλοιπα tips στο https://www.neopolis.gr/