Search
Close this search box.

Οργάνωση χρόνου και Φοιτητές

κοπέλα που κάνει οργάνωση χρόνου

Ως φοιτήτρια, κατάλαβα πόσο σημαντική είναι η διαχείριση και οργάνωση του χρόνου. Λίγο τα μαθήματα της σχολής, λίγο η ενήλικη ζωή, λίγο οι βόλτες και οι άλλες καθημερινές δραστηριότητες, έχουν ως αποτέλεσμα να μην φτάνουν οι 24 ώρες της μέρας.

Είναι σημαντικό να κάνουμε ένα πρόγραμμα για να είμαστε πιο παραγωγικοί αλλά και ταυτόχρονα να μπορέσουμε να έχουμε και λίγο ελεύθερο χρόνο για τον εαυτό μας. Να κάνουμε ό,τι θεωρούμε σημαντικό χωρίς άγχος. Να προλαβαίνουμε τα deadlines, να φέρνουμε εις πέρας περισσότερα πράγματα και να έχουμε και χρόνο για διασκέδαση και ξεκούραση. Με λίγα λόγια, να καταφέρουμε να βρούμε τη λεπτή ισορροπία μεταξύ προσωπικής και επαγγελματικής ζωής.

Τώρα που είμαστε πολλές ώρες στο σπίτι και οι περισσότερες μας δραστηριότητες γίνονται ηλεκτρονικά, είναι σημαντικό μοιράσουμε σωστά τον χρόνο μας, έτσι ώστε να μην είμαστε όλη μέρα μπροστά από έναν υπολογιστή, δουλεύοντας και από την άλλη βλέποντας όλη μέρα Netflix. Ακόμα και όταν επανέλθει το δια ζώσης, που στο πλάνο θα μπουν και οι χρόνοι μετακίνησης, το να έχεις ένα πλάνο και μια οργάνωση θα βοηθήσει πολύ στη μείωση του άγχους στην αύξηση της παραγωγικότητας σου στην καθημερινή ζωή.

Είναι σημαντικό να βρούμε την ισορροπία μεταξύ της ακαδημαϊκής- επαγγελματικής και της προσωπικής μας ζωής. Να είμαστε σε θέση, δηλαδή, να μπορούμε να μοιράσουμε τον χρόνο μας αποτελεσματικά. Μπορεί να ακούγεται πολύ δύσκολο και απίθανο να γίνει, αλλά για να βρεις το ιδανικό πρόγραμμα διαχείρισης χρόνου για εσένα, πρέπει να πειραματιστείς μέχρι να μπεις σε μια σωστή σειρά. Βάλε τον πισινό σου κάτω, κάνε μια έρευνα, δοκίμασε πράγματα και βρες πως μπορείς να διαχειριστείς τον χρόνο σου αποτελεσματικά.

Φοιτητές και Οργάνωση χρόνου 101

1- Πάρε έμπνευση.

Μιλάω για αυτά τα βιντεάκια στα social media, που βλέπεις ανθρώπους να ξέρουν τι κάνουν με τη ζωή τους, έχουνε βρει τους ρυθμούς τους, είναι πολύ παραγωγικοί και επιτυχημένοι και απλά η ρουτίνα τους είναι ψυχαναγκαστικά τέλεια και σε κάνουν να θέλεις να γίνεις και εσύ σαν αυτούς. Είναι αδύνατον να κάνεις ό,τι κάνουν αυτοί και εν τέλη δεν είναι αυτός ο στόχος. Μέσω, όμως, αυτών των ανθρώπων θα βρεις το κίνητρο για να γίνεις και εσύ καλύτερος. Μπορείς να πάρεις ιδέες και τις προσαρμόσεις στα δικά σου δεδομένα.

2. Καθάρισε και οργάνωσε τον χώρο σου.

Αν είσαι άτομο που του αποσπάτε εύκολα η προσοχή, αυτό ίσως είναι ένα από τα σημαντικότερα βήματα. Όταν κάθεσαι για παράδειγμα να διαβάσεις και ο χώρος σου δεν είναι καθαρός και μαζεμένος, θα σηκώνεσαι συνεχώς να κάνεις μικροδουλίτσες-οπότε διάβασμα “γιοκ”. Επίσης, σε ένα γραφείο ή σε ένα δωμάτιο που είναι χαώδες, δεν θα είσαι σε θέση να βρίσκεις σημαντικά πράγματα για τη δουλειά σου και δεν θα αισθάνεσαι άνετα. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα και να χάνεις πολύτιμο χρόνο αλλά και να κουράζεσαι περισσότερο. Φρόντισε, λοιπόν, να είναι άνετος ο χώρος σου. Από ένα απλό συμμάζεμα μέχρι μια άνετη και εργονομική καρέκλα, ένα μαξιλαράκι στην πλάτη, ένα υποπόδιο, είναι όλες εκείνες οι μικρές ανεσούλες για να μην καταπονείτε το σώμα σου και να μην κουράζεσαι.

Δίαβασε περισσότερα tips εδώ: infititis.gr

Βάλτε στη ζωή σας οργανικά προϊόντα διατροφής, καλλυντικά υψηλής θρεπτικότητας & βιταμίνες!

Multi-ethnic προϊόντα ανακαλύψτε νέες γεύσεις & συνταγές στις καλύτερες τιμές!

Μοναδικά ταξίδια και οργανωμένες εκδρομές σε όλο τον κόσμο! Ζήστε μια αξέχαστη εμπειρία!

Με προσφορές για φοιτητές που δεν υπάρχουν!
7€ Ανδρικό 
10€ Γυναικείο (κούρεμα + χτένισμα)