Search
Close this search box.

Discover the cultures of Africa in Ioannina ’23 στις 1 και 2 Ιουλίου 2023

Η εκδήλωση Discover the cultures of Africa in Ioannina πρόκειται να πραγματοποιηθεί για τρίτη φορά στα Ιωάννινα. Έπειτα από δική σας παρότρυνση, και βλέποντας το ενδιαφέρον, τη στήριξη και την αγαπη που δείξατε όλοι σας την προηγούμενη χρονιά, αποφασίσαμε το “Discover the cultures of Africa in Ioannina’23” να είναι μεγαλύτερο σε διάρκεια και να γίνει δύο ημέρες αυτή τη φορά: Ένα διήμερο γεμάτο μουσική και χορούς παραδοσιακούς και μοντέρνους από διάφορες χώρες της Αφρικής, workshops, bazzar με φαγητό, κοσμήματα, ρούχα και άλλα πολλά, δραστηριότητες για μικρούς και μεγάλους!

Στόχος της εκδήλωσης είναι να γνωρίσει η τοπική κοινωνία άλλες κουλτούρες, ήθη και παραδόσεις, να έρθει σε επαφή με το ξένο-διαφορετικό ενώ οι πρόσφυγες και μετανάστες της πόλης μας να έρθουν σε επαφή με τους Έλληνες κάνοντας έτσι ένα μικρό βήμα προς την ένταξη τους στην τοπική κοινωνία.

Καλεσμένες μας στο 3o “Discover the cultures of Africa” θα είναι η αγαπημένη μας χορογράφος, χορό διδάσκαλος και χορεύτρια Byshara Shokolate, από τη Γαλλία με καταγωγή από τις Κομόρες, με την οποία συνεργαζόμαστε από το 2018 (σε workshops, events, summer camp κ.α.) και η επίσης αγαπημένη DJAsh Focus από τη Σιέρα Λεόνε!

Ξεχωριστή νότα θα δώσουν στην εκδήλωσή μας οι δημιουργίες του Clovis Maksim. Ο Clovis είναι αυτοδημιούργητος σχεδιαστής μόδας από το Καμερούν, ο οποίος τα τελευταία χρόνια έχει τον δικό του χώρο στην Κυψέλη. Σχεδιάζει με πάθος ρούχα που συνδυάζουν την αφρικανική με την ευρωπαϊκή κουλτούρα. Παραδίδει σεμινάρια ραπτικής σε πρόσφυγες και Έλληνες και μοιράζεται μαζί τους την αγάπη του για τη μόδα.
Ένα δείγμα από την καλοκαιρινή του collection για γυναίκες, άντρες και παιδιά θα παρουσιάσει στην εκδήλωση μας.

Τα έσοδα από το bazzar του διημέρου, όπως και τις δύο προηγούμενες χρονιές, θα λάβουν ΑΠΕΥΘΕΊΑΣ οι γυναίκες-πρόσφυγες ως ένα μικρό βοήθημα για τη δύσκολη διαβίωσή τους. Η εκδήλωση θα είναι ΔΩΡΕΆΝ για όλους και στον χώρο θα υπάρχει κουτί ελεύθερης συνεισφοράς για το σωματείο μας.

Για όσους ζείτε εκτός Ιωαννίνων και θέλετε, όπως και πέρσι, να έρθετε στις εκδηλώσεις μας, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας αν χρειαστείτε βοηθεια για την εύρεση καταλύματος.

Ποιοι είμαστε:
Είμαστε ένα μη κερδοσκοπικό σωματείο με έδρα τα Ιωάννινα που εστιάζει σε δραστηριότητες και εκδηλώσεις που αφορούν την τέχνη. Το 2018 δημιουργήσαμε τον χώρο μας στην Αθήνα, ένα πολιτιστικό κέντρο εκπαίδευσης όπου τα παιδιά και οι ενήλικες πήραν μέρος σε δραστηριότητες όπως αφρικάνικους χορούς, κρούστα, μικρά σεφ από όλο τον κόσμο, αφήγηση παραμυθιών από όλο τον κόσμο, εργαστήρι κινηματογράφου, Θέατρο Σκιών (Καραγκιόζης) και άλλα μαθήματα που βοηθούσαν στην ανταλλαγή κουλτούρας καθώς οι μαθητές ήταν Έλληνες και πρόσφυγες. Από το 2018 έως και σήμερα που βρισκόμαστε πλέον στα Ιωάννινα διοργανώνουμε σεμινάρια, εκδηλώσεις και Summer Camp με καλλιτέχνες, χορευτές και χοροδιδασκάλους από το εξωτερικό αλλά και από την Ελλάδα.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ:

Saturday 1/7/2023:
•19:00-20:00 activities for children – Habibi works
•20:00-20:45 Traditional west African music
•20:45-21:00 Χορός από τη Δομή Ασυνόδευτων Ανηλίκων Προσφύγων Πενταλόφου- Δήμου Βοΐου
•21:00-21:30 Fashion show: presentation of Clovis Maksim’s summer collection in a choreography by Byshara Shokolate
•21:30-22:15 DJ Ash Focus
•22:15-22:45 African Dance workshop – Byshara Chocolate
• 22:45-24:00 Party ????????

Sunday 2/7/2023
•19:00-20:00 activities for children – BAAS
•20:00-20:45 African traditional dance for parents and children – Byshara Shokolate
•20:45-21:15 Headband workshop – Byshara Chocolate
•21:15-22:15 DJ Ash Focus
•22:15-22:45 Dance workshop – Byshara Chocolate
• 22:45-24:00 Party ????????

Βρείτε την εκδήλωση στο facebook: https://www.facebook.com/events/748986359527981/

Βάλτε στη ζωή σας οργανικά προϊόντα διατροφής, καλλυντικά υψηλής θρεπτικότητας & βιταμίνες!

Multi-ethnic προϊόντα ανακαλύψτε νέες γεύσεις & συνταγές στις καλύτερες τιμές!

Μοναδικά ταξίδια και οργανωμένες εκδρομές σε όλο τον κόσμο! Ζήστε μια αξέχαστη εμπειρία!

Με προσφορές για φοιτητές που δεν υπάρχουν!
7€ Ανδρικό 
10€ Γυναικείο (κούρεμα + χτένισμα)