Search
Close this search box.

5 συνήθειες που πρέπει να κόψεις!

happy

Ψυχική υγεία: 5 κακές συνήθειες που πρέπει να κόψεις για περισσότερη ευεξία!

Η διάθεση και η συναισθηματική μας κατάσταση δέχονται καθημερινά αλλεπάλληλα πλήγματα, είτε λόγω καθημερινών συνηθειών, είτε λόγω δυσάρεστων γεγονότων και του αυξημένου στρες της σύγχρονης ζωής που δε μας αφήνει περιθώρια για χαλάρωση και αναψυχή.

Σε μεγάλο βαθμό, όμως, η ευτυχία είναι επιλογή και οι απλές, καθημερινές συνήθειές μας, από τη σχέση μας με την τεχνολογία και τη γυμναστική έως τον τρόπο που περπατάμε, επηρεάζουν τη διάθεσή μας πολύ περισσότερο απ’ όσο συνειδητοποιούμε.

Δες 5 συνήθειες που πρέπει να βγάλεις από τη ζωή σου άμεσα.

1. Περπατάς σκυφτός
Η ψυχολογική μας κατάσταση επηρεάζει τον τρόπο που περπατάμε: όταν είμαστε στεναχωρημένοι, έχουμε την τάση να ρίχνουμε τους ώμους μπροστά και να καμπουριάζουμε. Ισχύει όμως και το αντίθετο! Μελέτη που δημοσιεύθηκε πρόσφατα στην επιθεώρηση Journal of Behavior Therapy and Experimental Psychiatry υπέδειξε πως η κακή στάση σώματος στο περπάτημα έχει αρνητική επίδραση στη διάθεσή μας. Ψηλά το κεφάλι λοιπόν!

2. Απαθανατίζεις τα πάντα
Λάτρεις του Instagram, δώστε προσοχή… Σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύεται στο επιστημονικό περιοδικό Psychological Science, η εμμονή με τις φωτογραφίες μας στερεί την απόλαυση της εικόνας που έχουμε μπροστά στα μάτια μας και δε μας επιτρέπει να την κρατήσουμε στη μνήμη μας. Οπότε σήκωσε λίγο το κεφάλι σου από το smartphone!

3. Δε γυμνάζεσαι
Η γυμναστική τρεις φορές την εβδομάδα μειώνει τον κίνδυνο κατάθλιψης κατά 19%, σύμφωνα με νέα μελέτη που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση JAMA Psychiatry. Ερευνητές από το Πανεπιστημιακό Κολλέγιο του Λονδίνου διαπίστωσαν μάλιστα ότι η σχέση γυμναστικής και κατάθλιψης είναι αμφίδρομη: τα άτομα που εκδηλώνουν καταθλιπτικά συμπτώματα γυμνάζονται λιγότερο και ταυτόχρονα τα άτομα που γυμνάζονται λίγο είναι πιο πιθανό να εκδηλώσουν κατάθλιψη. Κινήσου και γυμνάσου!

4. Υπάρχουν γύρω σου τοξικοί άνθρωποι
Μπορεί να είναι ένας σύντροφος, ένα άτομο από το εργασιακό ή το οικογενειακό περιβάλλον. Σε κάθε περίπτωση, πρόκειται για άτομα που καταστρέφουν καθημερινά την αυτοεκτίμησή μας, μας δημιουργούν άγχος και μας κάνουν να αισθανόμαστε ανεπαρκείς. Δεν είναι εύκολο να του δούμε, όμως μπορούμε να νιώσουμε την αρνητική επίδραση των τοξικών ανθρώπων στην καθημερινότητά μας. Μακρυάαα….

5. Δεν κοιμάσαι πολύ ή δεν κοιμάσαι καλά
Ο ύπνος έχει γίνει για αρκετούς «πολυτέλεια» σήμερα, λόγω των ταχύτατων ρυθμών και των αυξημένων υποχρεώσεων της σύγχρονης ζωής. Δεν πρέπει να ξεχνάμε όμως ότι επηρεάζει κάθε πτυχή της ζωής και της υγείας μας. Εάν δεν απολαμβάνουμε αρκετό και ποιοτικό ύπνο καθημερινά, πάσχει κάθε επιμέρους σύστημα του οργανισμού μας και κατ’ επέκταση πλήττεται και η διάθεσή μας. Βρες γιατί δεν κοιμάστε όσο και όπως θα έπρεπε (π.χ. πρόβλημα υγείας, στρες, βγαίνεις πολύ..) και ξεκίνα από εκεί.

πηγή

Βάλτε στη ζωή σας οργανικά προϊόντα διατροφής, καλλυντικά υψηλής θρεπτικότητας & βιταμίνες!

Multi-ethnic προϊόντα ανακαλύψτε νέες γεύσεις & συνταγές στις καλύτερες τιμές!

Μοναδικά ταξίδια και οργανωμένες εκδρομές σε όλο τον κόσμο! Ζήστε μια αξέχαστη εμπειρία!

Με προσφορές για φοιτητές που δεν υπάρχουν!
7€ Ανδρικό 
10€ Γυναικείο (κούρεμα + χτένισμα)