Search
Close this search box.

10 κλισέ της εξεταστικής και πώς να τα χειριστείς

Είναι γεγονός ότι η περίοδος της εξεταστικής είναι αυτό που ξεχωρίζει τον φοιτητή από το υπόλοιπο πλήθος. Μπορεί μεταξύ μας να έχουμε κοινούς κώδικες που τους θεωρούμε μάλιστα και κλισέ, για εκεί έξω όμως είναι WOW factors!

foithtes20122012

Αισχρή Διπλωματία.

Στην εξεταστική έχεις την απόλυτη δικαιολογία να αποφύγεις κόσμο που δε θέλεις να δεις. «Πολύ θα ήθελα να βγούμε, αλλά δίνω αύριο».

Παράταση.

Αν έχει παραπάνω υπομονή, μπορείς να «παρατείνεις» την εξεταστική σου για κανένα μήνα, τύπου «έχω εργασίες και προόδους». Άνετα θα φτάσεις μέχρι τον Οκτώβρη και μετά «αχ, τι κρίμα, έχω κανονίσει Πήλιο με την παρέα μου».

Εγκλεισμός.

Όποιος έπεισε τον εαυτό του ότι με την απομόνωση θα τα πάει καλύτερα, μόλις έχασε ένα μήνα από τη ζωή του. Ένα καφεδάκι με παρέα είναι πολύ πιο ανανεωτικό από τα το να κάτσεις να δεις το “Μπρούσκο” που όλοι ξέρουμε ότι βλέπεις…

Περνάω κρίση.

Έχεις φτάσει στο σημείο όπου ξόδεψες το μηνιαίο «επίδομα» μαζί και το λογαριασμό της ΔΕΗ και τα κοινόχρηστα; Η εξεταστική είναι η καλύτερη ευκαιρία για Οικονομική ανάκαμψη. Και η τακτική γνωστή: Γίνε εκμεταλλευτής όσων κλαδιών του γενεαλογικού σου δέντρου φτάνουν τα άπληστά σου χέρια. «Χρειάζομαι μια περιουσία για φωτοτυπίες», ή το «θα είμαι όλη μέρα σπίτι άρα θα ανέβει ο λογαριασμός της ΔΕΗ» ή «πρέπει να πληρώσω για φροντιστήριο στη στατιστική αλλιώς δε θα πάρω ποτέ πτυχίο». Και, τσουπ! Ξεχρέωσες! Κατεργαράκο…

Εκμετάλλευση.

Γενικά αυτή την περίοδο είμαστε όλοι πολύ ευάλωτοι. Λίγο το στρες, λίγο η αϋπνία… Αλλά ακόμη κι αν δεν είμαστε, έχουμε το τέλειο άλλοθι. Παράδειγμα: Η μάνα σου θυμήθηκε να σε πάρει (πάλι) για να σε εμψυχώσει αλλά εσύ βρίσκεσαι στη μέση ενός 4ωρου διαλείμματος για playstation; Μπορείς να εκτονώσεις το θυμό σου «ρε μάνα παράτα με! Δεν καταλαβαίνεις ότι μου κόβεις τον ειρμό»; Θα καείς στην κόλαση ΟΚ, αλλά τουλάχιστον θα περάσεις στον τελικό για το πρωτάθλημα!

Η ρήτρα.

Είναι δικαίωμά σου να θέλεις γενικό βαθμό άριστα. Εμείς οι κοινοί θνητοί, όμως δε φταίμε τίποτα να μας τα σπας μετά από κάθε εξέταση που ενώ μετράμε τα δεκαδικά μπας και συγκεντρώσουμε το 4,5 να μας δηλώνεις «ή 9 ή κόβομαι». Give us a break!

Σκονάκι.

Το σκονάκι, όσο κλισέ κι αν είναι, αποτελεί διαχρονική αξία. Αν δεν έχεις ταλέντο στο σκονάκι, όμως, μην το κουράζεις. Άσε τους ειδικούς να κάνουν τη δουλειά τους και κάτσε διάβαζε…

Παραφιλολογίες.

Το χειρότερό μου; Μετά το μάθημα που όλοι βγαίνουν από την αίθουσα και συζητάνε για τα θέματα. Ο καθένας έχει τη δική του λύση στο πρόβλημα και υπάρχουν και κάποιοι τραγικοί που το παίζουν professors. Πήγαινε να πιεις καφεδάκι και άσε τον πίνακα ανακοινώσεων με τα αποτελέσματα να μιλήσει.

Η αδικία 1!

Πόσες φορές δεν έχετε ακούσει (ελπίζω να μην έχετε πει κι όλας) το αμίμητο… «Τρία; Μα πώς είναι δυνατόν! Θα ζητήσω επανεξέταση»! Μισό λεπτό να μαζέψω τα κομμάτια μου, σκόρπισα στα γέλια! Όποιος νομίζει ότι ρίχνοντας την ευθύνη στον καθηγητή θα πείσει τους φίλους του για την ασχετίλα του μόλις υπέπεσε στη μεγαλύτερη κλισαδούρα.

Η αδικία 2!

Αλλά ακόμη χειρότερα, αν έχει δίκιο και νομίζει ότι θα καθίσει να ασχοληθεί κάποιος με το γραπτό του ας απαντήσει στο «earth calling… loser»!

 

Πηγή

Βάλτε στη ζωή σας οργανικά προϊόντα διατροφής, καλλυντικά υψηλής θρεπτικότητας & βιταμίνες!

Multi-ethnic προϊόντα ανακαλύψτε νέες γεύσεις & συνταγές στις καλύτερες τιμές!

Μοναδικά ταξίδια και οργανωμένες εκδρομές σε όλο τον κόσμο! Ζήστε μια αξέχαστη εμπειρία!

Με προσφορές για φοιτητές που δεν υπάρχουν!
7€ Ανδρικό 
10€ Γυναικείο (κούρεμα + χτένισμα)