Search
Close this search box.

1ος ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ & ΝΕΑΝΙΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ

ideatree

Το ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης προκηρύσσει τον 1ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Καινοτομίας και Νεανικής Επιχειρηματικότητας ideatree. Σκοπός του Διαγωνισμού είναι η ανάδειξη καινοτόμων ιδεών, η επιβράβευση και προβολή της νεανικής επιχειρηματικότητας και δημιουργικότητας.

«ideatree: Μάθε για το Δέντρο που Ανθίζουν οι Ιδέες»

Οι στόχοι του Διαγωνισμού είναι:

  • Η ανάδειξη και προώθηση της επιχειρηματικότητας, της καινοτομίας και της εξωστρέφειας στον νεανικό ανθρώπινο δυναμικό της χώρας μας
  • Η προώθηση της έρευνας και παραγωγής καινοτομίας καθώς και της εξωστρέφειας ως βασικής φιλοσοφίας για την αναβάθμιση της ανταγωνιστικότητας της χώρας μας και την προβολή των δημιουργικών και παραγωγικών δυνατοτήτων της.
  • Η ενθάρρυνση της δημιουργίας νέων επιχειρήσεων στους τομείς υψηλής προστιθέμενης αξίας και καινοτομίας

Θεματικές περιοχές:
Οι θεματικές περιοχές που εστιάζει η δράση συμβαδίζουν με τους τομείς της ελληνικής οικονομίας που παρουσιάζουν συγκριτικά πλεονεκτήματα, είναι εξωστρεφείς και δύνανται να συντελέσουν αποφασιστικά στην μελλοντική ανάπτυξη και ανταγωνιστικότητα της εθνικής οικονομίας. Πιο συγκεκριμένα οι τομείς στους οποίους αναζητούνται πρωτότυπες ιδέες ή προϊόντα/υπηρεσίες είναι:

Τεχνολογίες Πληροφορικής & Επικοινωνιών
Ενέργεια & Περιβάλλον
Καινοτομία στον Πρωτογενή Τομέα (γεωργία, αλιεία, κτηνοτροφία κτλ)
Τουρισμός & Πολιτισμός
Νέες Τεχνολογίες στην Εκπαίδευση

Η καταληκτική ημερομηνία υποβολής των επιχειρηματικών ιδεών είναι η 30η Απριλίου 2014.

Οι επιχειρηματικές ιδέες θα αξιολογηθούν από μια ομάδα αξιολογητών εγνωσμένου κύρους και εμπειρίας στις ανωτέρω θεματικές περιοχές, ενώ οι συμμετέχοντες θα λάβουν σχόλια και οδηγίες από τους αξιολογητές τους μέσω της διαδικασίας του «virtual mentoring».

Οι οχτώ (8) καλύτερες επιχειρηματικές ιδέες θα λάβουν χρηματικά έπαθλα και βραβεία σε ειδική τελετή βράβευσης η οποία θα ανακοινωθεί στην ιστοσελίδα του διαγωνισμού.

Τα βραβεία του Διαγωνισμού:

Τα βραβεία του διαγωνισμού είναι αναλυτικά τα παρακάτω:

Χρηματικά Έπαθλα

Οι πέντε καλύτερες προτάσεις σύμφωνα με όσα ορίζονται αναλυτικά στους όρους του διαγωνισμού θα λάβουν χρηματικό έπαθλο 5.000 € έκαστη σαν επιβράβευση όχι μόνο για την προσπάθεια και την δημιουργικότητά τους, αλλά και σαν πρώτο κεφάλαιο για την περαιτέρω ανάπτυξη της ιδέας τους και συνέχιση των επιδιώξεών τους.

Στέγαση σε συνεργατικούς χώρους εργασίας

Οι οχτώ καλύτερες προτάσεις θα έχουν την δυνατότητα στέγασης τους στους τέσσερις καλύτερους συνεργατικούς χώρους-θερμοκοιτίδες επιχειρηματικότητας της Αθήνας και συγκεκριμένα το Orange Grove, Found.ation, The Cube Athens και Colab Athens. Εκτός από την δωρεάν στέγαση για διάστημα τριών και σε ορισμένες περιπτώσεις έξι μηνών , οι ομάδες θα επωφεληθούν από μια σειρά από υπηρεσίες που προσφέρουν οι συνεργατικοί χώροι όπως εκπαίδευση, events, mentoring και επιχειρηματική δικτύωση. Με την παροχή αυτή καλύπτεται μία πολύ σημαντική παράμετρος που είναι η στέγαση και η υποστήριξη από ανθρώπους με εμπειρία για ένα νεοφυές project.

Εκπαίδευση

Οι οχτώ καλύτερες προτάσεις θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής σε μια σειρά από εκπαιδευτικά προγράμματα σχεδιασμένα για startups που προσφέρουν οι συνεργατικοί χώροι εργασίας. Ενδεικτικά θέματα εκπαίδευσης είναι: επιχειρησιακή στρατηγική-επιχειρηματικό σχέδιο, digital marketing, νομικά θέματα ίδρυσης επιχείρησης, θέματα χρηματοδότησης startups κ.α.

Επιπλέον, μετά από κλήρωση, θα δοθούν σε τέσσερα μέλη των οκτώ καλύτερων προτάσεων τέσσερις υποτροφίες φοίτησης στα εκπαιδευτικά προγράμματα του Athens Information Technology και συγκεκριμένα:

2 υποτροφίες για το Web Applications Diploma

2 υποτροφίες για το Tech Mini MBA: Leading Strategic Innovation

Gadgets

Τα δύο καλύτερα videos παρουσίασης των επιχειρηματικών προτάσεων θα λάβουν τεχνολογικά δώρα της Sony Hellas και συγκεκριμένα:

Το 1o καλύτερο video θα λάβει ένα Sony Xperia Tablet

To 2o καλύτερο video θα λάβει την καινοτόμα κάμερα/φακό υψηλής ευκρίνειας για smartphones, Sony DSCQX10

Για ακόμα περισσότερες πληροφορίες για τους όρους και άλλα, καθώς και για να υποβάλετε την αίτησή σας επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του διαγωνισμού από εδώ.

Καλή επιτυχία!

 

Βάλτε στη ζωή σας οργανικά προϊόντα διατροφής, καλλυντικά υψηλής θρεπτικότητας & βιταμίνες!

Multi-ethnic προϊόντα ανακαλύψτε νέες γεύσεις & συνταγές στις καλύτερες τιμές!

Μοναδικά ταξίδια και οργανωμένες εκδρομές σε όλο τον κόσμο! Ζήστε μια αξέχαστη εμπειρία!

Με προσφορές για φοιτητές που δεν υπάρχουν!
7€ Ανδρικό 
10€ Γυναικείο (κούρεμα + χτένισμα)