Search
Close this search box.

“Έρευνα: Η προσωπικότητα των ελκυστικών γυναικών”

Πολλοί πιστεύουμε ότι ένα πρόσωπο μπορεί να μας πει πολλά, ιδιαίτερα ένα ελκυστικό πρόσωπο. Αλλά αυτό είναι λάθος.

face1

 

Όταν συναντάμε άλλους ανθρώπους ξοδεύουμε πάρα πολύ χρόνο να κρίνουμε τον εσωτερικό τους κόσμο, με βάση τα εξωτερικά τους χαρακτηριστικά. Ιδιαίτερα όταν συναντάμε κάποιον ελκυστικό άνθρωπο, άντρα ή γυναίκα, είναι δύσκολο να πάρουμε το βλέμμα μας από πάνω του. Αλλά είναι δύσκολο και καθόλου ασφαλές λένε οι επιστήμονες και να εξάγουμε συνολικά συμπεράσματα για το τι είδους άτομο έχουμε μπροστά μας.

Πράγματι, σε μία μελέτη που δημοσιεύθηκε πρόσφατα, τον περασμένο Σεπτέμβριο, ισραηλινοί ερευνητές, υπέβαλαν τους εξεταζόμενους σε μία δοκιμαστική διαδικασία, υποβάλλοντάς τους δύο ερωτήσεις που σχετίζονται με την τάση μας να κάνουμε υποθέσεις που βασίζονται στην εξωτερική εμφάνιση :

pretty face.png2- Ποια είναι τα χαρακτηριστικά που συνήθως συνδέονται με την έλξη μας απέναντι σε ένα άγνωστο;

– Ποια είναι τα χαρακτηριστικά που πράγματι επιβεβαιώνουν την φυσική ελκυστικότητα;

Στη μελέτη αυτή, 118 γυναικείοι «στόχοι» συμφώνησαν να κινηματογραφηθούν για 60 δευτερόλεπτα, ενώ μιλούσαν μπροστά από μία κάμερα. Κάθε ένα από αυτά τα βίντεο προβλήθηκε στη συνέχεια, σε 118 αντίστοιχους «κριτές» (άνδρες και γυναίκες), οι οποίοι αξιολόγησαν τη φυσική ελκυστικότητα του «στόχου», και στη συνέχεια, τον βαθμολόγησαν με βάση συγκεκριμένη κλίματα χαρακτηριστικών που σχετίζονταν με την προσωπικότητα και τις προσωπικές αξίες.

Τι προέκυψε από τις απαντήσεις των κριτών;

Πρώτον, ότι θεωρούν ότι έμαθαν αρκετά για την προσωπικότητα του στόχου μόνο με βάση το σύντομο απόσπασμα του βίντεο που είδαν. Συγκεκριμένα, όσο πιο ελκυστικές αξιολογήθηκαν στα εξωτερικά χαρακτηριστικά τους οι γυναίκες – στόχοι, τόσο οι κριτές pretty faceείδαν σ’αυτές ότι είναι ανοιχτές σε εμπειρίες και εξωστρεφείς. Αξίζει να σημειωθεί ότι, τα συμπεράσματα που σχετίζονται με την ελκυστικότητα του στόχου δεν ήταν διαφορετικά σε σχέση με το εάν οι κριτές ήταν άνδρες ή γυναίκες.

Αυτά ήταν τα αποτελέσματα, αλλά τα συμπεράσματα που βασίστηκαν στην εμφάνιση των γυναικών, ήταν τελικά ακριβή; Με μια λέξη, ΟΧΙ. Κάθε γυναίκα – στόχος είχε προηγουμένως συμπληρώσει μια προσωπική απογραφή της προσωπικότητα της, επιτρέποντας στους ερευνητές να εξετάσουν πώς είχαν αυτό- αναφερθεί στα χαρακτηριστικά τους κι αν τελικά αυτά συνδέονταν με εκείνα που εκτιμούσαν ότι διέθεταν οι κριτές.

Ετσι λοιπόν, φάνηκε ότι κανένα από τα χαρακτηριστικά που ανέφεραν οι στόχοι , δεν συνέπιπτε με το επίπεδο της φυσικής ελκυστικότητας που έβλεπαν οι κριτές σ’αυτές. Με άλλα λόγια, αντίθετα προς τις υποθέσεις των κριτών, οι σωματικά ελκυστικές γυναίκες δεν ήταν πιο ευσυνείδητες, ανοιχτές σε εμπειρίες, ή εξωστρεφείς από τις γυναίκες – στόχους, που είχαν θεωρηθεί λιγότερο ελκυστικές.

Παρουσίασε εξαιρετικό ενδιαφέρον στα αποτελέσματα της έρευνας, το σύστημα αξιών που ο ελκυστικός στόχος φαινόταν ότι διέθετε. Οι σωματικά ελκυστικοί στόχοι κρίθηκαν ότι είχαν μεγαλύτερη προσωπική αξία, κι ότι υπερείχαν σε συμμόρφωση προς τις κοινωνικές προσδοκίες και τις κοινωνικές νόρμες όσον αφορά το στυλ, την ομορφιά, και αυτό που ονομάζουμε good -looking.

Με λίγα λόγια, η μελέτη αυτή δείχνει ότι ενώ οι άνθρωποι φαίνεται να πιστεύουν ότι οι ελκυστικές γυναίκες κατέχουν μια ποικιλία από κοινωνικά επιθυμητά χαρακτηριστικά, η πραγματική σύνδεση μεταξύ εμφάνισης και η προσωπικότητας είναι ισχνή, στην καλύτερη περίπτωση.

pretty face.png4 Αυτά τα αποτελέσματα είναι απίθανο να σημάνουν το τέλος της έμφυτης τάσης μας να κρίνουμε «ένα βιβλίο από το εξώφυλλό του» και ταυτόχρονα την αξία, το φθόνο, και την αντικειμενική φυσική ομορφιά. Παρ “όλα αυτά, μας οδηγούν σε ένα συμπέρασμα που αξίζει να σημειωθεί: Ο πιο ακριβής τρόπος συνήθως, για να καταλάβουμε τι κρύβει ένα όμορφο πρόσωπο, είναι να έχουμε μια πραγματική συνομιλία με το άνθρωπο που «φοράει» το όμορφο πρόσωπο.

πηγή

Βάλτε στη ζωή σας οργανικά προϊόντα διατροφής, καλλυντικά υψηλής θρεπτικότητας & βιταμίνες!

Multi-ethnic προϊόντα ανακαλύψτε νέες γεύσεις & συνταγές στις καλύτερες τιμές!

Μοναδικά ταξίδια και οργανωμένες εκδρομές σε όλο τον κόσμο! Ζήστε μια αξέχαστη εμπειρία!

Με προσφορές για φοιτητές που δεν υπάρχουν!
7€ Ανδρικό 
10€ Γυναικείο (κούρεμα + χτένισμα)