Search
Close this search box.

Τεχνολογία του μέλλοντος

Ο ρυθμός εξέλιξης της τεχνολογίας είναι πράγματι ασύλληπτος, αφού πριν καν μάθουμε τους τρισδιάστατους εκτυπωτές, αυτοί απέκτησαν την ικανότητα να «πλάθουν» χρηστικά είδη ή το ότι η τηλεόραση που αγοράσαμε πέρυσι φέτος θεωρείται ήδη ξεπερασμένη.

Πλέον, το smartphone ή το tablet αποκτούν κεντρικό ρόλο στη ζωή μας. Έτσι από τις κάμερες ασφαλείας του σπιτιού μας μέχρι τους αισθητήρες που εξασφαλίζουν την καλή υγεία των φυτών μας, συγκεντρώνουν δεδομένα, γίνονται προέκτασή μας. Το τι σημαίνει αυτό ή πού μποροεί να καταλήξει σηκώνει πολλή συζήτηση.

Netatmo,
Welcome
Η κάμερα που αναγνωρίζει ποιος μπαίνει στο σπίτι

H κάμερα ασφαλείας  διαθέτει λειτουργία αναγνώρισης προσώπων και στέλνει ειδοποίηση στο κινητό ή στο tablet σου για το πότε και ποιος μπαίνει (ή βγαίνει) από το σπίτι, ενώ μπορεί  να καταγράφει βίντεο υψηλής ανάλυσης, ώστε, όταν λάβεις την ειδοποίηση «άγνωστος στο σπίτι» να δεις όντως ποιος είναι.

www.netatmo.com

 

Bragi,
The Dash

Είναι σαν ένα ακόμη ακουστικό-«ψείρα», όμως διαθέτει ενσωματωμένο player χωρητικότητας έως 1.000 τραγουδιών, μικρόφωνο που αναγνωρίζει τη φωνή σου με επιταχυνσιόμετρο και γυροσκόπιο που ανταποκρίνονται σε κάθε κίνηση του κεφαλιού και ενεργοποιούν πλήθος λειτουργιών (π.χ. κοιτάς τον ουρανό και μια φωνή σού λέει την πρόγνωση καιρού, τρέχεις και μετράει την ταχύτητά σου), καθώς και αισθητήρες για διάφορες σωματικές ενδείξεις.

www.bragi.com

 

Mercedes Benz F-015  Luxury In Motion

Στο νέο πρωτότυπο της Mercedes τα καθίσματα περιστρέφονται κατά 180 μοίρες, ώστε οι τέσσερις επιβάτες να κάθονται αντικριστά στο υπερπολυτελές σαλόνι. Το όχημα δέχεται εντολές φωνητικά, με νεύματα ή με αγγίγματα στις έξι οθόνες αφής που υπάρχουν μέσα και τα εμπόδια παρακάμπτονται αυτόματα. Ο υβριδικός κινητήρας μπαταριών και κυψελών υδρογόνου προσφέρει αυτονομία 1.100 χιλιομέτρων με μηδέν εκπομπές ρύπων.
www.mercedes-benz.com

https://www.youtube.com/watch?v=ryRQtKLpAGQ

 

Energous,
Watt Up

Λειτουργώντας όπως τα WiFi routers, το συγκεκριμένο σύστημα στέλνει ενέργεια με ραδιοκύματα στην ίδια συχνότητα μέσω BlueTooth, φορτίζοντας ταυτόχρονα έως και 12 συσκευές (κινητά, tablet, κάμερες, ποντίκια κ.ά.) ισχύος μέχρι 10 watt, σε ακτίνα 5 μέτρων. Το  λογισμικό του επιτρέπει τον κεντρικό έλεγχο των φορτίσεων όπως π.χ. να μπορείς να ρυθμίσεις το κινητό να φορτίζεται όταν η μπαταρία πέσει στο 5%, το tablet στο 10% και πάει λέγοντας. Οι κατασκευαστές φιλοδοξούν να τη λανσάρουν έως το τέλος του χρόνου.

www.energous.com

 

HP
Sprout

Το νέο PC της HP λανσάρεται ως ένας σταθμός εργασίας πρωτίστως για designers, animators κ.ά. Με οθόνη αφής, προτζέκτορα, σκάνερ δύο και τριών διαστάσεων, κάμερες, ενώ αντί για πληκτρολόγιο υπάρχει μια ευλύγιστη επιφάνεια που χρησιμεύει και ως δεύτερη οθόνη και τέλος επεξεργαστή Intel Core i7-4790S, 8GB RAM και υβριδικό drive 1 ΤΒ.Η τιμή του στις ΗΠΑ είναι 1.899 δολάρια.

sprout.hp.com/

https://www.youtube.com/watch?v=oMeQCtettlQ

 

Edyn Garden Sensor & Water Valve

Ο αισθητήρας της Edyn δουλεύει με ηλιακή ενέργεια και στέλνει στο smartphone ή στο tablet σας μετρήσεις για το φως, τα θρεπτικά συστατικά του εδάφους, την υγρασία ατμόσφαιρας και χώματος και ειδοποιήσεις για το πότε χρειάζεται πότισμα ή λίπασμα.

www.edyn.com

https://www.youtube.com/watch?v=srpbaWKLfGo

 

Gogoro Smartscooter

Η εταιρεία Gogoro έπειτα από τρία χρόνια σχεδιασμών και εργασίας έφτασε στο αποτέλεσμα:  με 55 αισθητήρες που επικοινωνούν με το smartphone σου ειδοποιώντας για την κατάσταση κάθε εξαρτήματος και με δυνατότητα ανταλλαγής άδειων μπαταριών με φορτισμένες σε ειδικούς σταθμούς σε έξι δευτερόλεπτα, με ένα «κλικ», χωρίς πολύπλοκες συνδέσεις, το συγκεκριμένο scooter φέρνει την επανάσταση. Η αυτονομία αγγίζει τα 60 χιλιόμετρα, η μέγιστη ταχύτητα τα 95 χ.α.ώ., ενώ ο χρόνος επιτάχυνσης 0-50 χ.α.ώ. μόλις 4,2 δευτερόλεπτα!

www.gogoro.com

Βάλτε στη ζωή σας οργανικά προϊόντα διατροφής, καλλυντικά υψηλής θρεπτικότητας & βιταμίνες!

Multi-ethnic προϊόντα ανακαλύψτε νέες γεύσεις & συνταγές στις καλύτερες τιμές!

Μοναδικά ταξίδια και οργανωμένες εκδρομές σε όλο τον κόσμο! Ζήστε μια αξέχαστη εμπειρία!

Με προσφορές για φοιτητές που δεν υπάρχουν!
7€ Ανδρικό 
10€ Γυναικείο (κούρεμα + χτένισμα)