Search
Close this search box.

Τελικά δεν είμαστε μόνοι…

Απάντηση στο ερώτημα «υπάρχει τελικά ζωή σε άλλους πλανήτες;», έρχεται να δώσει η NASA.

Στη διάσκεψη, που έγινε στην Ουάσιγκτον αυτή την εβδομάδα, η NASA παραδέχτηκε πως θέλει να «ξεψαχνίσει» το σύμπαν με την ελπίδα πως θα βρει εξωγήινες μορφές ζωής. Σκοπός της είναι μέσω της χρήσης προηγμένης τεχνολογίας να φτιάξει τον «οδικό χάρτη» του διαστήματος. Η NASA έχει ήδη ανακαλύψει πάνω από 5.000 πλανήτες που θα μπορούσαν να διατηρήσουν κάποιου είδους ζωής και οι επιστήμονες δηλώνουν σίγουροι, πως θα βρουν πολλούς ακόμα.

Η Sera Seager, καθηγήτρια Πλανητικής Επιστήμης και Φυσικής στο MIT του Cambridge, υποστηρίζει πως κάποια μέρα στο κοντινό μέλλον θα μπορούμε να κοιτάμε ένα αστέρι στον ουρανό και να λέμε «Αυτό το αστέρι έχει έναν πλανήτη σαν τη Γη». Αυτό δεν καθόλου ανέφικτο, αφού τα σημερινά τηλεσκόπια μπορούν να μας δείξουν με σιγουριά, πόσους πλανήτες έχει το κάθε αστέρι και αν οι πλανήτες αυτοί έχουν νερό (σε υγρή μορφή), που είναι και το κλειδί για την ύπαρξη ζωής.

Σύμφωνα με τον Matt Mountain, επιστήμονα του Ινστιτούτου Διαστημικών Τηλεσκοπίων στη Βαλτιμόρη, αυτό που δεν ξέραμε πριν πέντε χρόνια είναι ότι περίπου 10- 20% των αστεριών γύρω μας, έχουν πλανήτες στο μέγεθος της Γης, οι οποίοι μάλιστα είναι και σε κατοικήσιμη ζώνη. Για την ανακάλυψη αυτών των πλανητών θα χρησιμοποιηθούν καινούργια τηλεσκόπια, όπως και το «Webb Space».

Για τη δημιουργία αυτής της νέας γέφυρας προς το μέλλον όπως τονίζουν οι αστρονόμοι, θα πρέπει να υπάρξει μια συνεχής σχέση μεταξύ NASA, επιστήμης και τεχνολογίας.

Βάλτε στη ζωή σας οργανικά προϊόντα διατροφής, καλλυντικά υψηλής θρεπτικότητας & βιταμίνες!

Multi-ethnic προϊόντα ανακαλύψτε νέες γεύσεις & συνταγές στις καλύτερες τιμές!

Μοναδικά ταξίδια και οργανωμένες εκδρομές σε όλο τον κόσμο! Ζήστε μια αξέχαστη εμπειρία!

Με προσφορές για φοιτητές που δεν υπάρχουν!
7€ Ανδρικό 
10€ Γυναικείο (κούρεμα + χτένισμα)