Search
Close this search box.

Τα ολογραφικά γυαλιά της Microsoft: HoloLens

microsoft-hololens-mixedworld-rgb

Η εταιρεία παρουσίασε στο Σιάτλ τα επαναστατικά γυαλιά επαυξημένης πραγματικότητας και διάδρασης με το περιβάλλον. Τα ονομάζει HoloLens και υποστηρίζονται ήδη από εργαλεία ανάπτυξης λογισμικού (APIs) και εφαρμογές δημιουργίας τρισδιάστατων, ολογραφικών μοντέλων, όπως το Holo Studio.

Τα γυαλιά δίνουν τη δυνατότητα σε αυτόν που τα φοράει να βλέπει ολογράμματα σε αλληλεπίδραση με τον φυσικό κόσμο. Η Microsoft συνεργάζεται  με το Jet Propulsion Laboratory (JPL) της NASA, το τμήμα που ειδικεύεται εδώ και δεκαετίες στη σχεδίαση εξοπλισμού αποστολών στο διάστημα.  Με τα HoloLens της Microsoft, οι επιστήμονες του εργαστηρίου μπορούν να κάνουν εικονικές βόλτες στον Άρη, χρησιμοποιώντας εικόνες που έχει καταγράψει το ρομποτικό όχημα Curiosity Mars Rover και να πειραματίζονται με την κατασκευή και λειτουργία διαφόρων μοντέλων μηχανών και εργαλείων.

 

Επίσης, η εταιρεία έδωσε στη δημοσιότητα περισσότερες λεπτομέρειες για τα νέα Windows, τα οποία αναμένεται να διατεθούν το δεύτερο εξάμηνο.
Ακολουθώντας την τάση δωρεάν διάθεσης των λειτουργικών συστημάτων.

Η Microsoft ανακοίνωσε ότι όσοι έχουν στους υπολογιστές τους αλλά και σε φορητές συσκευές εκδόσεις των Windows 7 και 8.1 ή Windows Phone 8.1, θα μπορούν να αναβαθμιστούν για έναν χρόνο χωρίς επιπλέον κόστος. Με τα Windows 10 η Microsoft προχωρά στη δημιουργία ενός ενιαίου περιβάλλοντος χρήσης για υπολογιστές και φορητές συσκευές.

Παράλληλα, τα Windows 10 θα παίζουν ακόμα καλύτερα με το Xbox One. Το παιχνίδι θα συνεχίζεται από την παιχνιδοκονσόλα στον υπολογιστή ή το tablet με τα νέα Windows και αντίστροφα, αφού το live streaming είναι πλέον η επικρατούσα τάση και στο gaming.

Ακόμα, η Microsoft έδωσε περισσότερες πληροφορίες για το Spartan, δηλαδή τον νέο web browser που θα είναι ενσωματωμένος στα Windows 10. Το νέο πρόγραμμα περιήγησης θα συνεργάζεται με την Cortana, την εικονική βοηθό που ανταποκρίνεται στις φωνητικές εντολές (όπως η Siri στο iOS της Apple).

Τέλος, έγινε επίδειξη του Surface Hub, μιας υπέρ-υψηλής ευκρίνειας οθόνης αφής 84 ιντσών, με ενσωματωμένο υπολογιστή, αισθητήρες, κάμερες και μικρόφωνα, η οποία προορίζεται για αίθουσες συσκέψεων, εξυπηρετώντας εταιρικές παρουσιάσεις και τηλεδιασκέψεις μέσω Skype, με την παράλληλη εκτέλεση εφαρμογών και την κοινή χρήση περιεχομένου.

Βάλτε στη ζωή σας οργανικά προϊόντα διατροφής, καλλυντικά υψηλής θρεπτικότητας & βιταμίνες!

Multi-ethnic προϊόντα ανακαλύψτε νέες γεύσεις & συνταγές στις καλύτερες τιμές!

Μοναδικά ταξίδια και οργανωμένες εκδρομές σε όλο τον κόσμο! Ζήστε μια αξέχαστη εμπειρία!

Με προσφορές για φοιτητές που δεν υπάρχουν!
7€ Ανδρικό 
10€ Γυναικείο (κούρεμα + χτένισμα)