Search
Close this search box.

Τα μεγαλύτερα πρόστιμα για ρύπανση δημόσιων χώρων

litter_coke_grass_622306_l

Υπερβολικός ζήλος ή η κατά γράμμα τήρηση του νόμου; Πώς αλλιώς θα χαρακτηρίζατε την ενέργεια ένστολου να δώσει πρόστιμο 75 λιρών σε άντρα, στο Κεντ της Βρετανίας, ο οποίος… έφτυσε στο οδόστρωμα ένα σποράκι;

Παρακάτω, δείτε μερικά από τα πιο απίθανα και ίσως αυθαίρετα πρόστιμα που δόθηκαν για τη ρίψη σκουπιδιών σε δημόσιους δρόμους, σύμφωνα με το newsbeast.gr.

1. Κέρματα
Ένας αστυνομικός από τις ΗΠΑ τιμώρησε έναν καλό Σαμαρείτη το 2012, όταν το κέρμα που έδωσε σε έναν άστεγο προσγειώθηκε στο πεζοδρόμιο. Του ζήτησε να πληρώσει 344 δολάρια.

2. Τρίχες
Μια dog walker στο Essex, αναγκάστηκε να πληρώσει πρόστιμο 50 λιρών για τα σκουπίδια που άφησε πίσω της μετά την περιποίηση των κατοικίδιων σε ένα τοπικό πάρκο, το 2013. Οι σχετικοί φύλακες, ισχυρίστηκαν ότι ο χώρος γέμισε με τούφες από το τρίχωμα των σκύλων.

3. Γόπες
Η Σιγκαπούρη είναι διαβόητη για την αυστηρή εφαρμογή των νόμων αναφορικά με τη ρύπανση δημόσιων χώρων. Τον περασμένο Ιανουάριο, επιβλήθηκε σε καπνιστή πρόστιμο 19.800 δολαρίων για τη ρίψη αποτσίγαρων έξω από το παράθυρό του.

4. Πιροσκί
Μια μπουκιά από πιροσκί έπεσε κατά λάθος στο δρόμο, από έναν Βρετανό τουρίστα στην Ιταλία το 2008, και αμέσως χρεώθηκε με 75 λίρες – αν και τα περιστέρια είχαν ήδη αποτελειώσει το… παράνομο κομμάτι.

5. Τα σκουπίδια των άλλων
Ένας εθελοντής καθαριστής δρόμου στο West Midlands της Βρετανίας, κλήθηκε να πληρώσει πρόστιμο 75 λιρών, όταν οι εργαζόμενοι του δήμου τον κατηγόρησαν για το ότι ξεφορτώθηκε τα απορρίμματα με παράνομο τρόπο (π.χ. όχι με τη χρήση απορριμματοφόρου).

 

Πηγή

Βάλτε στη ζωή σας οργανικά προϊόντα διατροφής, καλλυντικά υψηλής θρεπτικότητας & βιταμίνες!

Multi-ethnic προϊόντα ανακαλύψτε νέες γεύσεις & συνταγές στις καλύτερες τιμές!

Μοναδικά ταξίδια και οργανωμένες εκδρομές σε όλο τον κόσμο! Ζήστε μια αξέχαστη εμπειρία!

Με προσφορές για φοιτητές που δεν υπάρχουν!
7€ Ανδρικό 
10€ Γυναικείο (κούρεμα + χτένισμα)