Search
Close this search box.

Συγκεντρωτικά αποτελέσματα φοιτητικών εκλογών 2014

ekloges

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα των φετινών φοιτητικών εκλογών η συμμετοχή ήταν μικρότερη σε σχέση με πέρυσι και τα χωριστά αποτελέσματα για άλλη μια χρονιά ήταν τα κύρια χαρακτηριστικά των φετινών φοιτητικών εκλογών.

Η ΔΑΠ, φοιτητική παράταξη που πρόσκειται στη Νέα Δημοκρατία, αναδείχθηκε για 27η χρονιά νικήτρια των εκλογών. Την δεύτερη θέση κατέλαβε η ΠΚΣ, Πανσπουδαστική Κίνηση Συνεργασίας με σημαντική άνοδο ενώ η ΠΑΣΠ κατέλαβε τη τρίτη θέση αλλά με σημαντική μείωση. Οι τρεις βασικές παρατάξεις της Αριστεράς αύξησαν ή διατήρησαν τα ποσοστά τους χωρίς να πάντως να καταγραφεί η θεαματική αύξηση που προσδοκούσε η ΑΡΕΝ (ΣΥΡΙΖΑ) στις δυνάμεις της.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της, η φοιτητική παράταξη της Νέας Δημοκρατίας, ΔΑΠ έλαβε στα Πανεπιστήμια το 37,51%, η ΠΚΣ (ΚΚΕ) το 18,70%, η ΠΑΣΠ το 14,55%, τα ΕΑΑΚ 13,09% και ΑΡΕΝ (ΣΥΡΙΖΑ) 6,26%. Η ΔΑΠ ακόμη καλύτερη ήταν η επίδοσή της στα ΤΕΙ όπου έλαβε το 47,04% των ψήφων για να ακολουθήσει η ΠΚΣ με το 22,41%, η ΠΑΣΠ με το 19,46%, τα ΕΑΑΚ με το 2,88% και η ΑΡΕΝ με το 2,33%.

Η συμμετοχή και φέτος κινήθηκε γύρω στο 50%. Οι εκλογικές διαδικασίες διεξάχθηκαν γενικά σε ήρεμο κλίμα, με εξαίρεση το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, όπου το μεσημέρι άγνωστοι εισέβαλαν στο χώρο και άρπαξαν τη μία από τις 10 κάλπες, με αποτέλεσμα να προκληθούν ένταση και μικροεπεισόδια μεταξύ φοιτητών.

Εδώ μπορείτε να δείτε τα αναλυτικά αποτελέσματα ανά Πανεπιστήμιο και ανά ΤΕΙ.

Τα αποτελέσματα είναι με βάση των Συγκεντρωτικών αποτελεσμάτων Πανεπιστημίων σε 189 από τους 191 Συλλόγους και στα ΤΕΙ σε 61 από τους 66 συλλόγους που έγιναν εκλογές.

πηγή: foititikanea.gr

Βάλτε στη ζωή σας οργανικά προϊόντα διατροφής, καλλυντικά υψηλής θρεπτικότητας & βιταμίνες!

Multi-ethnic προϊόντα ανακαλύψτε νέες γεύσεις & συνταγές στις καλύτερες τιμές!

Μοναδικά ταξίδια και οργανωμένες εκδρομές σε όλο τον κόσμο! Ζήστε μια αξέχαστη εμπειρία!

Με προσφορές για φοιτητές που δεν υπάρχουν!
7€ Ανδρικό 
10€ Γυναικείο (κούρεμα + χτένισμα)