Search
Close this search box.

Πρώτη μέρα σε νέα πόλη ως φοιτήτρια

eleni-thanou

Αρκετά χρόνια πριν, θυμάμαι τον εαυτό μου φοιτήτρια σε ένα νέο μέρος. Όλα έμοιαζαν ξένα, οι άνθρωποι περίεργοι και εγώ να πρέπει να ξέρω πώς να φερθώ και τι να κάνω. Οι γονείς μου δεν είχαν την οικονομική δυνατότητα να έρθουν μαζί μου και έπρεπε να ρυθμίσω μόνη μου τη διαμονή και τα συναισθήματά μου.

Έλεγα συνεχώς στον εαυτό μου πως πρέπει να μου αρέσει, πως η επιλογή του να σπουδάσω ήταν δική μου και σε καμία περίπτωση να μην στενοχωρήσω τους γονείς μου οι οποίοι θα στερούταν πολλά για να τελειώσω εγώ την τριτοβάθμια εκπαίδευση! Έτσι έγινε, μέχρι τα Χριστούγεννα έδινα μάχη με τα συναισθήματά μου, δυσκολεύτηκα πάρα πολύ να συνηθίσω την καινούργια μου ζωή. Μου έλλειπαν τα αδέρφια μου, οι φίλοι μου και περίμενα πως και πώς να έρθουν τα Χριστούγεννα για να επιστρέψω στα πάτρια εδάφη. Οι διακοπές των Χριστουγέννων ήταν τέλειες, ήμουν το ξενιτεμένο παιδί και είχα όλων την προσοχή.

Τελειώνοντας όμως οι διακοπές, άρχισαν τα βάσανα του διαφορετικού και δύσκολου διαβάσματος. Οι διαλέξεις των καθηγητών είχαν παρθεί από ατελείωτη ύλη (ή έτσι μου φαινόταν εμένα). Κλάμα, αγωνία, ξενύχτη για να περάσω τα μαθήματα του Α’ εξαμήνου της σχολής. Μέσα όμως από την εξεταστική διαδικασία δημιουργήθηκαν εγκάρδιες φιλίες με τους/τις συμφοιτητές/τριες μου. Μετά την εξεταστική του Ιανουαρίου, η καθημερινότητα ήταν πιο ωραία (βόλτες, ατελείωτες συζητήσεις, ταινίες και επιτραπέζια παιχνίδια) με την παρέα που είχαμε πλέον κοινά ενδιαφέροντα, που καταλαβαίναμε απόλυτα ο ένας τον άλλον.

Οι διακοπές του Πάσχα ήρθαν πιο γρήγορα, πέρασαν εξίσου ωραία αλλά η επιστροφή στις σπουδές δεν ήταν αγκάθι, απεναντίας η καθημερινότητά μου ήταν πλέον σε μια ωραία και οικεία πόλη. Η εξεταστική του Ιουνίου ήταν πιο εύκολη γιατί είχα βρει τον ακαδημαϊκό τρόπο διαβάσματος και δεν χρονοτριβούσα.

Στις διακοπές του καλοκαιριού, επιστρέφοντας στην οικογένειά μου, αναζητούσα τον προσωπικό μου χώρο, άρχισα να αισθάνομαι ξένη στο μέρος που είχα γεννηθεί και μεγαλώσει, ένοιωθα να μην έχω φίλους, μου έλειπε η παρέα με τους/τις συμφοιτητές/τριες μου. Ασυναίσθητα στις συζητήσεις μου, άρχισα να συγκρίνω την πόλη που μεγάλωσα με την πόλη που φοιτούσα και να αναφέρω πολλά θετικά υπέρ της δεύτερης.

Το αποτέλεσμα: Τελείωσαν αυτά τα ωραία φοιτητικά χρόνια και δεν ήθελα να γυρίσω στην πόλη των γονιών μου, γιατί η δική μου πόλη ήταν εκεί που είχα σπουδάσει, που είχα το δικό μου σπίτι και τους φίλους μου.

Συμβουλή: Τα φοιτητικά χρόνια δεν γυρίζουν πίσω γι αυτό απολαύστε τα στα ωραία Ιωάννινα.

Το εκπαιδευτικό μας κέντρο «Μελέτη Ελένη Θάνου» είναι συμβουλευτικά δίπλα σας (παρέχοντας συμβουλευτικό και επαγγελματικό προσανατολισμό) καθόλη τη διάρκεια των σπουδών σας. Σκοπός μας είναι να σας εφοδιάσουμε (παράλληλα με τις σπουδές σας) με ότι χρειάζεστε για την αγορά εργασίας. Αυτό σημαίνει αναγνωρισμένες πιστοποιήσεις από τον ΑΣΕΠ:
α) στην αγγλική γλώσσα (επιπέδου Β2 και Γ2, μόνο σε 45 ώρες, στο εξεταστικό μας χώρο)
β) στις βασικές και προχωρημένες δεξιότητες πληροφορικής.

Η Μελέτη Ελένη Θάνου σας εύχεται καλή ακαδημαϊκή χρονιά χαρίζοντας σας χρήσιμα βιβλία.

Διεκδικήστε τα παρακάτω βιβλία:
«Καλύτερα…γίνεται!» της Μαλλέρου Νάνσυ
«Φοιτήτρια και στη μαγειρική» της Βερτζάγια Παπακωνσταντίνου, Αντωνία

Αρκεί μόνο να επισκεφτείτε τον χώρο μας, να συμπληρώσετε το κουπόνι σας και να το ρίξετε στην κάλπη! Δείτε εδώ τις λεπτομέρειες για την κλήρωση.

Λ. ΔΩΔΩΝΗΣ 109Β, ΙΩΑΝΝΙΝΑ
Τηλ. 2651003705
http://www.meleti.edu.gr

Βάλτε στη ζωή σας οργανικά προϊόντα διατροφής, καλλυντικά υψηλής θρεπτικότητας & βιταμίνες!

Multi-ethnic προϊόντα ανακαλύψτε νέες γεύσεις & συνταγές στις καλύτερες τιμές!

Μοναδικά ταξίδια και οργανωμένες εκδρομές σε όλο τον κόσμο! Ζήστε μια αξέχαστη εμπειρία!

Με προσφορές για φοιτητές που δεν υπάρχουν!
7€ Ανδρικό 
10€ Γυναικείο (κούρεμα + χτένισμα)