Search
Close this search box.

Που ξοδεύουν τα λεφτά τους οι φοιτητές;

Είσαι πλέον 18 και – θεωρητικά – έχεις ενηλικιωθεί. Αυτή όμως δεν είναι η μόνη διαφορά στη ζωή σου, σε σχέση με το παρελθόν. Από ‘δω και στο εξής είσαι φοιτητής/τρια και για τουλάχιστον τέσσερα χρόνια θα ζήσεις το απόλυτο όνειρο, εφόσον έχεις περάσει σε σχολή μακριά από το σπίτι σου. Θα φύγεις από το παιδικό σου δωμάτιο και δε θα έχεις τη μάνα σου να σου φωνάζει «πάλι έχεις πεταμένα τα ρούχα σου;», μια και ένα ολόκληρο σπίτι θα είναι δικό σου. Μεγάλο ή μικρό δεν έχει σημασία, αυτό που μετράει είναι ότι επιτέλους θα είσαι μόνος/η σου και δε θα σε ελέγχει κανείς.

Εκτός από τις ελευθερίες, όμως, αποκτάς και κάποιες υποχρεώσεις. Εσύ είσαι αυτός/ή που θα πρέπει να κάνει το απόλυτο κουμάντο (λέμε τώρα) στα οικονομικά, καθώς η μαμά και ο μπαμπάς θα βρίσκονται χιλιόμετρα μακριά και δε θα είναι από πίσω σου για να… μπαλώνουν τις τρύπες. Άσε που ντρέπεσαι να τους πεις που χάλασες τα λεφτά σου και θες ένα έξτρα δάνειο. Το neopolis.gr παρουσιάζει που ξοδεύουν τα λεφτά τους οι φοιτητές και… καταφέρνουν κάθε 20 του μήνα να μην έχουν ούτε ευρώ στην τσέπη τους.

Delivery

go fast

Αποτελεί με διαφορά το Νο1 στη σχετική λίστα με τα έξοδα του μήνα. Τα φαγητά της μαμάς στην κατάψυξη κάποια στιγμή τελειώνουν, εσύ το μόνο που ξέρεις να μαγειρεύεις είναι σκέτα μακαρόνια ή… τοστ, οπότε τι απομένει; Φυσικά η πιτσαρία ή το σουβλατζίδικο της γειτονιάς. Έλα, πες τώρα, ειλικρινά. Εσύ που είσαι φοιτητής/τρια μακριά από το σπίτι σου πόσες φορές την εβδομάδα παραγγέλνεις απ’ έξω; Τέσσερις; Πέντε; Είμαι επιεικής και δε λέω εφτά ημέρες την εβδομάδα. Για υπολόγισε, λοιπόν, πόσα λεφτά σου φεύγουν το μήνα, όταν στις πρόσφατες κλήσεις του κινητού σου βρίσκονται μόνιμα τα delivery της γειτονιάς.

Έξοδοι

499w

Φοιτητής/τρια μακριά από το σπίτι σημαίνει ελευθερία και ξενύχτια μέχρι το πρωί. Μπορεί οι παλαιότεροι φοιτητές να καυχιούνται ότι «τα έσπαγαν» κάθε βράδυ, όμως και η σημερινή φουρνιά δεν πάει πίσω. Μπορεί οι οικονομικές συνθήκες να έχουν αλλάξει για όλους τα τελευταία χρόνια, όμως ποιος/α 18χρονος/η θα κάτσει μέσα – ακόμη και τις καθημερινές – όταν ξέρει πως κανείς δεν τον/την ελέγχει για την ώρα που θα γυρίσει σπίτι ή τι ώρα έχει μάθημα (τι είναι αυτό;) την επόμενη μέρα; Έστω και ένα ποτό (μόνο;) να πίνει κανείς το βράδυ, η τσέπη αδειάζει. Γιατί, δυστυχώς, κάθε μήνας έχει 30-31 νύχτες! Πλάκα πλάκα, δες λίγο πόσα χρήματα θα δώσεις ΜΟΝΟ για τα τσιγάρα σου…

Καλλωπισμός

973

Μπορεί οι εποχές και οι συνήθεις κάποιων ανδρών (;) να έχουν αλλάξει, όμως ο καλλωπισμός παραμένει γυναικεία υπόθεση. Μαλλιά, νύχια και ρούχα ήταν, είναι και θα είναι προνόμιο των κοριτσιών. Από την εφηβεία κι έπειτα – όταν άρχισες να μπαίνεις στον κόσμο της ομορφιάς – όλο το χαρτζιλίκι έφευγε για τον καλλωπισμό σου. Σκέψου τώρα που έχεις στο πορτοφόλι σου το μπάτζετ ενός ολόκληρου μήνα τι έχεις να κάνεις. Κομμωτήριο, shopping και «νυχάδικο» μπαίνουν πλέον στις προτεραιότητες σου, αφού κάθε φορά που θα μπαίνεις με μια καινούργια τσάντα στο σπίτι δε θα έχεις τη μαμά να σου φωνάζει «πάλι ψώνισες; τα ρούχα που έχεις δε σε φτάνουν;».

Gadgets

gadgets-6-innovative-designs-unveiled-at-computex-2013

Κι αν η τρέλα των κοριτσιών σχετίζεται με τη γυναικεία ομορφιά, αυτή των αγοριών είναι εκ διαμέτρου αντίθετη. Μπορεί όχι όλοι, αλλά κάποιοι άνδρες φοιτητές έχουν πάθος με τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές και γενικά με την τεχνολογία. Αυτοί, λοιπόν, είναι διατεθειμένοι να κάνουν φρικτή οικονομία έναν ολόκληρο μήνα, προκειμένου να εξοικονομήσουν χρήματα και να αγοράσουν ένα σκληρό δίσκο ή να κάνουν μια αναβάθμιση στο PC τους. Ή κάποιοι άλλοι να αγοράσουν ένα καινούργιο παιχνίδι για το Playstation, ώστε να μαζεύονται με τους κολλητούς στο σπίτι και να «καίγονται» για ώρες ή και για… μέρες!

 

Πηγή

Βάλτε στη ζωή σας οργανικά προϊόντα διατροφής, καλλυντικά υψηλής θρεπτικότητας & βιταμίνες!

Multi-ethnic προϊόντα ανακαλύψτε νέες γεύσεις & συνταγές στις καλύτερες τιμές!

Μοναδικά ταξίδια και οργανωμένες εκδρομές σε όλο τον κόσμο! Ζήστε μια αξέχαστη εμπειρία!

Με προσφορές για φοιτητές που δεν υπάρχουν!
7€ Ανδρικό 
10€ Γυναικείο (κούρεμα + χτένισμα)