Search
Close this search box.

Περισσότερα για τους κροίσους μέσα στην κρίση

44573

Οι πτωτικές τάσεις στις τιμές του πετρελαίου, το εξασθενημένο ευρώ και η παγκόσμια οικονομική κρίση καθόλου δεν επηρέασαν τους δισεκατομμυριούχους του πλανήτη, καθώς αρκετοί είδαν τις περιουσίες τους να αυξάνονται κι άλλο.

Σύμφωνα δε με την ετήσια λίστα του περιοδικού Forbes για τους πλουσιότερους ανθρώπους του κόσμου για το 2015, παρατηρείται ρεκόρ… δισεκατομμυριούχων στους 1.826 με συνολική καθαρή αξία 7,05 τρισ. δολαρίων, από 6,4 τρισ. δολάρια έναν χρόνο πριν.

Σε αυτούς εντάσσονται 290 νεοεισερχόμενοι, 71 εκ των οποίων έρχονται από την Κίνα, ενώ 46 απ’ αυτούς είναι κάτω των 40 ετών, αριθμός-ρεκόρ.

Επίσης, 1.191 μέλη της λίστας είναι αυτοδημιούργητοι και μόλις 230 έχουν κληρονομήσει την περιουσία τους.

Ο Μπιλ Γκέιτς είναι για ακόμη μία χρονιά ο πλουσιότερος άνθρωπος στον πλανήτη με την περιουσία του να αυξάνεται κατά 3,2 δισ. δολάρια από πέρυσι στα 79,2 δισ. δολάρια, παρά τη δωρεά ύψους 1,5 δισ. δολαρίων σε μετοχές της Microsoft προς το ίδρυμα The Bill & Melinda Gates Foundation τον Νοέμβριο του 2014.

O Μεξικανός Κάρλος Σλιμ Ελού καταλαμβάνει και φέτος τη δεύτερη θέση ενώ ο δημοφιλής Αμερικανός επενδυτής Γουόρεν Μπάφετ πήρε πίσω την τρίτη θέση από τον Ισπανό Αμάνθιο Ορτέγα των Zara κι όχι μόνο. Ο Μπάφετ, γνωστός και ως «μάγος της Ομάχα», ήταν ο μεγαλύτερος κερδισμένος, βλέποντας την περιουσία του να αυξάνεται κατά 14,5 δισ. δολάρια, στα 72,7 δισ. δολάρια, χάρη στην ολοένα αυξανόμενη τιμή της μετοχής της εταιρείας του Berkshire Hathaway.

Ενας άλλος «μάγος», o Μαρκ Ζούκερμπεργκ του Facebook, «αναρριχήθηκε» 5 θέσεις στο Νο 16, κάνοντας ντεμπούτο στην πρώτη εικοσάδα των πλουσιότερων του πλανήτη. Ο Ζούκερμπεργκ ηγείται επίσης των δισεκατομμυριούχων κάτω των 40, ενώ ο βενιαμίν της λίστας είναι ο Ιβαν Σπίγκελ, ο 24χρονος συνιδρυτής της εφαρμογής Snapchat.

Η Καλιφόρνια, ελέω… Σίλικον Βάλεϊ, έχει 23 νέους δισεκατομμυριούχους, μεταξύ των οποίων και η Ελίζαμπεθ Χολμς, ιδρύτρια της εταιρείας Theranos. Η Χολμς, με φοβία στις βελόνες, ανέπτυξε τον τρόπο να γίνονται αναλύσεις αίματος με μία απλή σταγόνα, όσο βγαίνει από ένα μικρό τσίμπημα και έκανε περιττή τη λήψη με ολόκληρες σύριγγες για διαφορετικές εξετάσεις. Παράλληλα, τα αποτελέσματα δίνονται με απίστευτη ταχύτητα σε σύγκριση με τα καθιερωμένα. Το αποτέλεσμα; Να είναι η νεότερη αυτοδημιούργητη δισεκατομμυριούχος κάτω των 31 με περιουσία 4,5 δισ. δολαρίων.

Για πρώτη φορά στη λίστα «σκοράρει» και ο θρύλος του μπάσκετ Μάικλ Τζόρνταν με περιουσία στο 1 δισ. δολάρια. Το μεγαλύτερο μέρος προέρχεται από τη συνεργασία του με τη NIKE, που υπολογίζεται πως του έχει φέρει κέρδος 90 εκατ. δολάρια κι από την αξία που έχουν οι μετοχές του στους Σάρλοτ Χόρνετς που ανέρχονται στα 500 εκατ. δολάρια.

 

Πηγή

Βάλτε στη ζωή σας οργανικά προϊόντα διατροφής, καλλυντικά υψηλής θρεπτικότητας & βιταμίνες!

Multi-ethnic προϊόντα ανακαλύψτε νέες γεύσεις & συνταγές στις καλύτερες τιμές!

Μοναδικά ταξίδια και οργανωμένες εκδρομές σε όλο τον κόσμο! Ζήστε μια αξέχαστη εμπειρία!

Με προσφορές για φοιτητές που δεν υπάρχουν!
7€ Ανδρικό 
10€ Γυναικείο (κούρεμα + χτένισμα)