Search
Close this search box.

Ορεινοί αγώνες Λύγγου (27/4/14)

lygg

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΟΡΕΙΝΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΛΥΓΓΟΥ 2014

Ο Εξωραϊστικός Σύλλογος Λύγγου «Η Αγία Τριάδα», σε συνεργασία με τον Δήμο Ζίτσας, τον Σύλλογο Δρομέων Ιωαννίνων, τον Όμιλο Φίλων Ποδηλάτου Ιωαννίνων και τον Αθλητικό Σύλλογο Ιωαννίνων (CrossFit Ioannina) «Γιώργος Μαρκούλας» διοργανώνουν τους «Ορεινούς Αγώνες Λύγγου 2014», την Κυριακή 27 Απριλίου 2014.

Οι αγώνες θα διεξαχθούν στο χωριό Λύγγος του Δήμου Ζίτσας (Ν.Ιωαννίνων), στην κλειστή ορεινή διαδρομή «Λ2», μήκους 6.550m και υψομετρικής διαφοράς 229 m, η οποία χαρακτηρίζεται από μεγάλη ποικιλομορφία εδάφους και φυσικού τοπίου.

Αναλυτικά, οι Αγώνες θα περιλαμβάνουν τα εξής αθλήματα:
1.Ορεινό τρέξιμο – 3 γύροι. Συνολική απόσταση:19.650m: Εκκίνηση:8.30.
2.Ορεινό τρέξιμο – 2 γύροι. Συνολική απόσταση:13.100m. Εκκίνηση:9.00.
3.Ορεινό τρέξιμο – 1 γύρος. Συνολική απόσταση:6.550m. Eκκίνηση:9.30.
4.Διελκυστίνδα (μεταξύ 5-αμελών ομάδων και απόσταση έλξης:2m). Έναρξη:11.00.
5.Ορεινή ποδηλασία – 4 γύροι. Συνολική απόσταση:26.200m. Έναρξη:11.30.
6.Μεικτό αγώνισμα ορεινού τρεξίματος (3 γύροι) και ορεινής ποδηλασίας (3 γύροι). Συνολική απόσταση:39.300m. Έναρξη ορεινού τρεξίματος: 8.30. Έναρξη ορεινής ποδηλασίας: 11.30.

Προσέλευση για όλα τα αγωνίσματα: 1 ώρα πριν από την έναρξή τους, αντίστοιχα.

Η αφετηρία – τερματισμός των δρομικών και ποδηλατικών αγωνισμάτων θα βρίσκεται στην Πάνω Χώρα Λύγγου, δίπλα στο παλαιό Δημοτικό Σχολείο. Το αγώνισμα της διελκυστίνδας θα διεξαχθεί σε ειδικά διαμορφωμένο υπαίθριο χώρο, κοντά στην αφετηρία – τερματισμό των υπόλοιπων αγωνισμάτων. Θα υπάρχουν 2 σταθμοί ανεφοδιασμού (με νερό, ισοτονικό ρόφημα και στερεή τροφή): ο 1ος στην αφετηρία – τερματισμό και ο 2ος στο μέσο, περίπου, της διαδρομής. Κατά μήκος της «Λ2» θα υπάρχουν σταθμοί ασφάλειας στελεχωμένοι από εκπαιδευμένους εθελοντές. Για τους δρομείς θα είναι προαιρετικά η χρήση υδροδοχείου μέσης και ράβδων πεζοπορείας. Για τους ποδηλάτες θα είναι υποχρεωτική η χρήση προστατευτικού κράνους και προστατευτικών γαντιών. Τα προστατευτικά γάντια θα είναι υποχρεωτικά, επίσης, για τους αθλητές της διελκυστίνδας. Όλοι οι αθλητές θα πρέπει να υπακούουν στις υποδείξεις των κριτών των αγώνων.

Κάθε αθλητής θα λάβει μέρος με δική του ευθύνη έχοντας υποβάλλει ηλεκτρονικά την δήλωση συμμετοχής του και την υπεύθυνη δήλωση αποδοχής των κανονισμών των αγώνων που θα βρει εδώ. Για τους αθλητές κάτω των 18 ετών θα είναι απαραίτητη η ηλεκτρονική υποβολή υπεύθυνης δήλωσης συγκατάθεσης και συνοδείας από τους κηδεμόνες τους.

Το κόστος συμμετοχής στα αγωνίσματα του ορεινού τρεξίματος, της ορεινής ποδηλασίας και του μεικτού αγωνίσματος είναι 5 ευρώ ανά αθλητή. Το κόστος συμμετοχής στο αγώνισμα της διελκυστίνδας είναι 10 ευρώ ανά ομάδα.

Η καταληκτική ημερομηνία υποβολής όλων των ηλεκρονικών δηλώσεων συμμετοχής είναι η 25 Απριλίου. Τεχνικό μπλουζάκι θα δικαιούνται μόνο όσοι αθλητές θα έχουν υποβάλει ηλεκτρονικά τις αιτήσεις συμμετοχής τους μέχρι 18 Απριλίου. Τα αντίτιμα συμμετοχής μπορούν να κατατίθενται στην Τράπεζα Πειραιώς στον λογαριασμό 6862122954726, IBAN: Τσιάκας Μιχάλης, με την αιτιολογία «Ορεινοί Αγώνες Λύγγου 2014». Επίσης, παραλαβή αριθμών και καταβολή αντιτίμων συμμετοχής θα γίνουν και το Σάββατο 26/4/14, το διάστημα 17.00 – 21.00, στην καφετέρια “Planet”, στην πλατεία Δημητρίου Χατζή 1, στους Αμπελόκηπους Ιωαννίνων, τηλ.26510 34036.

Απαγορεύεται αυστηρά η ρίψη κάθε είδους αντικειμένων κατά μήκος της διαδρομής. Σε κάθε σταθμό τροφοδοσίας υπάρχει ειδικός πλαστικός σάκος απορριμμάτων. Όλοι οι αθλητές είναι υποχρεωμένοι να ρίχνουν τα απορρίμματα μέσα στο σάκο. Τα σημεία ελέγχου του αγώνα είναι 2. Οι αθλητές είναι υποχρεωμένοι να έχουν σε εμφανές σημείο τον αριθμό τους, ώστε να τους καταγράφουν οι κριτές. Κάθε αθλητής, μετά τη λήξη του αγωνίσματος του θα παραλαμβάνει αναμνηστικό μετάλλιο. Επίσης, θα δικαιούται ελαφρύ γεύμα επιδεικνύοντας τον αριθμό του.

Με την ολοκλήρωση των αγωνισμάτων θα ακολουθήσουν οι βραβεύσεις. Για τα αγωνίσματα του ορεινού τρεξίματος θα βραβευθούν οι τρεις πρώτοι αθλητές κάθε αγωνίσματος, ανδρών και γυναικών αντίστοιχα. Για την ορεινή ποδηλασία θα υπάρξουν οι κατηγορίες: κάτω των 18αιτών (γεννημένοι εως το 1995 ), 19-39 ΑΝΤΡΩΝ (γεννημένο απο 1994-1975) και 40+ ΜΑΣΤΕΡ( γεννημένο από 1974). Στο μικτό αγώνισμα θα βραβευθούν οι τρεις πρώτοι αθλητές. Στην διελκυστίνδα θα βραβευθεί η πρώτη ομάδα.

Δείτε την εκδήλωση στο facbook εδώ.

Βάλτε στη ζωή σας οργανικά προϊόντα διατροφής, καλλυντικά υψηλής θρεπτικότητας & βιταμίνες!

Multi-ethnic προϊόντα ανακαλύψτε νέες γεύσεις & συνταγές στις καλύτερες τιμές!

Μοναδικά ταξίδια και οργανωμένες εκδρομές σε όλο τον κόσμο! Ζήστε μια αξέχαστη εμπειρία!

Με προσφορές για φοιτητές που δεν υπάρχουν!
7€ Ανδρικό 
10€ Γυναικείο (κούρεμα + χτένισμα)