Search
Close this search box.

Οργάνωση σπιτιού εν όψη καλοκαιριού…

mess-at-home02

Με το καλοκαίρι να είναι εδώ έρχεται η ώρα να συμμαζέψουμε και να οργανώσουμε το σπίτι. Το πρώτο που κάνουμε όταν έρχεται η ώρα να οργανώσουμε το χώρο του σπιτιού είναι το ξεκαθάρισμα. Είναι πιο εύκολο να τακτοποιήσεις και να οργανώσεις όταν δεν έχεις ένα σωρό άχρηστα γύρω-γύρω.
Οι πιο ακατάστατοι χώροι σε ένα σπίτι –και αυτά που είναι πιο δύσκολο να τακτοποιηθούν- είναι η αποθήκη ή το πατάρι, η κουζίνα, το δωμάτιο των ξένων, οι ντουλάπες, το χωλ ή χώρος εισόδου.
Και εδώ μπαίνει ο βασικός κανόνας ξεκαθαρίσματος: ό,τι δεν χρησιμοποιήθηκε τον τελευταίο χρόνο, πρέπει να φύγει!
Χαρίστε λοιπόν ότι αποφασίσατε ότι πρέπει να ξεκαθαριστεί και πάμε να ξεκινήσουμε την οργάνωση. Κατ’ αρχήν, τι θα χρειαστούμε για τους επόμενους ζεστούς μήνες του καλοκαιριού; Θα περνάμε περισσότερο χρόνο στην βεράντα ή τον κήπο , σωστά; Θα έχουμε πιο συχνά φίλους ή παιδιά φίλων. Θα πρέπει λοιπόν να ετοιμάσουμε το σπίτι για την «καλοκαιρινή» μας ζωή.

Κουζίνα
– Βάλτε στο πίσω μέρος του ντουλαπιού τις περισσότερες κούπες για ζεστό καφέ και βάλτε μπροστά περισσότερα ποτήρια.

– Αν έχετε πιο χρωματιστά σετ πιάτα και σκοπεύετε να αντικαταστήσετε τα πιάτα που χρησιμοποιείτε, βάλτε τα μπροστά μπροστά και κρύψτε τα «χειμωνιάτικα» σε κάποιο ντουλάπι ή στην αποθήκη.

– Βάλτε σε μια γωνιά όλα όσα θα χρειαστείτε για να ψήσετε στην βεράντα (πρόχειρες πιατέλες, τσιμπίδες και πιρούνες, πλαστικά πιάτα και ποτήρια).

Αποθήκη
– Καρφώστε στον τοίχο καρφιά που να αντέχουν πολύ βάρος για να μπορείτε να κρεμάτε γύρω-γύρω εργαλεία ή ολόκληρες τσάντες χωρίς να χρειάζεται να είναι μεσ’ στη μέση.

– Το ίδιο μπορείτε να κάνετε με ειδικούς γάντζους για τα ποδήλατα των παιδιών.

Χωλ/Χώρος εισόδου
– Βάλτε στο χώρο έναν καλόγερο ώστε κάθε μέλος της οικογένειας να κρεμάει την τσάντα του, την ζακέτα του και ό,τι άλλο κρατάει μπαίνοντας στο σπίτι. Βάλτε επίσης μια κλειδοθήκη για να μην είναι τα κλειδιά της οικογένειας πεταμένα εδώ κι εκεί.

– Μια χαμηλή παπουτσοθήκη (υπάρχουν πολλές που μοιάζουν με χαμηλό πάγκο) θα κάνει κάθε μέλος της οικογένειας να αφήνει εκεί τα παπούτσια του και να φοράει τις παντόφλες ή τις σαγιονάρες του.

Ντουλάπες
– Βάλτε μερικές άδειες κρεμάστρες από αυτές που χρησιμοποιούμε για τα παντελόνια. Αντί για παντελόνια όμως θα κρεμάσετε τις πετσέτες της θάλασσας .

– Βάλτε μερικούς γάντζους στο εσωτερικό της πόρτας της ντουλάπας για να κρεμάσετε μαντήλια, ζώνες ακόμα και κολιέ.

Κήπος – βεράντα
Αυτή την περίοδο, το να αγοράσει κανείς καινούρια έπιπλα για την βεράντα του μπορεί να είναι απαγορευτικά ακριβό. Αν κάνετε οικονομία μεν αλλά δεν θέλετε να συμβιβαστείτε με το ταλαιπωρημένο και φθαρμένο σετ επίπλων κήπου/μπαλκονιού, υπάρχουν λύσεις. Μπορείτε τόσο να ανανεώσετε με μικρές παρεμβάσεις το δικό σας όσο και να εντοπίσετε ενδιαφέρουσες λύσεις σε on line μαγαζιά .

Καθαρίστε τα με ειδικά προιόντα που αφαιρούν σκουριά και άλατα και είναι ιδανικά για πλαστικά. Η ξυλιτόλη κάνει θαύματα.

Τρίψτε τα σκουριασμένα μεταλλικά έπιπλα ή τα ξύλινα με γυαλόχατρο για να λειάνετε την επιφάνεια. Μετά μπορείτε απλά να περάσετε ένα βερνίκι, ακόμη και διάφανο.

Χρησιμοποιείστε μπογιά σε σπρέι. Στρώστε ένα νάιλον, φορέστε γάντια και μάσκα , κρατήστε αποστάσεις και σε λίγο χρόνο με ελάχιστο κόστος έχετε δώσει χρώμα στη βεράντα σας.

Διακοσμήστε με τραπεζομάντιλα, ριχτάρια, καλύμματα και πολύχρωμα μαξιλάρια. Δεν κοστίζουν πολύ αλλά θα δώσουν εύκολα χρώμα και ζωντάνια στην μέχρι πρότινος μουντή σας βεράντα

Δημιουργήστε ένα εξωτερικό καταφύγιο

Προσθέστε μια αναπαυτική πολυθρόνα ή καναπέ στη βεράντα σας προκειμένου να δημιουργήσετε ένα μικρό καταφύγιο όπου θα μπορείτε να χαλαρώνετε και να απολαμβάνετε την ηρεμία σας. Καθώς οι βεράντες των διαμερισμάτων συνήθως δεν διαθέτουν στέγη αρκετά μεγάλη που να μπορεί να καλύπτει πλήρως τα έπιπλα σας από τη βροχή και άλλα δυσμενή καιρικά φαινόμενα, επιλέξτε έπιπλα κατάλληλα για υπαίθριους χώρους, ανθεκτικά στον ήλιο και στη βροχή. Φροντίστε να έχετε μερικά μαλακά υφασμάτινα μαξιλάρια κοντά στη βεράντα έτσι ώστε να μπορείτε να τα πάρετε μαζί σας όταν βγαίνετε έξω για να χαλαρώσετε. Ένα μικρός αδιάβροχος αποθηκευτικός χώρος μπορεί επίσης να αποτελέσει μια πολύ καλή προσθήκη στη βεράντα σας, καθώς θα μπορείτε να αποθηκεύσετε εκεί το αγαπημένο σας βιβλίο ή τα γυαλιά ηλίου σας καθώς και άλλες προμήθειες που μπορεί να σας φανούν χρήσιμες. Βάλτε επίσης ένα μικρό τραπεζάκι δίπλα στην πολυθρόνα σας για να μπορείτε να ακουμπήσετε το ποτό ή αναψυκτικό σας και φροντίστε να έχετε και κάπου κοντά μια κουβερτούλα για τα δροσερά βράδια.

Καλλιεργήστε τα δικά σας βότανα, λαχανικά και λουλούδια

Η βεράντα σας προσφέρει επίσης τη δυνατότητα να καλλιεργήσετε όλων των ειδών τα φυτά. Είτε προτιμάτε μια όμορφη συλλογή από πολύχρωμα λουλούδια, μικρά δενδρύλλια ή θάμνους , λαχανικά ή βότανα το σίγουρο είναι ότι η βεράντα σας δίνει την δυνατότητα να τα αποκτήσετε. Αν η βεράντα σας έχει στέγη, τότε μπορείτε να προσθέσετε μερικές κρεμαστές γλάστρες για να εξοικονομήσετε χώρο. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε δοχεία και μεγάλες γλάστρες στις γωνίες της βεράντας προκειμένου να κάνετε καλύτερη χρήση του χώρου σας. Φυτέψτε ένα μεγάλο φυτό όπως μια ντομάτα στο κέντρο και στη συνέχεια προσθέστε μικρότερα φυτά γύρω από αυτό όπως για παράδειγμα πολύχρωμες πιπεριές . Χρησιμοποιήστε το ένα δοχείο για πρασινάδες όπως μαρούλι, μαϊντανός, άνηθος, δυόσμος, δεντρολίβανο κ.α. Τα βότανα αποτελούν επίσης άλλη μια σημαντική προσθήκη στη βεράντα σας δεδομένου ότι πολλά από αυτά μπορούν να αναπτυχθούν σε μικρούς χώρους. Τα μυρωδικά και τα βότανα, πέρα από τη χρησιμότητα τους στη μαγειρική, είναι πολύ όμορφα και βελτιώνουν την αισθητική του χώρου. Δώστε λίγο ακόμα χρώμα στο χώρο σας φυτεύοντας μια ποικιλία από γεράνια και πολύχρωμες μαργαρίτες. Όταν φυτεύετε λουλούδια στα δοχεία, ακολουθήστε μια συγκεκριμένη στρατηγική σε ότι αφορά το ύψος φυτεύοντας τα ψηλά φυτά όπως οι ζίννιες στο κέντρο του δοχείου και γύρω γύρω χαμηλότερα λουλούδια όπως πετούνιες και κατιφέδες. Επίσης φροντίστε να βάλετε αμπελόκλημα στον τοίχο της βεράντας ώστε να απλωθεί και να γεμίσει τον τοίχο.

Πλοηγηθείτε στο www.meandhome.gr και βρείτε σε τιμές που Δε Σκεφτήκατε όλες τις λύσεις και συμβουλές ανανέωσης της βεράντας και των βασικών χώρων του σπιτιού σας!

Βάλτε στη ζωή σας οργανικά προϊόντα διατροφής, καλλυντικά υψηλής θρεπτικότητας & βιταμίνες!

Multi-ethnic προϊόντα ανακαλύψτε νέες γεύσεις & συνταγές στις καλύτερες τιμές!

Μοναδικά ταξίδια και οργανωμένες εκδρομές σε όλο τον κόσμο! Ζήστε μια αξέχαστη εμπειρία!

Με προσφορές για φοιτητές που δεν υπάρχουν!
7€ Ανδρικό 
10€ Γυναικείο (κούρεμα + χτένισμα)