Search
Close this search box.

ΟΑΕΔ: Έρχονται 2 νέα προγράμματα για 23.000 ανέργους

Σύμφωνα με πληροφορίες δυο ολοκαίνουργια προγράμματα θα υλοποιήσει το Υπουργείο Εργασίας.

oaed

Το πρόγραμμα για τους 15.000 ανέργους μέσω ΕΣΠΑ

Νέο πρόγραμμα για 15.000 ανέργους θα υλοποιήσει το υπουργείο Εργασίας από τις αρχές του 2015 με όνομα «Ευκαιρίες κατάρτισης και πιστοποίησης για άνεργους νέους 18-24 ετών σε ειδικότητες που αφορούν σε τομείς αιχμής της Ελληνικής Οικονομίας» μέσω της εφαρμογής του προγράμματος «Εγγύηση για τη Νεολαία και χρηματοδοτούμενο από το νέο ΕΣΠΑ
Σκοπός του νέου προγράμματος για ανέργους ηλικίας από 18 έως 24 ετών, είναι η ενδυνάμωση των δεξιοτήτων σε κλάδους και επαγγέλματα που παρουσιάζουν δυναμική ζήτησης αλλά και περαιτέρω ανάπτυξης, ώστε οι ωφελούμενοι να έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες για την εισαγωγή τους στην αγορά εργασίας και σε τομείς με διατηρήσιμη δυναμική.

Ειδικότερα, στο νέο πρόγραμμα που θα είναι στα πρότυπα των voucher θα δοθεί προτεραιότητα σε κλάδους δυνάμει εξωστρεφείς όπου υπάρχει ικανή και εμβληματική παραγωγή για τη χώρα. Οι επιλεγμένοι κλάδοι θα πρέπει να έχουν τη δυναμική αύξησης της προστιθέμενης αξίας του προϊόντος τους. Οι τομείς αυτοί είναι:

  • Εφοδιαστική Αλυσίδα – Logistics
  • Εξαγωγικό εμπόριο προϊόντων με έμφαση στον πρωτογενή τομέα παραγωγής
  • Τεχνολογίες των πληροφοριών και των επικοινωνιών (ΤΠΕ)
  • Λιανικό Εμπόριο

Το πρόγραμμα θα αποβλέπει στη βελτίωση των διαδικασιών ένταξης στην αγορά εργασίας με την ενίσχυση των ικανοτήτων των αποφοίτων μέσα από την ανάπτυξη δεξιοτήτων αναγκαίων για την επαγγελματική τους ένταξη καθώς και την αύξηση της απασχόλησης μετά την ολοκλήρωση της κατάρτισης.

Τα προγράμματα κατάρτισης θα σχεδιαστούν με βάση προ-διαγνωστικού συστήματος διάγνωσης αναγκών, το οποίο είναι ενσωματωμένο στο πληροφοριακό σύστημα «ΕΡΓΑΝΗ». Τα στοιχεία που θα προκύψουν από την έρευνα για τις ανάγκες κατάρτισης θα ληφθούν υπόψη στο σχεδιασμό για τα προγράμματα κατάρτισης.

Το πρόγραμμα αναμένεται να ενταχθεί στο νέο Ε.Π. «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» 2014-2020, μόλις αυτό εγκριθεί, και να συγχρηματοδοτηθούν από πόρους του ΕΚΤ και της Πρωτοβουλίας για την Απασχόληση των Νέων.

Πρόγραμμα για 8.000 ανέργους από τον ΟΑΕΔ

Στόχος του νέου προγράμματος του ΟΑΕΔ είναι να αξιοποιηθούν έως 8.000 εγγεγραμμένοι άνεργοι στον Οργανισμό, σε προγράμματα κατάρτισης, απασχόλησης και δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας. Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία εντάσσεται στο νέο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» 2014 – 2020 και μόλις υπάρξει η απαραίτητη έγκριση, θα χρηματοδοτηθεί από πόρους του Ευρωπαϊκού Κοινοτικού Ταμείου (ΕΚΤ) και της Πρωτοβουλίας για την Απασχόληση των Νέων.
Αφορά νέους που βρίσκονται εκτός εργασίας, εκπαίδευσης ή κατάρτισης, συμπεριλαμβανομένων και εκείνων που αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο κοινωνικού αποκλεισμού και των νέων από περιθωριοποιημένες κοινότητες. Αποτελεί μέρος του ευρύτερου προγράμματος «Εγγύηση για τη Νεολαία» που θα ολοκληρωθεί έως το 2020.

Στους ειδικούς στόχους του προγράμματος, συγκαταλέγονται η ενίσχυση της απασχόλησης των νέων και των γυναικών μέσω ενεργητικών μορφών απασχόλησης και η ενεργοποίηση των μακροχρόνια ανέργων και των ατόμων από ειδικές κοινωνικές ομάδες, που απειλούνται περισσότερο από τον αποκλεισμό από την αγορά εργασίας μέσω της εφαρμογής ειδικά στοχευμένων δράσεων.

Δίνεται χρονικό περιθώριο στον ΟΑΕΔ έως τις 28 Νοεμβρίου, να υποβάλλει προτάσεις στο υπουργείο Εργασίας, στις οποίες θα καθορίζονται οι λεπτομέρειες λειτουργίας του εν λόγω προγράμματος. Στη συνέχεια η Ειδική Υπηρεσία διαχείρισης του ΕΠ «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού», θα πρέπει να ελέγξει την πληρότητα των υποβληθέντων στοιχείων της πρότασης, αλλά και να την αξιολογήσει με βάση συγκεκριμένα κριτήρια. Οι αιτήσεις για το πρόγραμμα από τους ενδιαφερόμενους ανέργους θα ανοίξουν στις αρχές του νέου χρόνου.

πηγή

Βάλτε στη ζωή σας οργανικά προϊόντα διατροφής, καλλυντικά υψηλής θρεπτικότητας & βιταμίνες!

Multi-ethnic προϊόντα ανακαλύψτε νέες γεύσεις & συνταγές στις καλύτερες τιμές!

Μοναδικά ταξίδια και οργανωμένες εκδρομές σε όλο τον κόσμο! Ζήστε μια αξέχαστη εμπειρία!

Με προσφορές για φοιτητές που δεν υπάρχουν!
7€ Ανδρικό 
10€ Γυναικείο (κούρεμα + χτένισμα)