Search
Close this search box.

Ξεσηκωμός στα Γιάννενα για το σχέδιο «Αθηνά», εξώδικο προς τον Υπουργό Παιδείας.

uoi2Έντονες διαμαρτυρίες στην Πανεπιστημιακή Κοινότητα των Ιωαννίνων και εξώδικο προς τον Υπουργό Παιδείας από τα μέλη ΔΕΠ του Τμήματος Μηχανικών Επιστήμης Υλικών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων όπως και φοιτητές, έχουν προκαλέσει δημοσιεύματα Τύπου, που αφορούν το σχέδιο «Αθηνά» και σύμφωνα με τα οποία καταργείται το ιδρυμένο Τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών, μεταφέρεται το Τμήμα Μηχανικών Επιστήμης Υλικών στη Σχολή Θετικών Επιστημών και δεν ιδρύεται Πολυτεχνική Σχολή στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων.

Παρά τις διαβεβαιώσεις του Υπουργού Παιδείας και άλλων υψηλόβαθμων στελεχών, προς τον Πρύτανη και Ηπειρώτες πολιτικούς, για το αντίθετο, η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, κατόπιν συνεδρίασης, εξέφρασε ομόφωνα την έντονη διαμαρτυρία και την απογοήτευσή της, για το ενδεχόμενο μιας τέτοιας εξέλιξης. Μάλιστα θεωρεί, ότι μία τέτοια εξέλιξη, αγνοεί και είναι αντίθετη με τις μέχρι τώρα ειλημμένες αποφάσεις της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Στην ανακοίνωση της, επισημαίνει ότι, κάτι τέτοιο δεν συνιστά καθοιονδήποτε τρόπο εξορθολογισμό στη δομή και τον τρόπο λειτουργίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Αντίθετα, δημιουργεί σημαντικά προβλήματα στην εύρυθμη λειτουργία Τμημάτων και Σχολών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και πλήττει την προοπτική ανάπτυξης του Ιδρύματος.

Πηγή: zougla.gr

Βάλτε στη ζωή σας οργανικά προϊόντα διατροφής, καλλυντικά υψηλής θρεπτικότητας & βιταμίνες!

Multi-ethnic προϊόντα ανακαλύψτε νέες γεύσεις & συνταγές στις καλύτερες τιμές!

Μοναδικά ταξίδια και οργανωμένες εκδρομές σε όλο τον κόσμο! Ζήστε μια αξέχαστη εμπειρία!

Με προσφορές για φοιτητές που δεν υπάρχουν!
7€ Ανδρικό 
10€ Γυναικείο (κούρεμα + χτένισμα)