Search
Close this search box.

Μεταπτυχιακό από το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου με τίτλο «Σχεδίαση Διαστημικών Συστημάτων»

diastima

Το Τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, προχώρησε στην ίδρυση Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών, με αντικείμενο τις τεχνολογίες του διαστήματος και τίτλο “Space Systems Design – Σχεδίαση Διαστημικών Συστημάτων” (ΥΑ 113997/B7, ΦΕΚ 2103/31-7-2014). Το συγκεκριμένο είναι το μοναδικό πρόγραμμα σπουδών ανώτατης εκπαίδευσης στον τομέα του διαστήματος στην Ελλάδα, ενώ έγινε με τη στήριξη του διακεκριμένου καθηγητή Περικλή Παπαδόπουλου του Τμήματος Μηχανικών της Αεροδιαστημικής του San Jose State University (ΗΠΑ) και συνεργάτη της NASA, καθώς και του κορυφαίου στην Ευρώπη Ινστιτούτου στον τομέα της Αεροδιαστημικής, Von Karman Institute for Fluid Dynamics (VKI), το οποίο εδρεύει στο Βέλγιο.

Η γλώσσα διδασκαλίας του Προγράμματος είναι η αγγλική.

Τα μαθήματα ξεκινούν το Μάρτιο του 2015, θα πραγματοποιούνται στην Αθήνα, ενώ θα είναι διαθέσιμα και μέσω διαδικτύου για τους φοιτητές. Στο πρόγραμμα θα διδάξουν καθηγητές διεθνούς κύρους της Ελλάδας και του εξωτερικού.

Ειδικότερα, η τεχνολογία των μικροδορυφόρων και των δορυφόρων χαμηλού κόστους δίνει τη δυνατότητα να παραχθούν σύγχρονες τεχνολογικές λύσεις και να δημιουργηθούν υπηρεσίες σε διαφορετικά πεδία, όπως:

– ο αγροτικός τομέας (χαρτογράφηση υγείας καλλιεργειών, εντοπισμός παρασίτων, παρακολούθηση παράνομων καλλιεργειών)
– η δασοκομία (παρακολούθηση πυρκαγιών
– εκτίμηση καταστροφών από πυρκαγιές, παρακολούθηση παράνομης αποψίλωσης δασών)
– η διαχείριση κινδύνων και κρίσεων (παρακολούθηση αστικής ανάπτυξης, της κάλυψης του εδάφους, καταστροφών/ πλημμυρών)
– οι θαλάσσιες εφαρμογές (ανίχνευση πλοίων, παρακολούθηση πετρελαιοκηλίδων, υδρολογία)
– η άμυνα και η ασφάλεια (σχεδίαση αποστολών, επίγνωση κατάστασης, ανάλυση και παρακολούθηση βασικών περιοχών και υποδομών ενδιαφέροντος, ανίχνευση/αναγνώριση/ταυτοποίηση στρατιωτικών οχημάτων, αεροσκαφών και πλοίων, ταυτοποίηση συγκεκριμένων υποδομών, όπως σιδηρόδρομοι και πύργοι ελέγχου)
– η διαχείριση φυσικών πόρων (διαχείριση υδάτων, βελτιστοποίηση υποδομών ενέργειας, εντοπισμός αποθεμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου, αποτύπωση διατάξεων σεισμικής δραστηριότητας, εξερεύνηση και χαρτογράφηση ορυκτών κοιτασμάτων).

Αξίζει εδώ να σημειωθεί ότι μεγάλο μέρος της ανάπτυξης των σύγχρονων τεχνολογιών, όπως η μικροηλεκτρονική, οι τηλεπικοινωνίες και το διαδίκτυο, ξεκίνησαν ως εφαρμογές από τις περίφημες αποστολές της NASA στις δεκαετίες του 1960 και 1970. Οι εγγραφές ξεκίνησαν στις 17 Δεκεμβρίου, πραγματοποιούνται ηλεκτρονικά και θα διαρκέσουν έως τις 30 Ιανουαρίου 2015.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του προγράμματος

Βάλτε στη ζωή σας οργανικά προϊόντα διατροφής, καλλυντικά υψηλής θρεπτικότητας & βιταμίνες!

Multi-ethnic προϊόντα ανακαλύψτε νέες γεύσεις & συνταγές στις καλύτερες τιμές!

Μοναδικά ταξίδια και οργανωμένες εκδρομές σε όλο τον κόσμο! Ζήστε μια αξέχαστη εμπειρία!

Με προσφορές για φοιτητές που δεν υπάρχουν!
7€ Ανδρικό 
10€ Γυναικείο (κούρεμα + χτένισμα)