Search
Close this search box.

Κύκλος Σεμιναρίων “Κοινωνία και Ελεύθερη Γνώση” από το Τμήμα Οικονομικών Επιστημών (17/04/2013)

bird-uoiΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
ΤΜΗΜΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ
ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

To Εργαστήριο Εφαρμοσμένης Οικονομικής και Κοινωνικής πολιτικής του τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων διοργανώνει κύκλους σεμιναρίων της σειράς «Κοινωνία και ελεύθερη γνώση», με σκοπό την παρουσίαση και ανάλυση σύγχρονων οικονομικών και κοινωνικών θεμάτων που απασχολούν τη σύγχρονη Ελλάδα. Επιδίωξή μας είναι η συμμετοχή φοιτητών και αποφοίτων του Πανεπιστημίου μας, συναδέλφων οικονομολόγων, καθώς και των πολιτών της ευρύτερης περιοχής των Ιωαννίνων.

Θεωρούμε ότι η καθιέρωση αυτής της πρωτοβουλίας συμβάλει στην ουσιαστική σύνδεση του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων με την τοπική κοινωνία, αναπτύσσοντας ένα γόνιμο διάλογο και προβληματισμό για τα σύγχρονα κοινωνικά προβλήματα.

Κάθε σεμινάριο αποτελείται από σειρά διαλέξεων με κεντρικό άξονα ένα συγκεκριμένο κοινωνικό θέμα. Κάθε διάλεξη παρουσιάζει και αναλύει μία συγκεκριμένη πτυχή του θέματος. Οι διαλέξεις πραγματοποιούνται σε προκαθορισμένη ημερομηνία. Η συμμετοχή στα σεμινάρια είναι δωρεάν.

Ο 2ος κύκλος σεμιναρίων «Κοινωνία και ελεύθερη γνώση», με θέμα «Οικονομική κρίση και φτώχεια», ξεκινά την Τετάρτη 17 Απριλίου 2013 και ώρα 19.00, στο Αμφιθέατρο της Κεντρικής Βιβλιοθήκης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Στα πλαίσια των δύο διαλέξεων θα αναλυθούν τα παρακάτω θέματα : α) Οι επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης στην ευημερία των πολιτών (Τετάρτη 17 Απριλίου και ώρα 19.00), β) Πολιτικές καταπολέμησης της φτώχειας (Τρίτη 23 Απριλίου και ώρα 17.00).

Εισηγητής των διαλέξεων θα είναι ο κ. Χλέτσος Μιχάλης, Αν. Καθηγητής Τμήματος Οικονομικών Επιστημών Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Το Εργαστήριο Εφαρμοσμένης Οικονομικής και Κοινωνικής Πολιτικής του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων στο πλαίσιο της συνεχούς παροχής εκπαιδευτικής και σεμιναριακής διδασκαλίας, διοργανώνει κύκλο σεμιναρίων με θέμα «Κοινωνία και Ελεύθερη Γνώση» και σκοπό την ελεύθερη πρόσβαση φοιτητών και πολιτών στη γνώση.
Κάθε σεμινάριο θα αφορά και μία θεματική ενότητα, κατά την οποία θα παρουσιάζονται θέματα που αφορούν την ελληνική κοινωνία. Κάθε θεματική ενότητα θα αποτελείται από μία σειρά διαλέξεων, οι οποίες θα αναλύουν κάθε φορά διαφορετικές πτυχές της ίδιας θεματικής ενότητας. Οι διαλέξεις θα παραδίδονται είτε από τον ίδιο εισηγητή – ομιλητή, είτε και από διαφορετικούς εισηγητές – ομιλητές.

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

  1. Οι διαλέξεις θα πραγματοποιούνται σε συγκεκριμένη ημέρα και ώρα στο χώρο της Κεντρικής Βιβλιοθήκης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.
  2. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν τόσο οι φοιτητές του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, όσο και οι πολίτες της πόλης οι οποίοι ενδιαφέρονται για τα θέματα που αναπτύσσονται.
  3. Ο μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων σε κάθε σεμινάριο είναι 40 άτομα.
  4. Στο τέλος κάθε σεμιναρίου οι συμμετέχοντες θα λαμβάνουν πιστοποιητικό παρακολούθησης. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι ο συμμετέχων εκπαιδευόμενος να έχει παρακολουθήσει όλες τις διαλέξεις. Αν ο αριθμός των διαλέξεων είναι μεγαλύτερος του 3 και μικρότερος του 7, ο συμμετέχων εκπαιδευόμενος δύναται να παραλείψει μία διάλεξη, ενώ, αν ο αριθμός των διαλέξεων είναι μεγαλύτερος του 7, ο συμμετέχων εκπαιδευόμενος δικαιούται να παραλείψει μέχρι δύο διαλέξεις.
  5. Η συμμετοχή στα σεμινάρια είναι δωρεάν.
  6. Για αιτήσεις συμμετοχής, καθώς και πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στον κ. Τσιούρη Αποστόλη, υπεύθυνο διοικητικής υποστήριξης του εργαστηρίου, τηλ. 2651005929, fax : 2651005093 και e-mail : atsiuris@cc.uoi.grΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ – ΑΙΤΗΣΗ
  1. Έναρξη σεμιναρίου «Οικονομική Κρίση και Φτώχεια» την Τετάρτη 17 Απριλίου 2013 και ώρα 19:00
  2. Υποβολή αιτήσεων συμμετοχής από Δευτέρα 8 Απριλίου 2013 μέχρι και Παρασκευή 12 Απριλίου 2013

Για την αίτηση και περισσότερες πληροφορίες ΚΛΙΚ ΕΔΩ

Βάλτε στη ζωή σας οργανικά προϊόντα διατροφής, καλλυντικά υψηλής θρεπτικότητας & βιταμίνες!

Multi-ethnic προϊόντα ανακαλύψτε νέες γεύσεις & συνταγές στις καλύτερες τιμές!

Μοναδικά ταξίδια και οργανωμένες εκδρομές σε όλο τον κόσμο! Ζήστε μια αξέχαστη εμπειρία!

Με προσφορές για φοιτητές που δεν υπάρχουν!
7€ Ανδρικό 
10€ Γυναικείο (κούρεμα + χτένισμα)