Search
Close this search box.

«Κατασκευή και εμψύχωση κούκλας – μαρότ»

+-+¦_Β+¬+-+-_Δ+¦+__Γ-+Τ+-+_+¦+-_Γ (1)

Στο πλαίσιο της διεξαγωγής του 3ου Ioannina Street Theater Festival, το εργαστήριο κατασκευής και θεάτρου μαριονέτας Αντάμα Πανταχού διοργανώνει σεμινάριο κατασκευής και εμψύχωσης κούκλας – μαρότ, εισάγοντας μας στην τέχνη του κουκλοθέατρου.

Περιγραφή
Θα κατασκευαστεί κούκλα από φελιζόλ που παίζεται με κοντάρι (μαρότ). Το κύριο βάρος του εργαστηρίου θα δοθεί στην εμψύχωση και με αφορμή και μέσο την κούκλα, στην ομαδική δουλειά και συνεργασία των συμμετεχόντων.
Θα ερευνηθεί ο χαρακτήρας της κάθε κούκλας που κατασκευάσαμε, πώς μπορεί να εκφράσει συναισθήματα και πώς μέσα από ομαδικά παιχνίδια μπορεί να λειτουργήσει ως μέρος ενός συνόλου όπου η μονάδα είναι εξίσου σημαντική με την ομάδα.

Θα γίνουν αυτοσχεδιασμοί ανά ζευγάρια και ομαδικά.

Εμψυχώτρια: Ελένη Παναγιώτου, Ημερομηνίες Διεξαγωγής: 28-30 Αυγούστου, Ώρες: 10.00-14.00 Χώρος διεξαγωγής: Τέχνης εργαστήρι (Μ. Κοτοπούλη 17), Κόστος συμμετοχής: 30 €

Βιογραφικό
Το εργαστήρι κατασκευής και θεάτρου μαριονέτας ΑΝΤΑΜΑΠΑΝΤΑΧΟΥ δημιουργήθηκε τo 1996 από τον Νίκο Τόμπρο και την Ελένη Παναγιώτου, κουκλοποιούς και κουκλοπαίκτες με έδρα τα Βασιλικά της Β. Εύβοιας.
Από τότε δίνει παραστάσεις στον δρόμο, σε θέατρα, σχολεία, εκδηλώσεις δήμων και διεθνή φεστιβάλ στην Ελλάδα και στο εξωτερικό (Γαλλία, Πορτογαλία, Σερβία, Ιταλία, Τενερίφη, Κύπρο, Τουρκία, Ν.Αφρική και Ν.Κορέα).
Ενδιαφέρεται ιδιαίτερα για τον συνδυασμό του θεάτρου κούκλας με άλλες τέχνες και σε αυτή τη κατεύθυνση έχει συνεργαστεί με καλλιτέχνες από τον χώρο του θεάτρου, της μουσικής και του τσίρκο.
Έχει κάνει εργαστήρια κατασκευής και εμψύχωσης κούκλας για παιδιά και ενήλικες σε δήμους, σχολεία, διεθνή φεστιβάλ, σε συνεργασία με την Δ/νση Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και την Ν.Ε.Λ.Ε.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τους ΑΝΤΑΜΑΠΑΝΤΑΧΟΥ επισκεφθείτε την ιστοσελίδα τους από εδώ.

Για δήλωση συμμετοχής στέλνετε email με τα στοιχεία σας (Ονοματεπώνυμο και τηλέφωνο) στο info@streetheater.gr και θέμα «Σεμινάριο κούκλας».

Περισσότερα για το 3ο Ioannina Street Theater Festival εδώ!

Βάλτε στη ζωή σας οργανικά προϊόντα διατροφής, καλλυντικά υψηλής θρεπτικότητας & βιταμίνες!

Multi-ethnic προϊόντα ανακαλύψτε νέες γεύσεις & συνταγές στις καλύτερες τιμές!

Μοναδικά ταξίδια και οργανωμένες εκδρομές σε όλο τον κόσμο! Ζήστε μια αξέχαστη εμπειρία!

Με προσφορές για φοιτητές που δεν υπάρχουν!
7€ Ανδρικό 
10€ Γυναικείο (κούρεμα + χτένισμα)