Search
Close this search box.

Θερινό Σχολείο στην Άνδρο από το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων

Panepisthmio-Iwanninwn

Θερινό Σχολείο στην Άνδρο από το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων – Η Ελλάδα σήμερα: Γλώσσα, Πολιτισμός και Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας

Το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και η Ένωση Ευρωπαίων Δημοσιογράφων ανακοινώνουν τη διοργάνωση Θερινού Πανεπιστημίου με τίτλο «Η Ελλάδα σήμερα: Γλώσσα, Πολιτισμός και Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας».

Η θερινή ακαδημαϊκή δράση θα πραγματοποιηθεί το καλοκαίρι του 2015 στο νησί της Άνδρου και συγκεκριμένα από 5 έως και 12 Ιουλίου και από 12 έως 19 Ιουλίου. Το έργο υπάγεται στην Επιτροπή Ερευνών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.
Το πρόγραμμα προσφέρεται σε προπτυχιακούς φοιτητές, αλλά και απόφοιτους, μεταπτυχιακούς φοιτητές, διδάκτορες, ερευνητές, εκπαιδευτικούς και επαγγελματίες. Περιλαμβάνει ένα αγγλόφωνο και ένα ελληνόφωνο τμήμα. Στο Θερινό Πανεπιστήμιο θα διδάξουν διακεκριμένοι Καθηγητές Πανεπιστημίου από την Ελλάδα και το εξωτερικό και δημοσιογράφοι/πανεπιστημιακοί από τον ευρωπαϊκό χώρο. Προβλέπονται καθημερινές τετράωρες διαλέξεις και εργαστήρια (workshops). Επίσης, το πρόγραμμα περιλαμβάνει συμμετοχή σε εκπαιδευτικές εκδρομές και επισκέψεις σε χώρους πολιτισμού. Αξίζει να αναφερθεί ότι στο επίπεδο των guest lectures του προγράμματος συμμετέχει ευγενώς το Κέντρο Ελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Harvard στην Ελλάδα με τον Καθηγητή κ. Charles Stocking από το Πανεπιστήμιο Western του Ontario, Research Fellow του Κέντρου Ελληνικών Σπουδών του Harvard στην Ουάσιγκτον.

Το θερινό σχολείο θα καλύψει τις ακόλουθες θεματικές:
• Η Ελληνική Γλώσσα
• Ο Ελληνικός Πολιτισμός
• Ελληνικά Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας και Πολιτική
• Ελληνική Ιστορία
• Ελληνική Ποίηση και Φιλοσοφία

Για το Θερινό Πανεπιστήμιο 2015 θα δοθεί συνέντευξη τύπου τη Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου και ώρα 12 το μεσημέρι στα γραφεία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Αθήνα (Αμαλίας 8, Σύνταγμα).

Για εκδήλωση ενδιαφέροντος και υποβολή βιογραφικών σημειωμάτων παρακαλούμε να επικοινωνήσετε με την Ακαδημαϊκή Υπεύθυνη του προγράμματος κ. Νικολέττα Τσιτσανούδη – Μαλλίδη, Επίκουρη Καθηγήτρια Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, nitsi@cc.uoi.gr. Μπορείτε επίσης να επισκέπτεσθε την ιστοσελίδα summerchool2015.ac.uoi.gr. Υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων: κ. Σάγια Τσαουσίδου, Διεθνής Αντιπρόεδρος Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων, aejgreece@gmail.com

πηγή: androsportal.gr

Βάλτε στη ζωή σας οργανικά προϊόντα διατροφής, καλλυντικά υψηλής θρεπτικότητας & βιταμίνες!

Multi-ethnic προϊόντα ανακαλύψτε νέες γεύσεις & συνταγές στις καλύτερες τιμές!

Μοναδικά ταξίδια και οργανωμένες εκδρομές σε όλο τον κόσμο! Ζήστε μια αξέχαστη εμπειρία!

Με προσφορές για φοιτητές που δεν υπάρχουν!
7€ Ανδρικό 
10€ Γυναικείο (κούρεμα + χτένισμα)