Search
Close this search box.

Η χειρότερη φοιτητική εστία

Αφιέρωμα στους διακόσιους φοιτητές, που μένουν στην παλιότερη φοιτητική εστία της χώρας, στην οδό Πατησίων 279, έκανε η εφημερίδα Έθνος, παρουσιάζοντας τα αμέτρητα προβλήματα αντιμετωπίσουν οι φοιτητές.

assets_LARGE_t_420_54604355_type12128

Τα προβλήματα

Τρεχούμενο νερό με σκουριά το οποίο είναι ακατάλληλο για πόση, μούχλα στους τοίχους, σκουριασμένες σωληνώσεις στα κοινόχρηστα μπάνια και τουαλέτες είναι μερικά μόνο από τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι φοιτητές που μένουν στην εστία της Πατησίων και προέρχονται από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, το Πάντειο, το ΤΕΙ Αθήνας και Πειραιά. Την ίδια στιγμή, πολλοί φοιτητές λόγω της κακής ποιότητας του νερού εμφανίζουν κοκκινίλες μετά το μπάνιο.

Μια τουαλέτα ανά έξι άτομα

Σε κάθε έναν από τους 8 ορόφους της φοιτητικής εστίας, που λειτούργησε για πρώτη φορά το 1967, υπάρχουν 36 δωμάτια. Αντιστοιχεί ένα μπάνιο και μία τουαλέτα ανά έξι φοιτητές σε κάθε όροφο, όταν βέβαια λειτουργούν όλες και είναι σε καλή κατάσταση. Επίσης σε κάθε όροφο υπάρχει ένα πλυντήριο που εξυπηρετεί 36 φοιτητές ενώ δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που ένας όροφος μπορεί να έχει μείνει χωρίς πλυντήριο για 1 με 1,5 μήνα.

assets_LARGE_t_420_54604353_type12128

Και χωρίς internet

Εξω από τις κοινόχρηστες τουαλέτες αναγράφονται σ’ ένα χαρτάκι τα δωμάτια των φοιτητών που εξυπηρετούν. Οσο για το Internet, που είναι ίσως το πολυτιμότερο εργαλείο για έναν φοιτητή που θέλει να αναζητήσει πληροφορίες για τις σπουδές του, παρέχεται μόνο στο ισόγειο και στον ημιώροφο, με αποτέλεσμα οι φοιτητές να είναι αναγκασμένοι να πληρώνουν για να μπορούν να συνδέονται στο Διαδίκτυο μέσα από τα δωμάτιά τους.

chiroteres-fititikes-esties-tis-elladas-ikones

Ο Σύλλογος οικοτρόφων

O Πρόεδρος του συλλόγου οικοτρόφων της φοιτητικής εστίας Πατησίων, Στέλιος Σπαντιδάκης από το Ηράκλειο Κρήτης δίνει μαζί με άλλους φοιτητές τον δικό του αγώνα για καλύτερες συνθήκες διαβίωσης. Μιλώντας στο Έθνος, ανέφερε:

«Πολλές πόρτες έχουν σκάσει, το δίκτυο των σωληνώσεων έχει σκουριάσει και δεν έχει αλλαχτεί από τη δεκαετία του ‘70, ενώ σε ορισμένους πρωτοετείς φοιτητές δώσανε φέτος σκισμένα στρώματα. Οι εγκαταστάσεις σε κάποιους ορόφους δεν είναι κατάλληλες ενώ όσον αφορά τα πλυντήρια αν χαλάσει ένα ανταλλακτικό, χρειάζεται το λιγότερο μία εβδομάδα μέχρι να αντικατασταθεί».

Πηγή

Βάλτε στη ζωή σας οργανικά προϊόντα διατροφής, καλλυντικά υψηλής θρεπτικότητας & βιταμίνες!

Multi-ethnic προϊόντα ανακαλύψτε νέες γεύσεις & συνταγές στις καλύτερες τιμές!

Μοναδικά ταξίδια και οργανωμένες εκδρομές σε όλο τον κόσμο! Ζήστε μια αξέχαστη εμπειρία!

Με προσφορές για φοιτητές που δεν υπάρχουν!
7€ Ανδρικό 
10€ Γυναικείο (κούρεμα + χτένισμα)