Search
Close this search box.

Ειρήνη Κουρούβανη: μια χαρισματική γυναίκα!

Μερικοί άνθρωποι δείχνουν μια ανεξάντλητη δύναμη που τους βοηθάει να αντιμετωπίσουν σε σημαντικό βαθμό διάφορες δυσκολίες που μπορεί να προκύψουν στην ζωή οποιουδήποτε.

Η Ειρήνη Κουρούβανη γεννήθηκε με αρθρογρίππωση των κάτω άκρων, μια πάθηση που προκαλεί δυσκαμψία και λέπτυνση των άκρων, οδηγώντας στην περιορισμένη τους λειτουργικότητα. Τα 8 πρώτα χρόνια της ζωής της ζούσε κυριολεκτικά μέσα στα νοσοκομεία, ενώ έπειτα από μια σειρά επεμβάσεων απέκτησε τεχνητά μέλη.

Μόλις τελείωσε το σχολείο, έφυγε από το χωριό της, τα Πετράλωνα Ηλείας, αποφοίτησε από το Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης της Νομικής Σχολής Αθηνών, ενώ παράλληλα με τις σπουδές της ασχολήθηκε με τον αθλητισμό αλλά και το χορό.

Από το 1988 έως το 2000 απέσπασε 15 χρυσά, 8 αργυρά και 10 χάλκινα μετάλλια σε πανελλήνιους αγώνες στίβου για άτομα με ειδικές ανάγκες, το 1992 απέσπασε το Βραβείο Ακαδημίας Αθηνών ως άτομο με αναπηρία που αντιμετωπίζει τη ζωή υπερνικώντας τις δυσχέρειες της αναπηρίας του, ενώ ακολούθησε η πρώτη θέση στο Παγκόσμιο Κύπελλο Αγωνιστικού Χορού για Άτομα με Ειδικές Ανάγκες στην Ολλανδία, καθώς και άλλες πανευρωπαϊκές και παγκόσμιες διακρίσεις ως μέλος της Εθνικής Ομάδας Άρσης Βαρών σε Πάγκο, τα τελευταία 10 χρόνια. Παράλληλα έχει συμμετάσχει σε χορευτικές παραστάσεις στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, το Φεστιβάλ Αθηνών και αλλού.

Η Ειρήνη είναι πολύ καλή ιστιοπλόος με προπόνηση αρκετές φορές της εβδομάδας, χειμώνα -καλοκαίρι, έχει πάρει μέρος με επιτυχία σε πολλούς αγώνες. Δείτε εμφάνιση της το 2007 στο Μουσείο Μπενάκη σαν μέλος της ομάδας Λάθος Κίνηση.

Για την Ειρήνη ένα διαφορετικό σώμα που χορεύει έχει μια ιδιαίτερη δυναμική. «Είναι σαν να βλέπεις ένα “ακρωτηριασμένο” άγαλμα όπως τον Ερμή του Πραξιτέλη. Είναι δυνατόν να μην το θαυμάσεις επειδή του λείπει ένα χέρι;»

πηγή

Βάλτε στη ζωή σας οργανικά προϊόντα διατροφής, καλλυντικά υψηλής θρεπτικότητας & βιταμίνες!

Multi-ethnic προϊόντα ανακαλύψτε νέες γεύσεις & συνταγές στις καλύτερες τιμές!

Μοναδικά ταξίδια και οργανωμένες εκδρομές σε όλο τον κόσμο! Ζήστε μια αξέχαστη εμπειρία!

Με προσφορές για φοιτητές που δεν υπάρχουν!
7€ Ανδρικό 
10€ Γυναικείο (κούρεμα + χτένισμα)