Search
Close this search box.

Ανοίγει ο δρόμος για το Τμήμα Αρχιτεκτονικής στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων

panepistimio_ioanninon

Σταθερά προσανατολισμένη στη λειτουργία του Τμήματος Αρχιτεκτόνων – μηχανικών από τη νέα ακαδημαϊκή χρονιά είναι η Πρυτανική Αρχή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Αν και μέχρι σήμερα η νέα Κυβέρνηση δεν έχει ανοίξει όλα τα «χαρτιά» της στα θέματα της εκπαίδευσης, περιοριζόμενη μόνο στο τι θα καταργήσει και όχι στο τι σκέπτεται να δημιουργήσει, οι Πρυτανικές αρχές, είναι αισιόδοξες ότι το Τμήμα θα λειτουργήσει κανονικά από τον Σεπτέμβριο.

Όπως δήλωσε χθες ο Πρύτανης κ. Γιώργος Καψάλης, σήμερα γίνεται η εκλογή των τριών πρώτων καθηγητών του Τμήματος Αρχιτεκτόνων Μηχανικών, που ουσιαστικά αποτελεί και το «εναρκτήριο λάκτισμα» για την επάνδρωση σε επιστημονικό προσωπικό.Ο Πρύτανης ήταν σαφής στις δηλώσεις του και προδιέγραψε την τακτική που θα ακολουθήσει στη συνέχεια η Πρυτανική Αρχή για την λειτουργία του Τμήματος: «Θέλω να καταστήσω σαφές ότι υπάρχει ήδη Προεδρικό Διάταγμα για το Τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών, που ορίζει και προσδιορίζει ότι το Τμήμα λειτουργεί από το επόμενο ακαδημαϊκό έτος. Εμείς είμαστε πανέτοιμοι για τη λειτουργία του Τμήματος. Θα θέσουμε το θέμα και στη νέα πολιτική ηγεσία και εκτιμούμε πως βρισκόμαστε σε πολύ καλό δρόμο. Δε θα προτείναμε να αναλάβουμε κάτι, στο οποίο δε θα μπορούσαμε να ανταποκριθούμε», τόνισε μεταξύ άλλων.

Ενισχυτική της προσπάθειας και των προθέσεων της Πρυτανικής Αρχής, είναι και η αξιολόγηση από την Αρχή Διασφάλισης και Πιστοποίησης στην Ανώτατη Εκπαίδευσης «ως ως «υψηλού επιπέδου» της «Ιδρυματικής Έκθεσης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων». Η θετική αξιολόγηση, θα επιδιωχθεί να αξιοποιηθεί, όχι μόνο για την ανάπτυξη της Πολυτεχνικής Σχολής, αλλά και για τη διεκδίκηση ερευνητικών προγραμμάτων.Προβληματισμό προκαλεί στους Πρυτάνεις και εν γένει στα Πανεπιστήμια η εξαγγελθείσα από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, του νεοσύστατου σχετικά θεσμού των Συμβουλίων των Α.Ε.Ι.. Ερωτηθείς χθες ο Πρύτανης κ. Γ. Καψάλης, κράτησε αποστάσεις από το σχέδιο αυτό, καθώς επίκειται συζήτηση στην έκτακτη Σύνοδο των Πρυτάνεων. «Δε θα ήθελα να τοποθετηθώ επί του θέματος αυτού. Είναι ένας θεσμός. Εμείς όσο λειτουργεί ο θεσμός και στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του, τον σεβόμαστε», είπε αποφεύγοντας με διακριτικό τρόπο να πάρει θέση.

πηγή

Βάλτε στη ζωή σας οργανικά προϊόντα διατροφής, καλλυντικά υψηλής θρεπτικότητας & βιταμίνες!

Multi-ethnic προϊόντα ανακαλύψτε νέες γεύσεις & συνταγές στις καλύτερες τιμές!

Μοναδικά ταξίδια και οργανωμένες εκδρομές σε όλο τον κόσμο! Ζήστε μια αξέχαστη εμπειρία!

Με προσφορές για φοιτητές που δεν υπάρχουν!
7€ Ανδρικό 
10€ Γυναικείο (κούρεμα + χτένισμα)