Search
Close this search box.

Έρχεται το υπερηχητικό τρένο

Ο δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας Elon Musk ανακοίνωσε ότι ξεκινούν οι εργασίες για την κατασκευή του Hyperloop, ενός υπερηχητικού τρένου που – αν κατασκευαστεί – υπόσχεται να καλύπτει αποστάσεις εκατοντάδων χλμ. σε λίγα λεπτά. Το Hyperloop θα κινείται με ηλιακή ενέργεια όχι πάνω σε ράγες στο έδαφος αλλά στο εσωτερικό αγωγών μέσα σε κενό αέρος, ενώ θα αποτελείται από βαγόνια (κάψουλες) που θα έχουν χωρητικότητα 4-6 ατόμων. Σύμφωνα με τον Μασκ, η αίσθηση που θα έχουν οι επιβάτες θα προσομοιάζει εκείνη που έχουν οι επιβάτες αεροσκαφών. Το αρχικό σχέδιο του Μασκ είναι το Hyperloop να συνδέσει το Λος Αντζελες με το Σαν Φρανσίσκο που βρίσκονται σε απόσταση 610 χλμ.

hyperloop-konstrukcja

Το Hyperloop θα κινείται με ταχύτητες άνω των 1200 χλμ/ώρα, οπότε θα συνδέει τις δύο μεγαλουπόλεις των ΗΠΑ σε περίπου 30 λεπτά, ενώ θα μπορεί να μεταφέρει όχι μόνο ανθρώπους αλλά και φορτία, ακόμη και αυτοκίνητα. Το κόστος για την κατασκευή του πρώτου τρένου και των υποδομών για τη «γραμμή» Λος Αντζελες-Σαν Φρανσίσκο θα αγγίξει τα 6 δισ. δολάρια και υπολογίζεται πως το εισιτήριο θα είναι αρκετά φτηνό και δεν θα ξεπερνάει τα 20 δολάρια.

elon-musks-dream-is-coming-true-vacuum-tube-company-is-building-a-3-mile-hyperloop-like-transport-system

Οι επιβάτες δεν θα περιμένουν σχεδόν καθόλου στους σταθμούς επιβίβασης, αφού τα βαγόνια θα έχουν τη δυνατότητα να ξεκινούν για τον προορισμό τους κάθε 30 δευτερόλεπτα. Ο Musk ανακοίνωσε ότι θα ξεκινήσει η κατασκευή ενός αγωγού μήκους περίπου 9 χλμ. όπου θα πραγματοποιηθούν οι πρώτες δοκιμές, ενώωπιστεύει πως μέσα στο 2015 θα έχει ολοκληρωθεί η κατασκευή του δοκιμαστικού αγωγού και αν υπάρξει συμμετοχή και συνεργασία πολλών φορέων υπολογίζει ότι το Hyperloop θα μπορεί να ξεκινήσει τα υπερηχητικά ταξίδια του σε περίπου 10 χρόνια.

Βάλτε στη ζωή σας οργανικά προϊόντα διατροφής, καλλυντικά υψηλής θρεπτικότητας & βιταμίνες!

Multi-ethnic προϊόντα ανακαλύψτε νέες γεύσεις & συνταγές στις καλύτερες τιμές!

Μοναδικά ταξίδια και οργανωμένες εκδρομές σε όλο τον κόσμο! Ζήστε μια αξέχαστη εμπειρία!

Με προσφορές για φοιτητές που δεν υπάρχουν!
7€ Ανδρικό 
10€ Γυναικείο (κούρεμα + χτένισμα)