Search
Close this search box.

Το πρώτο τρένο υδρογόνου παρουσιάστηκε στο Βερολίνο

treno
Το πρώτο τρένο υδρογόνου παρουσιάστηκε, μέσα στο Σεπτέμβρη, από την γαλλική εταιρεία μεταφορών Alstom, στην εμπορική έκθεση του Βερολίνου Innotrans. Το «Coradia iLint», όπως ονομάζεται, είναι απίστευτα ήσυχο και φιλικό στο περιβάλλον. Θα τεθεί σε λειτουργία στη Γερμανία από τον Δεκέμβριο του 2017.

Το τρένο διαρέει μόνο περίσσεια ατμού και συμπυκνωμένου νερού στην ατμόσφαιρα, κάτι το οποίο σημαίνει ότι αποτελεί μια σπουδαία εναλλακτική λύση μηδενικών εκπομπών ρύπων, όταν ο γερμανικός στόλος αμαξοστοιχιών διαθέτει 4.000 τρένα με ντίζελ.

Το «Coradia iLint» θα λειτουργήσει στην περιφερειακή γραμμή Buxtehude-Bremervörde-Bremerhaven-Cuxhaven (Μπουξτεχούντε-Μπρεμερφέρντε-Μπερμερχάβεν-Κούξχαβεν) στην Κάτω Σαξονία, με τις διαδικασίες ελέγχου και έγκρισης να έχουν ολοκληρωθεί μέσα στους επόμενους μήνες.

Η Κάτω Σαξονία έχει παραγγείλει μέχρι στιγμής 14 τρένα «iLint» από την Alstom, ενώ ενδιαφέρον εξέφρασαν επίσης οι αρχές των χωρών της Ολλανδίας, της Δανίας και της Νορβηγίας.

Το τρένο «τροφοδοτείται» με μπαταρίες ιόντων λιθίου, οι οποίες παίρνουν την ενέργειά τους από μια δεξαμενή καυσίμου υδρογόνου, που θα εγκατασταθεί στην οροφή. Με ένα γεμάτο ρεζερβουάρ, μπορεί να λειτουργήσει για μια ολόκληρη μέρα ή να ταξιδέψει μέχρι 800 χιλιόμετρα, με μέγιστη ταχύτητα τα 140 χλμ/ώρα. Θα είναι σε θέση να μεταφέρει 300 επιβάτες.

Πηγή

Βάλτε στη ζωή σας οργανικά προϊόντα διατροφής, καλλυντικά υψηλής θρεπτικότητας & βιταμίνες!

Multi-ethnic προϊόντα ανακαλύψτε νέες γεύσεις & συνταγές στις καλύτερες τιμές!

Μοναδικά ταξίδια και οργανωμένες εκδρομές σε όλο τον κόσμο! Ζήστε μια αξέχαστη εμπειρία!

Με προσφορές για φοιτητές που δεν υπάρχουν!
7€ Ανδρικό 
10€ Γυναικείο (κούρεμα + χτένισμα)