Search
Close this search box.

Το πρώτο Ελληνικό Μαζικό Ανοικτό Διαδικτυακό Μάθημα (MOOC)

us emb -- Entrepreneurship in Transitioning Economies logo -- FINAL

Το πρώτο Ελληνικό Μαζικό Ανοικτό Διαδικτυακό Μάθημα (MOOC – Massive Online Open Courses)  ‘Beyond Silicon Valley: Growing Entrepreneurship in Transitioning Economies’, ξεκίνησε σήμερα και έχουν ήδη εγγραφεί 15.000 συμμετέχοντες από 114 χώρες. Οι υπόλοιποι ενδιαφερόμενοι προλαβαίνετε να εγγραφείτε ακόμα και τώρα (δείτε παρακάτω)!

Το διαδικτυακό μάθημα απευθύνεται σε σπουδαστές, φοιτητές και νέους επιχειρηματίες απ΄όλο τον κόσμο. Για πρώτη φορά, ένα Μαζικό Ανοικτό Διαδικτυακό Μάθημα (Massive Open Online Course – MOOC) από τη πλατφόρμα Coursera θα έχει υλικό σχεδιασμένο ειδικά για το Ελληνικό κοινό, καθώς το υλικό βίντεο του μαθήματος υπάρχει και στα Ελληνικά.

Το μάθημα είναι δωρεάν και ανοικτό σε όλους. Δεν πρόκειται για ένα ακαδημαϊκό μάθημα, αλλά μια σειρά από ενδιαφέρουσες παρουσιάσεις και συζητήσεις με επιχειρηματίες, συμβούλους, αναλυτές και ειδικούς του επιχειρηματικού χώρου. Για έξι εβδομάδες, από τις 28 Απριλίου έως τις 9 Ιουνίου, οι συμμετέχοντες θα πάρουν απλές, πρακτικές συμβουλές και πληροφορίες για το ξεκίνημα μιας επιχείρησης και την ανεύρεση κεφαλαίου. Το κυρίως υλικό θα είναι διαθέσιμο και στα αγγλικά και στα ελληνικά.

Πέρα από τις εβδομαδιαίες διαδικτυακές παρουσιάσεις, θα γίνουν συναντήσεις (meet-ups) σε τέσσερις διαφορετικές πόλεις της Ελλάδας (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ηράκλειο και Ιωάννινα), δίνοντας τη δυνατότητα σε όσους συμμετέχουν να συζητήσουν τις θεματικές ενότητες του μαθήματος, να θέσουν ερωτήματα, να ανταλλάξουν πληροφορίες και να γνωριστούν.

Η συνάντηση στα Ιωάννινα θα πραγματοποιηθεί στις 29 Μαΐου, στις 15:00 στο Ξενοδοχείο Du Lac.

Για την αποτύπωση της Ελληνικής πραγματικότητας έχουν γίνει περισσότερες από 35 συνεντεύξεις, μεταξύ των οποίων βρίσκονται και οι:

– Αρίστος Δοξιάδης – Ιωάννα Πεπελάση – Απόστολος Αποστολάκης
– Δημήτρης Στρατάκης – Α. Πανταζής & Αιμ. Μάρκου – Ρεβέκκα Πιτσίκα
– Χάρης Μακρυνιώτης – Αφροδίτη Μπουικίδη – Νίκος Μωραϊτάκης

Το μάθημα διοργανώνεται από τον Καθηγητή Michael Goldberg του Case Western Reserve University. Ο καθηγητής Goldberg θα επισκεφθεί την Αθήνα στις 11 Ιουνίου 2014 για την τελευταία παρουσίαση του μαθήματος, όπου θα είναι καλεσμένοι και οι Έλληνες συμμετέχοντες, και θα μεταδοθεί ζωντανά μέσω διαδικτύου.

Το μάθημα διοργανώνεται με την υποστήριξη του ALBA Graduate Business School at The American College of Greece, της Metavallon και της Πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αθήνα.

Παρακολουθήστε αυτό το μάθημα για να:

Ακολουθήσετε το επιχειρηματικό σας όνειρο
Αναγνωρίσετε και να κυνηγήσετε ευκαιρίες
Μάθετε για τον τρόπο με τον οποίο μπορείτε να βρείτε κεφάλαιο και συνεργασίες
Κατανοήσετε γενικότερα την επιχειρηματικότητα στη νέα εποχή των startups
Aναγνωρίσετε διαφορετικούς τομείς επιχειρηματικότητας: τεχνολογία, αγροτική παραγωγή, κοινωνική επιχειρηματικότητα, τουρισμό, μεταποίηση και τα λοιπά

Σημαντικά στοιχεία του μαθήματος:

Μια διεθνής προσέγγιση με σημαντική ελληνική αντιπροσώπευση
Μια συνολική συζήτηση γύρω από την επιχειρηματικότητα και το μέλλον της στην Ελλάδα
Συναντήσεις (meet-ups) σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ηράκλειο και Ιωάννινα με προσκεκλημένους ομιλητές
Διαδικτυακές συζητήσεις με τον καθηγητή Goldberg
Το τελικό μάθημα θα γίνει από τον καθηγητή Goldberg στις 11 Ιουνίου από την Αθήνα για τους συμμετέχοντες σε όλον τον κόσμο
Το μάθημα ξεκίνησε, αλλά μπορείτε ακόμα να εγγραφείτε!

Για περισσότερες πληροφορίες αλλά και για να πραγματοποιήσετε την εγγραφή σας επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του MOOC από εδώ!

Βάλτε στη ζωή σας οργανικά προϊόντα διατροφής, καλλυντικά υψηλής θρεπτικότητας & βιταμίνες!

Multi-ethnic προϊόντα ανακαλύψτε νέες γεύσεις & συνταγές στις καλύτερες τιμές!

Μοναδικά ταξίδια και οργανωμένες εκδρομές σε όλο τον κόσμο! Ζήστε μια αξέχαστη εμπειρία!

Με προσφορές για φοιτητές που δεν υπάρχουν!
7€ Ανδρικό 
10€ Γυναικείο (κούρεμα + χτένισμα)