Search
Close this search box.

Σύλληψη φοιτήτριας για μεταφορά μεταναστών

sillipsi-fititrias-gia-metafora-mi-nomimon-metanaston

H Δώρα Τσογκάρη, μεταπτυχιακή φοιτήτρια του Πανεπιστημίου Αιγαίου, συνελήφθη από Λιμενικούς, και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα κατηγορούμενη σε βαθμό κακουργήματος για «μεταφορά μη νόμιμων αλλοδαπών μεταναστών».

Η Δώρα, γνωστή στο κίνημα της αλληλεγγύης προς τους πρόσφυγες, έδωσε με τη συγκατάθεση της το όνομα της!

Οι  οικογένειες που μετέφερε είχαν τρία μικρά παιδιά ενώ η μια γυναίκα ήταν έγκυος έξι μηνών και φανερά εξαντλημένη.

Όπως χαρακτηριστικά σημείωσε χθες στη σελίδα της στο Facebook η κ. Τσογκάρη:

«Όλα καλά θα πάνε! Για αυτό και υπάρχουν οι νομικοί, οι λειτουργοί και υποστηρικτές της δικαιοσύνης και όχι απλά οι νόμοι. Ώστε οι νόμοι να ερμηνεύονται από Ανθρώπους με Ανθρωπιά!».

Ανάλογη και η ανάρτηση της μητέρας της κ. Τσογκάρη στη δική της σελίδα στο Facebook:

«Θέλω να ευχαριστήσω θερμά τους ανθρώπους που μας συμπαραστέκονται στην σύλληψη της κόρης μας Δώρας Τσογκάρη γιατί μετέφερε μια έγκυο μετανάστρια στο κέντρο μεταναστών. Ιδιαιτέρως ευχαριστώ τις τοπικές οργανώσεις και το βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Ζερδελή που παρά τις υποχρεώσεις του έτρεξε από τους πρώτους. Είμαστε υπερήφανοι σαν γονείς που μεγαλώσαμε Ανθρώπους!» γράφει.

Ιδιαίτερα, τέλος, ας σημειωθεί η μαρτυρία της εθελόντριας που μετέφερε τις δύο οικογένειες με τα μικρά παιδιά στο νοσοκομείο και συνελήφθη επειδή σταμάτησε στην Πυροσβεστική για να ρωτήσει που να αφήσει τους ανθρώπους που μετέφερε!

«Τους βρήκα να κοιμούνται στο πάτωμα του λιμεναρχείου πεινασμένοι και σε απόλυτη εξάντληση και πήγα την έγκυο στο νοσοκομείο ώστε να εξετασθεί η κατάστασή της. Μετά μετέφερα όλη την οικογένεια στο ΠΙΚΠΑ, καθώς η άλλη εναλλακτική ήταν το Καρά Τεπέ όπου την ίδια ώρα γίνονταν συγκρούσεις ανάμεσα στους πρόσφυγες και επενέβη το λιμενικό με τις ειδικές δυνάμεις».

 

Πηγή

Βάλτε στη ζωή σας οργανικά προϊόντα διατροφής, καλλυντικά υψηλής θρεπτικότητας & βιταμίνες!

Multi-ethnic προϊόντα ανακαλύψτε νέες γεύσεις & συνταγές στις καλύτερες τιμές!

Μοναδικά ταξίδια και οργανωμένες εκδρομές σε όλο τον κόσμο! Ζήστε μια αξέχαστη εμπειρία!

Με προσφορές για φοιτητές που δεν υπάρχουν!
7€ Ανδρικό 
10€ Γυναικείο (κούρεμα + χτένισμα)