Search
Close this search box.

Σε «λουκέτο» οδηγούνται τα Πανεπιστήμια ανακοίνωσαν οι Πρυτάνεις

img1

«Προειδοποιούμε ότι θα κλείσει ντε φάκτο το Πανεπιστήμιο. Όταν κλείσει, δεν θα μπορεί κανείς εκ των υστέρων να αναρωτηθεί γιατί έκλεισε».

Το μήνυμα αυτό έστειλαν προς την Κυβέρνηση οι Πρυτάνεις των Αθηνών σε κοινή συνέντευξη τύπου, ζητώντας την ανάκληση της κοινής υπουργικής απόφασης για την διαθεσιμότητα των διοικητικών υπαλλήλων των ΑΕΙ.

img2

«Ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε και πώς θα το κάνουμε, αλλά δεν ήρθε ακόμη η ώρα να το κάνουμε. Απλά δεν θα αποκαλύψουμε ακόμη τις σκέψεις μας. Και ότι κάνουμε θα το κάνουμε συλλογικά» είπε χαρακτηριστικά ο Πρύτανης του Οικονομικού Πανεπιστημίου και προεδρεύων της Συνόδου Πρυτάνεων κ. Κ. Γάτσιος.

Σχετικά με τη δήλωση του υπουργού Παιδείας Α. Λοβέρδου ότι αναμένει την υπογραφή ανάκλησης των αποφάσεων που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα οι υπάλληλοι 8 Πανεπιστημίων ο προεδρεύων της Συνόδου Πρυτάνεων σχολίασε:

Α. Να τα βρουν μεταξύ τους. Εμείς αντιλαμβανόμαστε την κυβέρνηση ως ενιαία .

Β. Υπάρχει κυβέρνηση; Υπάρχει κοινή γραμμή των υπουργών της; Είναι δυνατόν ο ένας υπουργός να λέει ναι και ο άλλος όχι;

Ο κ. Γάτσιος απηύθυνε έκκληση προς την πολιτεία « να αναγνωρίσει το σφάλμα που διέπραξε στο θέμα της διαθεσιμότητας των υπαλλήλων των ΑΕΙ με το δεδομένο ότι όλες οι εκθέσεις αξιολόγησης που έχουν γίνει τον τελευταίο χρόνο, συμπεριλαμβανομένης της έκθεσης της ΑΔΙΠ, αναφέρουν ότι τα πανεπιστήμια έχουν έλλειψη στους διοικητικούς τους υπαλλήλους».

Ο προεδρεύων της Συνόδου Πρυτάνεων σημείωσε: «Μας λοιδόρησαν, υποτιμηθήκαμε, χαρακτηριστήκαμε ως συντεχνία. Συνεχίζουμε να είμαστε συντεχνία όταν οι περισσότεροι από εμάς εξελέγησαν με τον νέο νόμο, αλλά και πάλι τα ίδια λέμε;» .

img3

Ο Πρύτανης του ΕΜΠ Ι. Γκόλιας, είπε, μεταξύ άλλων, στους εκπαιδευτικούς συντάκτες:

1.Το Πανεπιστήμιο δεν θα αντέξει.

2.Τα πανεπιστήμια δύσκολα φτιάχνονται, αλλά πολύ εύκολα διαλύονται.

3. Η ώρα για εμάς ήδη έχει περάσει.

4.Η δομή του Ιδρύματος έχει χαλάσει, όλα έχουν καθυστερήσει.

5. Το πανεπιστήμιο καταρρέει και αν δεν γίνει κάτι πρέπει πλέον να είμαστε βέβαιοι ότι δεν είναι ανικανότητα, αλλά πολιτική απόφαση να υποβαθμιστούν τα ελληνικά δημόσια πανεπιστήμια.

6.Η εντολή μπορεί να έρχεται από τους δανειστές μας οι οποίοι μπορεί να κρίνουν ότι η Ελλάδα δεν χρειάζεται καλά Πανεπιστήμια, είναι μόνο γα τουρισμό και τελείωσε.

7. Όμως εμείς θα αντιδράσουμε και το ελληνικό πανεπιστήμιο θα αντιδράσει.

8. Τα ΑΕΙ δυσφημίστηκαν υπερβολικά τα προηγούμενα χρόνια, με προφανή σκοπιμότητα.

img4

Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών Θεοδ. Φορτσάκης τόνισε ότι το Πανεπιστήμιό του έχει διοικητικά καταρρεύσει, και υπογράμμισε:

-«Μου φαίνεται απίστευτο ότι βγαίνει ο πρύτανης του αρχαιότερου Πανεπιστημίου στη χώρα να λέει ότι το πανεπιστήμιο κλείνει και οι πολιτικοί να συμπεριφέρονται σαν να είπαμε καλημέρα»

-«Πιστεύουμε στο ανοικτό Πανεπιστήμιο. Νόμιμο δεν είναι να κλείσουμε τις πόρτες, αλλά φυσικά οι καθηγητές μας μπορούν αν το αποφασίσουν να απεργήσουν. Η πόρτα δεν θα κλείσει ποτέ, αλλά φυσικά το Πανεπιστήμιο μέσα μπορεί να μην λειτουργεί»

img5

Ο Πρύτανης του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου Δ. Αναγνωστόπουλος είπε πως «Τα Πανεπιστήμια κινδυνεύουν με ασφυξία λόγω της έλλειψης του διοικητικού προσωπικού και της υποχρηματοδότησής τους τη στιγμή που σε όλες τις χώρες οι κυβερνήσεις επενδύουν στην παιδεία» .

Ο Πρύτανης του Παντείου Πανεπιστημίου . Γρ. Τσάλτας τόνισε: «Είναι η τελευταία μας αγωνιώδης προσπάθεια για να μην διαλυθεί το ελληνικό δημόσιο Πανεπιστήμιο»

img6

πηγή

Βάλτε στη ζωή σας οργανικά προϊόντα διατροφής, καλλυντικά υψηλής θρεπτικότητας & βιταμίνες!

Multi-ethnic προϊόντα ανακαλύψτε νέες γεύσεις & συνταγές στις καλύτερες τιμές!

Μοναδικά ταξίδια και οργανωμένες εκδρομές σε όλο τον κόσμο! Ζήστε μια αξέχαστη εμπειρία!

Με προσφορές για φοιτητές που δεν υπάρχουν!
7€ Ανδρικό 
10€ Γυναικείο (κούρεμα + χτένισμα)