Search
Close this search box.

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ: ΔΕΠΥ & Συννοσηρότητα με μαθησιακές δυσκολίες [9/10-5-15]

depy

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ 2014 – 2015 Πιστοποιημένο Κέντρο Δια Βίου Μάθησης από τον ΕΟΠΠΕΠ
ΔΕΠΥ & ΣΥΝΝΟΣΗΡΟΤΗΤΑ ΜΕ ΜΑΘΗΣΙΑΚΕΣ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ
Διάγνωση & Παρέμβαση
Επιμορφωτικό Πρόγραμμα ΙΩΑΝΝΙΝΑ

Προσκεκλημένη Ομιλήτρια
Ζηκοπούλου Όλγα
Ψυχολόγος
Υπ. Διδ. Πανεπιστημίου Μακεδονίας

Ο τομέας Δια Βίου Εκπαίδευσης και το ΚΔΒΜ της Employ, ως πιστοποιημένο Κέντρο Δια Βίου Μάθησης και αδειοδοτημένος πάροχος Δια Βίου Μάθησης από τον Εθνικό Οργανισμό Πιστοποίησης Προσόντων & Επαγγελματικού Προσανατολισμού (Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π.) του Υπουργείου Παιδείας (Α.Π.7459/2014), υλοποιεί το επιμορφωτικό πρόγραμμα “ΔΕΠΥ & Συννοσηρότητα με Μαθησιακές Δυσκολίες: Διάγνωση & Παρέμβαση” προκειμένου να ενημερώσει και να καταρτίσει τους συμμετέχοντες στο θεματικό πεδίο της Ειδικής Αγωγής.

H Employ ως πιστοποιημένος πάροχος Δια Βίου Μάθησης από τον Εθνικό Οργανισμό Πιστοποίησης Προσόντων & Επαγγελματικού Προσανατολισμού (Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π.) του Υπουργείου Παιδείας και έχοντας δεκαετή εμπειρία στο χώρο της Δια Βίου Εκπαίδευσης, έχει υλοποιήσει περισσότερες από 500 επιμορφώσεις σε ολόκληρη την Ελλάδα, έχει συνεργαστεί με περισσότερους από 100 καταξιωμένους ακαδημαϊκούς και επιφανείς επαγγελματίες και το δίκτυο των συνεργαζόμενων φορέων, εκπαιδευτηρίων και επιχειρήσεων υπερβαίνει τους 400. Παράλληλα, αποτελεί την πρώτη ιδιωτική εταιρεία-φορέα Δια Βίου Εκπαίδευσης που συνεργάζεται επίσημα σε επιμορφωτικά προγράμματα με το Πανεπιστήμιο Πειραιώς.

Στόχος Επιμόρφωσης

Στόχος του σεμιναρίου είναι να μπορούν οι συμμετέχοντες να κατανοήσουν τα ιδιαίτερα
χαρακτηριστικά της ΔΕΠ-Υ, τη διαδικασία της διαγνωστικής αξιολόγησης και τη σημασία της διαφοροδιάγνωσης. Παράλληλα οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν γύρω από τα νέα ερευνητικά δεδομένα που αφορούν τη σχέση της ΔΕΠ-Υ με τις μαθησιακές δυσκολίες αλλά και την επίδραση της ΔΕΠ-Υ σε διάφορους τομείς της καθημερινότητας του παιδιού και της οικογένειάς του.

Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου θα συζητηθούν παρεμβάσεις και στρατηγικές για τη διευκόλυνση των μαθητών με ΔΕΠ-Υ τόσο στο σχολικό πλαίσιο όσο και έξω από αυτό. Τέλος, οι συμμετέχοντες, ως μέρος της πρακτικής τους άσκησης, θα έχουν τη δυνατότητα να κατανοήσουν τη διαδικασία της διαγνωστικής εκτίμησης, αξιοποιώντας τις δοσμένες πληροφορίες, και να διαμορφώσουν οι ίδιοι τη θεραπευτική παρέμβαση σε διάφορες κλινικές περιπτώσεις.

Σε ποιους απευθύνεται

Το σεμινάριο απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς και σε ειδικούς ψυχικής υγείας που έχουν επαφή ή που δουλεύουν συστηματικά με παιδιά που παρουσιάζουν ΔΕΠ-Υ. Αφορά, επίσης, επαγγελματίες και επιστήμονες από το χώρο της ειδικής αγωγής και της πρόνοιας, εκπαιδευτικούς γενικής και ειδικής εκπαίδευσης και σπουδαστές – φοιτητές αντίστοιχα, Λογοθεραπείας, εργοθεραπείας, παιδαγωγικών και εκπαιδευτικών τμημάτων καθώς και φοιτητές που μετεκπαιδεύονται σε αντίστοιχα θεματικά πεδία. Παράλληλα, σε κάθε στέλεχος από τους χώρους της ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης που ο εργασιακός τους ρόλος έχει ως αντικείμενο την ειδική αγωγή και μέριμνα και επιθυμούν να αποκτήσουν πρακτικές γνώσεις στη διαχείριση πραγματικών περιστατικών στην επαγγελματική τους καθημερινότητα.

Αναλυτικό Πρόγραμμα

Σάββατο 9 Μαΐου 2015

10:00 – 10:30 Προσέλευση
10:30 – 12:30 Α’ ΕΝΟΤΗΤΑ
Τι είναι ΔΕΠΥ;
– Διαγνωστικά κριτήρια
– Η διαδικασία της αξιολόγησης και της διάγνωσης
– Κλινική συνέντευξη και ψυχομετρικές κλίμακες
ΔΕΠ-Υ και Μαθησιακές Δυσκολίες
– Ποσοστά συννοσηρότητας με τις Ειδικές Μαθησιακές Διαταραχές
– Το προφίλ των μαθητών με ΔΕΠ-Υ
12:30 – 13:00 ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ
13:00 – 15:00 Β’ ΕΝΟΤΗΤΑ
Η επίδραση της ΔΕΠ-Υ
– Πώς η ΔΕΠ-Υ επιδρά στις κοινωνικές δεξιότητες του παιδιού, στην
αυτοεκτίμησή του και στις σχέσεις τους με τους άλλους
15:00 – 15:30 Ερωτήσεις – Απαντήσεις – Συζήτηση
15:30 Λήξη Σεμιναρίου

Κυριακή 10 Μαΐου 2015

10:00 – 10:30 Προσέλευση
10:30 – 12:30 Α’ ΕΝΟΤΗΤΑ
Παρεμβάσεις και στρατηγικές για τους μαθητές με ΔΕΠ-Υ
– Στρατηγικές για την υποστήριξη της μαθησιακής διαδικασίας στο
σχολείο, τροποποίηση του περιβάλλοντος, επικοινωνία σχολείου-
οικογένειας
– Παρουσίαση στρατηγικών οργάνωσης και στρατηγικών μελέτης,
στρατηγικές ενίσχυσης αυτo-ελέγχου και αυτo-παρατήρησης
12:30 – 13:00 ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ
13:00 – 15:00 Β’ ΕΝΟΤΗΤΑ
Πρακτική άσκηση
– Παρουσίαση περιστατικών
– Οργάνωση των πληροφοριών
– Υποθέσεις για τη διάγνωση
– Διαμόρφωση θεραπευτικών στόχων και επιλογή κατάλληλων
στρατηγικών για την επίτευξή τους
– Παρουσίαση εργασιών, συζήτηση
15:00 – 15:30 Ερωτήσεις – Απαντήσεις – Συζήτηση
15:30 Λήξη Σεμιναρίου – Παραλαβή Βεβαιώσεων

Ημερομηνία, ώρα & χώρος διεξαγωγής

Ημερομηνία: Σάββατο 09 / 05 / 2015 & Κυριακή 10 / 05 / 2015
Ώρα προσέλευσης: 10.00 – 10.30
Ώρα Λήξης: 15:30
Ξενοδοχείο “Φρόντζου Πολιτεία” | Λόφος Αγ. Τριάδος | ΙΩΑΝΝΙΝΑ

Προσκεκλημένη Εισηγήτρια
Ζηκοπούλου Όλγα
Ψυχολόγος
Υπ. Διδ. Πανεπιστημίου Μακεδονίας

Σύντομο βιογραφικό σημείωμα

Η Όλγα Ζηκοπούλου είναι ψυχολόγος, απόφοιτη του Α.Π.Θ. με Μεταπτυχιακό στη Σχολική και Εξελικτική Ψυχολογία. Είναι υποψήφια διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και το ερευνητικό της ενδιαφέρον εστιάζεται στα παιδιά με αγχώδεις διαταραχές και στη θεραπευτική αντιμετώπιση αυτών.

Από το 2006 εργάζεται ως ψυχολόγος και έχει δουλέψει κυρίως με παιδιά τόσο σε διαγνωστικό όσο και σε θεραπευτικό επίπεδο σε ένα ευρύ φάσμα δυσκολιών (μαθησιακές δυσκολίες, διάχυτες αναπτυξιακές διαταραχές, διαταραχή ελλειμματικής προσοχής, θέματα αυτοεκτίμησης, προβλήματα προσαρμογής και συμπεριφοράς). Δουλεύει συμβουλευτικά και ψυχοεκπαιδευτικά με τους γονείς και συνεργάζεται με τους εκπαιδευτικούς για την υποστήριξη και τη διευκόλυνση της προσαρμογής των παιδιών στο σχολικό πλαίσιο.

Τα τελευταία χρόνια έχει ολοκληρώσει τη θεωρητική της εκπαίδευση ως γνωστικο-συμπεριφορική ψυχοθεραπεύτρια και δουλεύει με ενήλικες που παρουσιάζουν αγχώδεις διαταραχές, διαταραχές της διάθεσης, συζυγικά προβλήματα, χρόνιες ασθένειες. Έχει υπάρξει ως ψυχολόγος σε διάφορους δημόσιους φορείς (Συμβουλευτικός Σταθμός Νέων, Ιατροπαιδαγωγικό Κέντρο Βορείου Ελλάδος, ΚΕΔΔΥ). Έχει εργαστεί ως εκπαιδεύτρια ενηλίκων σε δημόσια και ιδιωτικά ΙΕΚ στα τμήματα προσχολικής αγωγής και ημερήσιας φροντίδας παιδιών με ειδικές ανάγκες, ενώ από το 2010 είναι εκπαιδεύτρια στις Σχολές Γονέων του ΙΝΕΔΙΒΙΜ. Έχει συμμετέχει σε συνέδρια και ημερίδες ως ομιλήτρια με θέματα που αφορούν τη ψυχοπαθολογία παιδιών και εφήβων, ενώ έχει δημοσιεύσει εργασίες σε ελληνικά και διεθνή επιστημονικά περιοδικά.. Στο πλαίσιο της συνεχούς κατάρτισης και της παρακολούθησης των εξελίξεων στον επιστημονικό της χώρο έχει παρακολουθήσει εξειδικευμένα workshops, συνέδρια και ημερίδες.

Παροχές

Σε όλους τους συμμετέχοντες παρέχεται:
 Βεβαίωση παρακολούθησης
 Σχετικό επιστημονικό υλικό σε ψηφιακή μορφή.
 Φάκελος συνέδρου
 Μπλοκ σημειώσεων
 Στυλό

Δηλώσεις Συμμετοχής

Προεγγραφή μέχρι και τις 07 / 05 / 2015
 Εκπαιδευτικοί-επαγγελματίες: 75€
 Φοιτητές / Άνεργοι: 55€
Απευθείας εγγραφή την ημέρα της διεξαγωγής
 95€ για όλες τις κατηγορίες εφόσον υπάρχουν διαθέσιμες θέσεις

Επικοινωνείτε τηλεφωνικά (2310230545 & 2117706766) ή μέσω διαδικτύου στο ακόλουθο link (http://e-employ.gr/application-form) για να πραγματοποιήσετε μια προκράτηση θέσης.

Τρόπος Πληρωμής

 Προκαταβολή: 25€ στον ακόλουθο τραπεζικό λογαριασμό
 Εξόφληση την ημέρα διεξαγωγής του σεμιναρίου (επιδεικνύοντας απαραίτητα το
φοιτητικό πάσο / κάρτα ανεργίας για όσους δικαιούνται έκπτωση)

Η συμμετοχή σας στην επιμόρφωση οριστικοποιείται μόνο με εμπρόθεσμη κατάθεση της προκαταβολής (25€) στον τραπεζικό λογαριασμό της εταιρείας που είναι ο ακόλουθος:
ΤΡΑΠΕΖΑ EUROBANK
αριθμός λογαριασμού κατάθεσης 0 0 2 6 . 0 0 3 7 . 0 1 . 0 2 0 0 4 9 9 1 6 2
δικαιούχος EMPLOY | ΤΑΟΥΣΑΝΗΣ Χ. – ΚΟΤΙΟΣ Κ. ΟΕ
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ 2014 – 2015
(μέσω e-banking: IΒΑΝ GR1102600370000010200499162 | οποιαδήποτε τραπεζικά έξοδα μέσω ebanking επιβαρύνουν εξολοκλήρου το συμμετέχοντα | μέσω e-banking θα πρέπει το ποσό να έχει πιστωθεί το αργότερο 3 ημέρες πριν την ημέρα διεξαγωγής)

Ως αιτιολογία κατάθεσης γράφετε τον κωδικό Ζ16 και το ονοματεπώνυμο σας και κρατάτε το αποδεικτικό της τραπέζης το οποίο επιδεικνύετε κατά την προσέλευση σας (μαζί με το φοιτητικό πάσο για τους φοιτητές ή την κάρτα ανεργίας για τους ανέργους) στη γραμματεία την ημέρα διεξαγωγής.

Το μειωμένο κόστος συμμετοχής ισχύει εφόσον γίνει εμπρόθεσμα προεγγραφή και
κατάθεση της προκαταβολής. Δίχως κατάθεση του ποσού δεν δεσμεύεται η θέση.

Σημαντική σημείωση:
Για την καλύτερη εξυπηρέτησή σας, παρακαλούμε μην προχωρήσετε σε πληρωμή εάν προηγουμένως δεν έχετε δηλώσει τηλεφωνική ή ηλεκτρονική συμμετοχή, καθώς ο αριθμός των θέσεων είναι περιορισμένος και τηρείται αυστηρά σειρά προτεραιότητας. Ακυρώσεις θέσεων και επιστροφή της προκαταβολής γίνονται δεκτές μέχρι και 10 ημέρες πριν την ημερομηνία διεξαγωγής, και εφόσον ειδοποιηθεί εγκαίρως τηλεφωνικά το αρμόδιο τμήμα της εταιρείας. Σε διαφορετική περίπτωση η προκαταβολή παρακρατείται και επιτρέπονται μόνο αντικαταστάσεις συμμετοχών με άλλο άτομο ή ηλεκτρονική αποστολή του επιμορφωτικού υλικού.

Πληροφορίες – Γραμματεία

Για δηλώσεις συμμετοχής και οποιαδήποτε περαιτέρω διευκρίνιση, παρακαλούμε επικοινωνήστε και με τη γραμματεία της εταιρείας.

Τ. 2310 230545 | 211 7706766
F. 2310 230415 | 211 7704544
M. contact@e-employ.gr | Url. www.e-employ.gr
Ώρες επικοινωνίας: 10:00 έως 18:00 καθημερινά από Δευτέρα ως Παρασκευή

Δείτε το Pdf με το αναλυτικό πρόγραμμα εδώ!

Βάλτε στη ζωή σας οργανικά προϊόντα διατροφής, καλλυντικά υψηλής θρεπτικότητας & βιταμίνες!

Multi-ethnic προϊόντα ανακαλύψτε νέες γεύσεις & συνταγές στις καλύτερες τιμές!

Μοναδικά ταξίδια και οργανωμένες εκδρομές σε όλο τον κόσμο! Ζήστε μια αξέχαστη εμπειρία!

Με προσφορές για φοιτητές που δεν υπάρχουν!
7€ Ανδρικό 
10€ Γυναικείο (κούρεμα + χτένισμα)