Search
Close this search box.

Προγράμματα μαθητείας και απασχόλησης από το Ευρωπαϊκό Σώμα Αλληλεγγύης για νέους


Αυξημένο ενδιαφέρον παρουσιάζεται μεταξύ των νέων για συμμετοχή στο Ευρωπαϊκό Σώμα Αλληλεγγύης, ανέφερε ο Τζίμι Τζαμάρ, επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στο Βέλγιο και ένας από τους συντονιστές της δράσης, σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε στα γραφεία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα.

Ο κ. Τζαμάρ εξήγησε πως υπάρχουν πολλά ευρωπαϊκά προγράμματα, τα οποία κινούνται με αργούς ρυθμούς, οπότε αποφασίστηκε η ένταξή τους κάτω από την ίδια ομπρέλα και επίσπευση των διαδικασιών ενώ πρόσθεσε:

Ελπίζαμε σε 10.000 αιτήσεις πριν το τέλος του 2016 και μόλις μια εβδομάδα μετά την έναρξη του συστήματος εγγραφών, στις 7 Δεκεμβρίου 2016, ήδη έχουν συμπληρώσει αιτήσεις 10.000 άνθρωποι. Στόχος είναι η κάλυψη 15.000 θέσεων για το 2017 και μακροπρόθεσμα, η συμμετοχή 100.000 νέων στο Ευρωπαϊκό Σώμα Αλληλεγγύης έως το τέλος του 2020. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη πρωτοβουλία της ΕΕ για νέους ανθρώπους και μια από τις ταχύτερες διαδικασίες που έχουν πραγματοποιηθεί στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο

Με το νέο Ευρωπαϊκό Σώμα Αλληλεγγύης, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να τοποθετούνται σε ένα έργο, είτε στη χώρα που διαμένουν, είτε σε άλλη χώρα, εθελοντικά, ως μαθητεία, ως πρακτική άσκηση, ή ως θέση εργασίας για περίοδο μεταξύ 2 και 12 μηνών.

Θα μπορούν να συμμετέχουν σε ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων, σε τομείς όπως η εκπαίδευση, η υγεία, η κοινωνική ένταξη, η συνδρομή στην παροχή τροφίμων, η κατασκευή καταλυμάτων, η υποδοχή, η στήριξη και η ενσωμάτωση μεταναστών και προσφύγων, η προστασία του περιβάλλοντος και η πρόληψη φυσικών καταστροφών.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε νέους ηλικίας 17 έως 30 ετών, οι οποίοι μπορούν να εγγράφονται στο Ευρωπαϊκό Σώμα Αλληλεγγύης στη διεύθυνση http://europa.eu/solidarity-corps. Το κατώτατο όριο ηλικίας για τη συμμετοχή σε ένα έργο είναι τα 18. Δικαίωμα συμμετοχής στο σύστημα εγγραφής έχουν τόσο μεμονωμένα άτομα, όσο οργανώσεις, δήμοι κλπ.

Πηγή

Βάλτε στη ζωή σας οργανικά προϊόντα διατροφής, καλλυντικά υψηλής θρεπτικότητας & βιταμίνες!

Multi-ethnic προϊόντα ανακαλύψτε νέες γεύσεις & συνταγές στις καλύτερες τιμές!

Μοναδικά ταξίδια και οργανωμένες εκδρομές σε όλο τον κόσμο! Ζήστε μια αξέχαστη εμπειρία!

Με προσφορές για φοιτητές που δεν υπάρχουν!
7€ Ανδρικό 
10€ Γυναικείο (κούρεμα + χτένισμα)