Που θα φοιτήσουν οι σπουδαστές εάν κλείσει ένα ιδιωτικό ΙΕΚ

frontistirio

Ετοιμάζεται ρύθμιση και για τους σπουδαστές των Κολεγίων

Μέριμνα υπάρχει για τους σπουδαστές των ιδιωτικών ΙΕΚ που θα αναστείλουν τη λειτουργία τους. Όπως έχουμε γράψει ήδη το Υπουργείο έχει προχωρήσει στην αναστολή λειτουργίας ιδιωτικών ΙΕΚ που είτε είχαν οφειλές είτε τα κτήριά τους κρίθηκαν ακατάλληλα κατά τους ελέγχους που πραγματοποίησαν κλιμάκια του ΕΟΠΠΕΠ.

Επίσης ο Υπουργός Παιδείας είχε δώσει δεκαπενθήμερη προθεσμία σε όσα ΙΕΚ και Κολέγια είχαν οφειλές προς το ΙΚΑ ώστε να προχωρήσουν στην τακτοποίησή τους. Η προθεσμία λήγει σήμερα 15 Οκτωβρίου και όσοι δε συμμορφωθούν αναμένεται να αναστείλουν τη λειτουργία τους με απόφαση του Υπουργού Παιδείας.

Πολλοί είναι οι γονείς και οι σπουδαστές που αγωνιούν για το τι θα γίνει σε περίπτωση που κλείσει το ΙΕΚ που φοιτούν. Προς ενημέρωσή τους και όπως προκύπτει από το θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας των ιδιωτικών ΙΕΚ τους ενημερώνουμε ότι σε περίπτωση ανάκλησης της αδείας ιδιωτικού IEK ή για οποιοδήποτε λόγο αδυναμίας παροχής υπηρεσιών στους σπουδαστές του και κατά τη διάρκεια του εξαμήνου, με απόφαση του Γ.Γ.Δ.Β.Μ. τα όμορα δημόσια IEK υποχρεούνται να μεταγράψουν όσους εκ των φοιτούντων το επιθυμούν και το δηλώσουν σε ειδική πρόσκληση της ΓΓΔΒΜ.

Τα παραπάνω αναφέρονται στο άρθρο 17 του κανονισμού λειτουργίας των δημόσιων και ιδιωτικών ΙΕΚ. Ωστόσο θέμα υπάρχει με τους σπουδαστές των Κολεγίων καθώς δεν υπάρχει πρόνοια σε περίπτωση που ένα Κολέγιο κλείσει. Φαίνεται ότι το Υπουργείο Παιδείας ετοιμάζει μια ρύθμιση για τους σπουδαστές των Κολεγίων καθώς σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου ο κ. Λοβέρδος απάντησε «και γι’ αυτό έχουμε λύση. θα τα ανακοινώσω στη Βουλή αυτά».

πηγή

Βάλτε στη ζωή σας οργανικά προϊόντα διατροφής, καλλυντικά υψηλής θρεπτικότητας & βιταμίνες!

Multi-ethnic προϊόντα ανακαλύψτε νέες γεύσεις & συνταγές στις καλύτερες τιμές!

Μοναδικά ταξίδια και οργανωμένες εκδρομές σε όλο τον κόσμο! Ζήστε μια αξέχαστη εμπειρία!

Με προσφορές για φοιτητές που δεν υπάρχουν!
7€ Ανδρικό 
10€ Γυναικείο (κούρεμα + χτένισμα)