Search
Close this search box.

Ποιες υγιείς συμπεριφορές θεωρούμε αρνητικές;

tim

Δεν υπάρχει πιο υγιής συμπεριφορά από το να αντιδρούμε αυθεντικά και να εκφράζουμε τα συναισθήματά μας. 

Πολλές φορές αποφεύγουμε τις αυθόρμητες αντιδράσεις και αυτό-λογοκρινόμαστε; για να μην παρεξηγηθούμε ή για να μην θεωρηθούμε αγενείς. Ποιες είναι όμως αυτές οι συμπεριφορές που θεωρούνται αρνητικές ενώ στην πραγματικότητα είναι απόλυτα φυσιολογικές και υγιείς;

1.Θυμός: Πολλοί άνθρωποι αποφεύγουμε να εκφράσουμε τον θυμό μας- μέσα σε λογικά έστω πλαίσια- για να μην δημιουργήσουμε προβλήματα. Στην πραγματικότητα όμως ο θυμός όταν τον εκφράζουμε με υγιή τρόπο είναι αρκετά ευεργετικός αφού μπορεί να μας ανακουφίσει αλλά και να φέρει τις αλλαγές που επιθυμούμε.

2. Όταν χάνουμε τον δρόμο μας: Όπως ακριβώς χανόμαστε σε μια μεγάλη πόλη σαν τουρίστες αλλά δεν μας ενοχλεί γιατί περνάμε καλά στη διαδρομή και ανακαλύπτουμε καινούρια πράγματα, έτσι και στη ζωή όταν ?χάνουμε τον δρόμο μας? ή παρεκκλίνουμε λίγο σημαίνει ότι αναγνωρίζουμε που πηγαίνουμε αλλά κάνουμε ένα διάλειμμα για να μάθουμε καινούρια πράγματα για τον εαυτό μας!

3.Όταν κλαίμε: Το κλάμα είναι σαν τον θυμό: Είναι μια υγιής ανθρώπινη αντίδραση σε κάποιες καταστάσεις. Μπορεί να αποφεύγουμε να κλαίμε όμως στην πραγματικότητα μπορεί να μας ανακουφίσει και τελικά να μας οδηγήσει στη λύση ενός προβλήματος.

4.Η μοναξιά: Η μοναξιά θεωρείται από πολλούς μια αντικοινωνική συμπεριφορά, όμως στην πραγματικότητα είναι απλά μια φάση κατά την οποία αποκοβόμαστε από κάποιες κοινωνικές δραστηριότητες προκειμένου να εμβαθύνουμε λίγο περισσότερο στη σχέση μας με τον εαυτό μας. Υπάρχουν κι ορισμένες περιπτώσεις που μπορεί να είναι ανθυγιεινές αλλά κατά βάση πρόκειται απλά για μια ανάγκη του ανθρώπου να βρει τον εαυτό του.

5.Όταν σπάμε τους κανόνες: Μερικές φορές όταν πάμε κόντρα στους κανόνες μπορεί να βελτιώσουμε την καθημερινότητά μας αλλά και των άλλων. Κανείς δεν είναι τέλειος κι από την στιγμή που δεν βάζουμε σε κίνδυνο κανέναν και δεν επηρεάζουμε με τους αποφάσεις μας κι άλλους, τότε μπορούμε να σπάσουμε τους κανόνες για να βελτιώσουμε μια κατάσταση.

πηγή

Βάλτε στη ζωή σας οργανικά προϊόντα διατροφής, καλλυντικά υψηλής θρεπτικότητας & βιταμίνες!

Multi-ethnic προϊόντα ανακαλύψτε νέες γεύσεις & συνταγές στις καλύτερες τιμές!

Μοναδικά ταξίδια και οργανωμένες εκδρομές σε όλο τον κόσμο! Ζήστε μια αξέχαστη εμπειρία!

Με προσφορές για φοιτητές που δεν υπάρχουν!
7€ Ανδρικό 
10€ Γυναικείο (κούρεμα + χτένισμα)