Ποια επαγγέλματα αποφέρουν ακόμη μεγάλη αμοιβή

kuria-dimosio-poioi-misthoi-meiwnontai-poioi-auksanontai_1.w_hr

Τα επαγγέλματα με τη μεγαλύτερη αμοιβή συνεχίζουν ακόμα και σήμερα να είναι τα στελέχη των ιδιωτικών επιχειρήσεων, αλλά και των δημόσιων, παρά τις μισθολογικές περικοπές και το ενιαίο μισθολόγιο.

Στο ίδιο μισθολογικό εύρος, δηλαδή μεταξύ 2.000 και 4.500 ευρώ, κινούνται επίσης οι αρχιτέκτονες, οι εξειδικευμένοι χειριστές στους αυτοματισμούς σταθερών βιομηχανικών εγκαταστάσεων και οι λογιστές.

Ένα πολύ ενδιαφέρον στοιχείο είναι ότι οι άνδρες φυσικομαθηματικοί συμπεριλαμβάνουν τους εαυτούς τους σ’ αυτή την πρώτη κατηγορία, ενώ στο ίδιο επάγγελμα οι γυναίκες δηλώνουν ότι πληρώνονται λιγότερο, 1.500-2.000 ευρώ.

Σ’ αυτή τη δεύτερη κατηγορία ανήκουν επίσης οι γιατροί (προφανώς εννοούνται του δημοσίου), οι βιολόγοι, οι τεχνολόγοι καθώς και οι χειριστές μηχανών, οι χύτες μετάλλων και οι ελασματουργοί.

Μισθό από 1.000 έως 1.500 μεικτά έχει η σχεδόν «τυχερή» πλέον πλειονότητα των υπαλλήλων γραφείου, οι χρηματιστές, οι κτηματομεσίτες, οι συντηρητές μηχανών, οι μισθωτοί δικηγόροι, οι οδηγοί μέσων μεταφοράς, οι τεχνικοί διάφορων ειδικοτήτων και οι μεταλλωρύχοι.

Γεωργοί-καλλιεργητές, security, ανειδίκευτοι εργάτες, άνδρες οικιακοί βοηθοί και δίπλα σ’ αυτούς οι εκπαιδευτικοί, παίρνουν αμοιβή από 700 έως 1.000 ευρώ.

Στην κατηγορία βασικού μισθού και μέχρι 700 ευρώ κατατάσσονται, τέλος, οι κακοπληρωμένοι οικιακοί βοηθοί, δηλαδή οι γυναίκες, πλανόδιοι πωλητές, απασχολούμενοι στην παροχή προσωπικών υπηρεσιών και το βοηθητικό διδακτικό προσωπικό.

Πηγή

Βάλτε στη ζωή σας οργανικά προϊόντα διατροφής, καλλυντικά υψηλής θρεπτικότητας & βιταμίνες!

Multi-ethnic προϊόντα ανακαλύψτε νέες γεύσεις & συνταγές στις καλύτερες τιμές!

Μοναδικά ταξίδια και οργανωμένες εκδρομές σε όλο τον κόσμο! Ζήστε μια αξέχαστη εμπειρία!

Με προσφορές για φοιτητές που δεν υπάρχουν!
7€ Ανδρικό 
10€ Γυναικείο (κούρεμα + χτένισμα)