Search
Close this search box.

Πέρνα τα μαθήματα περπατώντας

Στην εξεταστική ως μονίμως “μισο-διαβασμένοι” (οι άλλοι, όχι εγώ) προσπαθούμε να βρούμε τρόπους μήπως αυξήσουμε τις πιθανότητες να περάσουμε το μάθημα. Και μιας που τα τάματα δεν πιάνουν, είπα να αναζητήσω άλλους τρόπους μήπως γίνει τίποτα. Και… ΕΥΡΗΚΑ!

walk-136220385

 

Σύμφωνα με έρευνες η δημιουργικότητα αυξάνεται περπατώντας. Οπότε μην κάθεσαι! Πριν την εξέταση περπάτα λιγάκι, και άμα λάχει κόβε βόλτες μέσα στην αίθουσα για να σου έρθει έμπνευση! Εντάξει, κάποιος θα μπορούσε να πει “Απλά κάτσε διάβασε” αλλά εμείς δεν θα σταθούμε στα κακόβουλα σχόλια του και θα προχωρήσουμε, κυριολεκτικά!

Σύμφωνα με μία νέα έρευνα που δημοσιεύτηκε στο «Journal of Experimental Psychology: Learning, Memory and Cognition», διαπιστώθηκε ότι το περπάτημα μπορεί πραγματικά να μας δώσει μια ψυχική ώθηση να επεξεργαστούμε τις ιδέες μας και να ξεπεράσουμε προσωπικά μπλοκαρίσματα.

Για την διεξαγωγή των πειραμάτων στο Πανεπιστήμιο του Stanford οι ερευνητές συγκέντρωσαν δεκάδες άνθρωπους, κυρίως φοιτητές.

Σε ένα πείραμα της έρευνας, οι συμμετέχοντες απάντησαν σε ένα σύνολο ερωτημάτων, ενώ ήταν καθισμένοι και σε ένα δεύτερο σύνολο ερωτημάτων, καθώς περπατούσαν σε διάδρομο.
Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι το περπέτημα βελτιώνει την βαθμολογία των συμμετοχόντων σε τεστ δημιουργικής σκέψης.

Κατά τη διεξαγωγή του τεστ, δόθηκε στους συμμετέχοντες το όνομα ενός αντικειμένου και έπρεπε να καταλήξουν σε όσες εναλλακτικές χρήσεις μπορούσαν μέσα σε τέσσερα λεπτά για το συγκεκριμένο αντικείμενο. Για παράδειγμα, ένα άτομο στην έρευνα, δήλωσε ότι ένα κουμπί μπορεί να χρησιμοποιηθεί «σαν πόμολο για κουκλόσπιτο, σαν μάτι για μια κούκλα, σαν ένα μικρό σουρωτήρι, σαν αντικείμενο που μπορείτε να ρίξετε πίσω σε σας για να θυμίσει την πορεία σας».

Σε ένα άλλο πείραμα ωστόσο, οι συμμετέχοντες που περπατούσαν είχαν ελαφρώς χειρότερα αποτελέσματα από ό,τι οι καθισμένοι, όταν τους δίνονταν προβλήματα που είχαν μόνο μία απάντηση, όπως το να βρουν την κοινή νοηματικά λέξη τριών διαφορετικών λέξεων όπως για παράδειγμα «cottage—Swiss—cake » και η απάντηση ήταν «chesse».

Οι ερευνητές δήλωσαν ότι δεν έχουν μια εξήγηση γιατί το περπάτημα μπορεί να φέρει αυτά τα οφέλη στην βελτίωση της δημιουργικότητας. Δεν είναι σαφές εάν και άλλες μορφές σωματικής δραστηριότητας χαμηλής έντασης, ή μία γνώριμη, οικεία δραστηριότητα, όπως το πλέξιμο, θα έχει την ίδια ωφέλιμη επίδραση στο μυαλό.

Οπότε ας περπατήσουμε όταν πλέον είναι αργά για διάβασμα, αφού έτσι και αλλιώς δεν έχουμε πολλές επιλογές ! Βέβαια, αυτό θα χρησίμευε μόνο σε πιο “ελεύθερα” μαθήματα, γιατί άμα δίνεις για παράδειγμα Μαθηματικά λίγο δύσκολο ένα περπάτημα να σε βοηθήσει τόσο! Εκτός να βγάλεις δικά σου θεωρήματα! Ναι ίσως μόνοο τότε!

 

Πηγή

Βάλτε στη ζωή σας οργανικά προϊόντα διατροφής, καλλυντικά υψηλής θρεπτικότητας & βιταμίνες!

Multi-ethnic προϊόντα ανακαλύψτε νέες γεύσεις & συνταγές στις καλύτερες τιμές!

Μοναδικά ταξίδια και οργανωμένες εκδρομές σε όλο τον κόσμο! Ζήστε μια αξέχαστη εμπειρία!

Με προσφορές για φοιτητές που δεν υπάρχουν!
7€ Ανδρικό 
10€ Γυναικείο (κούρεμα + χτένισμα)