Search
Close this search box.

Οι πιο περίεργες φοβίες του ανθρώπου

Όλοι λίγο πολύ έχουμε κάποια φοβία, άλλοι σε μεγαλύτερο και άλλοι σε μικρότερο βαθμό. Κοινές φοβίες είναι η κλειστοφοβία ή η υψοφοβία.

fobia

Ωστόσο υπάρχουν και κάποιες φοβίες που ποτέ δεν θα φανταζόσουν ότι μπορεί να τις έχει κάποιος. Τρόμος για το μαγείρεμα ή τα παιχνίδια;

Δείτε τις 10 πιο περίεργες!

1. Αγυροφοβία-Ο φόβος να διασχίσεις το δρόμο (Agyrophobia)

fob1

Όσοι πάσχουν από αγυροφοβία φοβούνται να περάσουν δρόμους και λεωφόρους. Φυσικά αυτή η φοβία κάνει τη ζωή των ανθρώπων σε πόλη κόλαση.

2. Μαγειροφοβία- Φόβος για το μαγείρεμα (Mageirocophobia )

fob2

Όσοι πάσχουν από αυτή τη φοβία, τρέμουν το μαγείρεμα και καταλήγουν-ειδικά αν μένουν μόνοι- να τρώνε φαγητό απ’ έξω. Μάλιστα όσοι πάσχουν από μαγειροφοβία νιώθουν υποτιμημένοι όταν συναναστρέφονται με ανθρώπους που ξέρουν να μαγειρεύουν και αυτό τους προκαλεί και άλλες ψυχολογικές διαταραχές.

3. Παιδιοφοβία- Τρόμος για τις κούκλες (Pediophobia )

fob3

Αν κάποιος σας αποκαλύψει ότι πάσχει από αυτή τη φοβία τότε μη του φέρετε κάποια κούκλα κοντά του. Συνήθως οι άνθρωποι που έχουν αυτή τη φοβία δεν θέλουν να ”συναναστρέφονται” και με ρομποτάκια, ενώ τα ψώνια για αυτούς είναι εφιάλτης.

4. Δειπνοφοβία- Φόβος των συζητήσεων στο δείπνο (Deipnophobia )

fob4

Μερικές συζητήσεις σε δείπνο είναι πραγματικά αμήχανες και όλοι μας θα προτιμούσαμε να τις αποφύγουμε. Μερικοί άνθρωποι όμως δεν μπορούν να σκεφτούν καν την ιδέα ότι θα μιλήσουν με άλλους ανθρώπους κατά τη διάρκεια του δείπνου τους.

5. Eisoptrophobia- Φόβος για τους καθρέπτες

fob5

Όσοι πάσχουν από αυτή τη φοβία φοβούνται τους καθρέπτες και πολύ περισσότερο την ιδέα ότι θα έρθουν σε επαφή με τον πνευματικό κόσμο μέσω ενός καθρέπτη. Ξέρουν ότι γίνονται παράλογοι αλλά φοβούνται επίσης μη σπάσουν κάποιον καθρέπτη και ”ποτιστούν” με γρουσουζιά.

6. Δαιμονοφοβία- Φόβος για τους δαίμονες (Demonophobia )

fob6

Οι άνθρωποι που έχουν δαιμονοφοβία τρέμουν για την ύπαρξη σκοτεινών υπερφυσικών πλασμάτων. Όσοι έχουν αυτή τη φοβία νιώθουν άβολα όταν συζητάνε για τέτοια θέματα ή βλέπουν σχετικές ταινίες. Επίσης μια βόλτα στο δάσος ή σε ένα σκοτεινό σπίτι δεν είναι τόσο εύκολη για αυτούς.

7. Πεθεροφοβία- Φόβος για την πεθερά (Pentheraphobia )

fob7

Μάλλον πολλοί πάσχουν από αυτή τη φοβία και δεν θέλουν να το παραδεχτούν. Οι γαμπροί που συνήθως τρέμουν την πεθερά τους επιλέγουν ως λύση το διαζύγιο. Η πεθεροφοβία συναντιέται κυρίως στη Δυτική κοινωνία.

8. Arachibutyrophobia- Φόβος μήπως το φυστικοβούτυρο κολλήσει στο πάνω μέρος του στόματός

fob8

Ίσως δεν είναι ακριβώς φοβία αλλά μια υπερεκτιμημένη ανησυχία για κάτι που μπορεί να συμβεί στο καθένα. Η λύση απλή, μην αγοράσεις φυστικοβούτυρο.

9. Καθιστοφοβία- Φόβος του να κάθεται (Cathisophobia )

fob9

Όσοι πάσχουν από αυτή τη φοβία είναι αρκετά πιθανό παλαιότερα να έπασχαν από αιμορροΐδες και αυτή η επίπονη εμπειρία να τους έχει επηρεάσει. Μπορεί όμως και να συμβαίνει διότι αποτελεί κακές αναμνήσεις από το σχολείο. Ο τρόπος αντιμετώπισής της δεν είναι γνωστός και μάλλον έχει να κάνει με την αποφασιστικότητα του ανθρώπου που πάσχει από αυτή τη φοβία.

10. Automatonophobia – Ο φόβος για τους εγγαστρίμυθους

fob10

Όσοι πάσχουν από αυτή τη φοβία δεν αντέχουν να παρακολουθούν τους εγγαστρίμυθους, ανθρώπους δηλαδή που κρατάνε μια κούκλα και καταφέρνουν να μιλήσουν χωρίς να ανοίξουν το στόμα τους.  Παράλογους δεν μπορούμε να τους πούμε…

 

Πηγή

Βάλτε στη ζωή σας οργανικά προϊόντα διατροφής, καλλυντικά υψηλής θρεπτικότητας & βιταμίνες!

Multi-ethnic προϊόντα ανακαλύψτε νέες γεύσεις & συνταγές στις καλύτερες τιμές!

Μοναδικά ταξίδια και οργανωμένες εκδρομές σε όλο τον κόσμο! Ζήστε μια αξέχαστη εμπειρία!

Με προσφορές για φοιτητές που δεν υπάρχουν!
7€ Ανδρικό 
10€ Γυναικείο (κούρεμα + χτένισμα)