Search
Close this search box.

Νέα από την Πανεπιστημιάδα! 3η η ομάδα Βόλεϊ!!!

Χτες το βράδυ επέστρεψε στα Ιωάννινα η νικητήρια αποστολή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, η οποία συμμετείχε στο Πανελλήνιο Φοιτητικό Πρωτάθλημα που διεξήχθη στην Πάτρα 3-6/11/2014 με υπεύθυνο γυμναστή τον κύριο Τοσουνίδη. Η πανεπιστημιάδα φιλοξένησε τους αθλητές από όλη την Ελλάδα στο ξενοδοχείο Astir.

Το Πανεπιστήμιό μας συμμετείχε στο βόλει, ποδόσφαιρο, ping pong και σκάκι με τους αθλητές:
Αναστασία Τρίμη, Αννέτα Μπάλλα, Ματούλα Βασιλάκη,Βάσω Μαλάκου, Σύλβια Μπορόβα(αρχηγός), Ευαγγελία Χήτου, Σοφία Ανιφαντή και Μίνα Κόκαλη στο Βόλεϊ,
Παναγιώτη Πάτση (αρχηγός), Δημήτρη Πάτσαλο, Αλέξανδρο Αραπίδη, Φώτης Τζώρτζη, Αντώνη Ζαχαρόπουλο, Γιάννη Πεχλιβάνη, Παναγιώτη Τσιάμη, Θάνο Μασούρα, Οδυσσέα Παπαγιάννη, Δημήτρη Μητρογιάννη, Απόστολο Φέκα, Αναστάσιο Ξυλογιάννη (1ος σκόρερ), Αναστάσιο Τζώρτζη, Σίμο Χαλκίδη, Αργύρη Κοσμά, Χρήστο Παπαγεωργάκη στο Ποδόσφαιρο,
Δημήτρη Καλομοίρη στο Ping Pong,
Μιχαήλ Παππά (αρχηγός), Θανάση Καλομοίρη, Ελένη Ήλκου και Ειρήνη Καρδαμπίκη στο Σκάκι.

Χάλκινο μετάλλιο στο στήθος των κοριτσιών του βόλεϊ και εξαιρετική επίδοση των υπολοίπων αθλητών (1η θέση στο 3o group στο Ping Pong, 7η θέση στο σκάκι απέχοντας 3 βαθμούς από την 5αδα, και 5η θέση ποδοσφαίρου).

Οι αθλητές ήταν υπερήφανοι για την ευκαιρία που τους δόθηκε να εκπροσωπήσουν το Πανεπιστήμιό τους και ανταπέδωσαν δίνοντας σε κάθε αγώνα τον καλύτερό εαυτό τους.
Οι αρχηγοί των ομάδων των αθλημάτων δήλωσαν ότι η επιμονή και η σωστή επικοινωνία των αθλητών σε συνδυασμό με την προσήλωσή τους στη νίκη καρποφόρησαν τις διακρίσεις προς τιμήν του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Επίσης όμως μίλησαν πικραμένοι για την ελλειπή στήριξη του Πανεπιστημίου καθώς δεν υπήρχε υποδομή και πρόνοια για τη διαμονή των όλων φοιτητών και των προπονήσεών τους κατά τη διάρκεια του ακαδημαϊκού έτους.

Ο προπονητής και γυμναστής των αθλητών κύριος Τοσουνίδης δήλωσε:
“Από τα αποτελέσματα που έφερε το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων είμαι ικανοποιημένος για δύο λόγους: για την 3 θέση στην πετοσφαίριση φοιτητριών από 7 ομάδες αλλά κυρίως διότι εντάχθηκαν στην αποστολή, συμμετείχαν και αγωνίστηκαν το 41% 12 φοιτητές (-τριες) από τους 29 που δήλωσαν ότι μπορούν να μείνουν σε φιλικό, συγγενικό σπίτι στην Πάτρα, ώστε να συμμβάλουν με αυτή την δήλωση τους σε ένα ρεκόρ στα 12 χρόνια τουλάχιστον δικής μου παρουσίας στο ΠΙ να καταφέρει ο Παν/μιακός αθλητισμός στην αγωνιστική του διάσταση να προτείνει το ενδιαφέρον για τον αγώνα από την οικονομική στενότητα που προφανώς είναι και στο μέλλον δεδομένη.
Το ΠΙ στον σχετικό κωδικό για αγώνες είχε μόνο την δυνατότητα να καλύψει 9 θέσεις αφού ο διοργανωτής και το ξενοδοχείο κοστολόγησε την διαμονή διατροφή σε 38 ευρώ την μέρα επί 3 ημέρες και ήδη εξαντλήθηκαν τα οικονομικά που προφανώς προέρχονται και αυτά από το ΥΠ. Παιδείας. Δόθηκαν απ ευθείας από την Επιτροπή Αθλητισμού Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης δηλαδή το Υπουργείο πάλι για αυτή την διοργάνωση τελικά 8 θέσεις κάλυψης και έτσι το Παν/μιο Ιωαννίνων είχε δυστυχώς 17 θέσεις πληρωμένες ωστόσο οι επιθυμίες των συμμετοχόντων ήταν σε 5 αγωνίσματα Βόλεϊ, ποδοσφ.,Επιτραπέζιας αντισφαίριση, σκάκι και 3χ3 μπάσκετ φοιτητριών) ευτυχώς οι φοιτητές (-τριες) των αγωνισμάτων Επιτραπέζιας αντισφαίριση, σκάκι είχαν εναλλακτική διαμονή και χρειάζονταν μόνο μετακίνηση, δυστυχώς η ομάδα 3χ3 μπάσκετ φοιτητριών δεν δήλωσε ότι μπορεί να βρεί διαμονή στην Πάτρα, οπότε δεν ήρθαν και είχε πολλές πιθανότητες για διάκριση.
Ο στόχος είναι περισσότερα κονδύλια για τα ΑΕΙ κ ΤΕΙ και για το κομμάτι του αγωνιστικού Αθλητισμού Της ΕΑΤΕ του ΥΠ.Ε.Π.Θ. Ωστόσο η δημιουργία εναλλακτικής δομής – μηχανισμού ¨Home stay” – καμπινγκ, κ.ά για αγώνες – εκπαιδευτικές εκδρομές ή διερεύνηση άλλων δυνατοτήτων συμπίεσης κόστους διαμονής – διατροφής (π.χ.house trip) είναι μεγάλοι στόχοι στην διαδικασία διαχείρισης μιας οικονομικής κυρίως κρίσης που βιώνει και η διεξαγωγή των “αγώνων¨” της ΕΑΤΕ.
Τέλος σε σχέση με άλλες χρονιές η διαφορά είναι αυτή ακριβώς η ποιοτική εναλλακτική διάσταση της συμμετοχής αυτών των “ηρωικών” φοιτητών (-τριών) που δεν “μάσισαν” απο το ότι δεν υπήρχαν “αρκετά λεφτά’ απο το ΠΙ το Υπ.Παιδείας και συμμετείχαν σε ένα αγώνα με ότι σημαίνει.

Βάλτε στη ζωή σας οργανικά προϊόντα διατροφής, καλλυντικά υψηλής θρεπτικότητας & βιταμίνες!

Multi-ethnic προϊόντα ανακαλύψτε νέες γεύσεις & συνταγές στις καλύτερες τιμές!

Μοναδικά ταξίδια και οργανωμένες εκδρομές σε όλο τον κόσμο! Ζήστε μια αξέχαστη εμπειρία!

Με προσφορές για φοιτητές που δεν υπάρχουν!
7€ Ανδρικό 
10€ Γυναικείο (κούρεμα + χτένισμα)