Search
Close this search box.

Κωδικοί μετεγγραφών από τις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

metaggrafes

Την Πέμπτη 9 Οκτωβρίου ξεκινούν οι αιτήσεις των μετεγγραφών για τους πρωτοετείς φοιτητές και το υπουργείο Παιδείας με έγγραφό του απέστειλε οδηγίες προς τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης σχετικά με τη διαδικασία δημιουργίας κωδικών ασφαλείας από τους υποψηφίους.

Όπως έχει γράψει το news.gr, η αίτηση κατατίθεται ηλεκτρονικά μέσω πλατφόρμας.

Οι πρωτοετείς φοιτητές θα πρέπει να επισκεφτούν από αύριο, Πέμπτη, το σύνδεσμο solon.it.minedu.gov.gr, που βρίσκεται στην επίσημη ιστοσελίδα του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να καταθέσουν την αίτησή τους.

Όπως είναι γνωστό το διάστημα υποβολής αιτήσεων είναι από την Πέμπτη 9 Οκτωβρίου με καταληκτική ημερομηνία την 17η του ίδιου μήνα.

Μετεγγραφές: Βήμα – βήμα η αίτηση για τους πρωτοετείς φοιτητές

Μετεγγραφές: Παραδείγματα και 9 ερωτήσεις

Ποιες μετεγγραφές φοιτητών δεν επιτρέπονται

Να αναφέρουμε ότι το 1ο βήμα που πρέπει να κάνουν όσοι φοιτητές επιθυμούν τη μετεγγραφή είναι η μετάβαση σε Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Οι ενδιαφερόμενοι οφείλουν να ταυτοποιηθούν σε μία από τις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της χώρας προσκομίζοντας το δελτίο της Αστυνομικής τους ταυτότητας ή το διαβατήριό τους, ώστε να δημιουργήσουν τον προσωπικό τους κωδικό ασφαλείας με τον οποίο θα υποβάλουν την ηλεκτρονική τους αίτηση.

Η ταυτοποίηση των φοιτητών ξεκινά την Τετάρτη 8 Οκτωβρίου.

Στα πλαίσια του πιο πάνω βήματος, το υπουργείο Παιδείας απέστειλε οδηγίες προς τους Προϊσταμένους των Διευθύνσεων οι οποίοι καλούνται από την Τετάρτη 8 Οκτωβρίου 2014, όπως προειπώθηκε, να ταυτοποιήσουν τους υποψηφίους για μεταφορά της θέσης επιτυχίας τους σε αντίστοιχη Σχολή-Τμήμα, που θα προσέλθουν στη Διεύθυνσή.

Επισημαίνεται ότι οι υποψήφιοι αυτοί συμμετείχαν στις Εξετάσεις πανελλαδικού επιπέδου Γενικού (ΓΕΛ) ή Επαγγελματικού Λυκείου (ΕΠΑΛ) Ομάδας Α΄ και Ομάδας Β΄, Μαΐου – Ιουνίου του σχολικού έτους 2013- 2014 και κατέλαβαν θέση εισαγωγής σε Σχολή/Τμήμα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Στη συνέχεια θα πρέπει οι Προϊστάμενοι να τους επιτρέψουν να δημιουργήσουν μέσω ηλεκτρονικής εφαρμογής τον προσωπικό κωδικό ασφαλείας τους. Ο κωδικός αυτός είναι απαραίτητος για την ηλεκτρονική υποβολή της αίτησης μεταφοράς της θέσης τους.

Η διαδικασία που θα πρέπει να ακολουθήσουν τα στελέχη εκπαίδευσης είναι τα εξής:

1.Χρησιμοποιώντας το όνομα χρήστη και τον κωδικό ασφαλείας , με τα οποία έχουν πρόσβαση στην Εφαρμογή Διευθύνσεων Δευτεροβάθμιας για την επικαιροποίηση των στοιχείων των Λυκείων της αρμοδιότητάς τους, θα εισέλθουν στην ηλεκτρονική εφαρμογή. Σε περίπτωση απώλειάς τους, μπορούν να στείλουν e-mail στην Υπηρεσία, προκειμένου να τους σταλθούν τα στοιχεία αυτά.

2. Ακολουθούν στο μενού το σύνδεσμο “Ταυτοποίηση Υποψηφίου”.

3. Πληκτρολογούν τον οκταψήφιο κωδικό εξετάσεων ή/και το Επώνυμο και το Όνομα, που τους έδωσε ο υποψήφιος. Υπάρχει η δυνατότητα αναζήτησης με τα πλήρη ονομαστικά (Επώνυμο, Όνομα, Πατρώνυμο, Μητρώνυμο). Ακολούθως θα πατήσουν στο κουμπί Επεξεργασία για να προχωρήσουν στην φόρμα δημιουργίας προσωπικού κωδικού ασφαλείας του υποψηφίου.

Σε περίπτωση που ο κωδικός εξετάσεων δεν αντιστοιχεί σε επιτυχόντα Γενικού ή Επαγγελματικού Λυκείου μέσω Πανελλαδικών Εξετάσεων, εμφανίζεται σχετικό μήνυμα.

5. Προκειμένου να ταυτοποιήσουν τον υποψήφιο, θα πρέπει να δουν τα στοιχεία του και να τα συγκρίνουν με αυτά που αναγράφονται στην αστυνομική του ταυτότητα ή το διαβατήριό του.

6. Σε περίπτωση διαφοράς των ατομικών στοιχείων, ο υποψήφιος θα πρέπει να επανέλθει έχοντας προσκομίσει από το Λύκειο αποφοίτησής του αποδεικτικό απόλυσης, πάνω στο οποίο θα έχει γίνει επισημειωματική πράξη ταύτισης των ατομικών του στοιχείων.

7. Στη φόρμα “Δημιουργία Προσωπικού Κωδικού Ασφαλείας” θα πρέπει να επιτρέψουν στον υποψήφιο να πληκτρολογήσει δύο φορές στα αντίστοιχα πεδία τον προσωπικό του κωδικό ασφαλείας, με όποιο συνδυασμό γραμμάτων/συμβόλων ο ίδιος επιθυμεί, μέχρι 10 χαρακτήρες.

Η ηλεκτρονική εφαρμογή δίνει τη δυνατότητα Λίστας Ταυτοποιημένων Υποψηφίων για μεταφορά της θέσης επιτυχίας τους που ταυτοποιήθηκαν στη Διεύθυνση Εκπαίδευσης.

Τέλος, σημειώνεται ότι για την ηλεκτρονική υποβολή της αίτησής του ο υποψήφιος θα πρέπει να ακολουθήσει το σύνδεσμο solon.it.minedu.gov.gr που βρίσκεται στην επίσημη ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και χρησιμοποιώντας τα προτεινόμενα βήματα μπορεί να υποβάλει την αίτησή του.

πηγή

Βάλτε στη ζωή σας οργανικά προϊόντα διατροφής, καλλυντικά υψηλής θρεπτικότητας & βιταμίνες!

Multi-ethnic προϊόντα ανακαλύψτε νέες γεύσεις & συνταγές στις καλύτερες τιμές!

Μοναδικά ταξίδια και οργανωμένες εκδρομές σε όλο τον κόσμο! Ζήστε μια αξέχαστη εμπειρία!

Με προσφορές για φοιτητές που δεν υπάρχουν!
7€ Ανδρικό 
10€ Γυναικείο (κούρεμα + χτένισμα)