Η εστία στο ΤΕΙ Λάρισας ζητάει την άμεση αποχώρηση φοιτητών από τα δωμάτια

Η διοίκηση των εστιών στο ΤΕΙ Λάρισας, ανακοίνωσε πριν λίγες μέρες στους φοιτητές που διέμεναν στις εστίες του ιδρύματος -και οι οποίοι μετά από αξιολόγηση των αιτήσεών τους απορρίφθηκαν- ότι θα πρέπει να αδειάσουν τα πράγματά τους από τα δωμάτια που διαμένουν και να αποχωρήσουν!

spoudes-entos-kyprou-gia-to-547-ton-apofoiton-apo-ta-scholeia

Σύμφωνα με την πολιτική του ιδρύματος, κάθε τέλος της εξεταστικής του καλοκαιριού, τα δωμάτια σφραγίζονται και οι φοιτητές παραδίδουν τα κλειδιά.

Αντιδράσεις

Άμεση ήταν η αντίδραση των φοιτητών η οποία έφτασε μέχρι στον πρόεδρο του ΤΕΙ κ. Παν. Γούλα, ο οποίος από την πλευρά του εκτίμησε πως η Φοιτητική Μέριμνα του ΤΕΙ, που εξέδωσε την ανακοίνωση, ήταν βιαστική με αποτέλεσμα να δώσει εντολή για παράταση του διαστήματος, άλλων επτά ημερών!

Τι αναφέρουν οι φοιτητές;

Όπως ανέφερε ο Σύλλογος φοιτητών-τριών των εστιών του ΤΕΙ Θεσσαλίας,

Την Παρασκευή 3 Ιούλη λίγο πριν τις 2:00 το μεσημέρι αναρτήθηκαν οι πίνακες των εισαχθέντων στις εστίες. Την ώρα που ουσιαστικά το ΤΕΙ θα ξαναλειτουργούσε την Τρίτη 7 Ιούλη λόγω της διεξαγωγής του δημοψηφίσματος. Η φοιτητική μέριμνα ενώ γνωρίζει ότι η εξεταστική τελειώνει 10 Ιούλη, με ανακοίνωσή της καλούσε:

α) τους φοιτητές/τριες που πήραν δωμάτιο να παραδώσουν το κλειδί του δωματίου τους μέχρι 10/7 αφού πρώτα μαζέψουν τα πράγματά τους στην ντουλάπα.

β) τους φοιτητές/τριες που δεν πήραν δωμάτιο να έχουν πάρει όλα τους τα πράγματα μέχρι 10/7 και να παραδώσουν το κλειδί.

Στην ίδια ανακοίνωση υπάρχει η προειδοποίηση με έντονα γράμματα πως όποιος δεν παραδώσει το κλειδί, θα γίνει αλλαγή κλειδαριάς και το κόστος αντικατάστασης θα βαρύνει τον στεγαζόμενο!

Καταγγέλλουμε την εκβιαστική και ανάλγητη τακτική του προέδρου της Εφορείας Εστιών.

Οι φοιτητές ζήτησαν επίσης, εκτός της παράτασης του διαστήματος να ανοίξουν οι αποθήκες των κτιρίων του ΤΕΙ προκειμένου να τοποθετούν τα πράγματά τους και να αρθούν οι καταληκτικές ημερομηνίες που βάζουν τη θηλιά στο λαιμό σε εμάς και τις οικογένειές μας

Τελικά η ημερομηνία αποχώρησης από τα δωμάτιά τους παρατάθηκε μέχρι και την Παρασκευή 17 Ιουλίου.

 

Πηγή

Βάλτε στη ζωή σας οργανικά προϊόντα διατροφής, καλλυντικά υψηλής θρεπτικότητας & βιταμίνες!

Multi-ethnic προϊόντα ανακαλύψτε νέες γεύσεις & συνταγές στις καλύτερες τιμές!

Μοναδικά ταξίδια και οργανωμένες εκδρομές σε όλο τον κόσμο! Ζήστε μια αξέχαστη εμπειρία!

Με προσφορές για φοιτητές που δεν υπάρχουν!
7€ Ανδρικό 
10€ Γυναικείο (κούρεμα + χτένισμα)