Search
Close this search box.

Εθνική Πύλη Αναζήτησης ανοικτών μαθημάτων: opencourses.gr

Screenshot at Aug 26 11-48-37

Στο πλαίσιο του έργου «Κεντρικό Μητρώο Ελληνικών Ανοικτών Μαθημάτων», το Ακαδημαϊκό Διαδίκτυο (GYnet) σχεδίασε και υλοποίησε απο το 2013 το opencourses.gr, την Εθνική Πύλη Αναζήτησης ανοικτών μαθημάτων (με χρηματοδοτήση του ΕΣΠΑ).

Λειτουργώντας σε συνδυασμό με τις πλατφόρμες Open eClass και Open Delos η πύλη δίνει την δυνατότητα στους χρήστες να αναζητούν ανά ίδρυμα ή ανά θεματική κατηγορία ή χρησιμοποιώντας λέξεις κλειδιά, προπτυχιακά και μεταπτυχιακά μαθήματα που διατίθενται ελεύθερα και δωρεάν από περισσότερα από 25 Πανεπιστήμια και ΤΕΙ της χώρας (με ανοικτές άδειες χρήσης πνευματικών δικαιωμάτων – CC).

Με λίγα λόγια δηλαδή πρόκειται για έναν ιστότοπο που ανακατευθύνει τον χρήστη εύκολα και γρήγορα σε ακαδημαϊκά μαθήματα που επιθυμεί να παρακολουθήσει χωρίς να είναι υποχρεωμένος να κάνει εγγραφή πουθενά ούτε να είναι φοιτητής σε κάποιο ίδρυμα.

Το opencourses.gr είναι μια ενιαία πύλη που δημιουργήθηκε έτσι ώστε ο χρήστης μπορεί να ανακατευθυνθεί σε οποιαδήποτε ακαδημαϊκά ανοιχτά μαθήματα επιθυμεί από όλα τα συνεργαζόμενα ιδρύματα.

Τα ανοιχτά μαθήματα προσφέρουν νέες γνώσεις, επιμόρφωση και εξειδίκευση για όλους, καθώς αποτελούν ένα ελεύθερο περιβάλλον μάθησης, που συνάδει με τον δημόσιο χαρακτήρα και την αποστολή των ΑΕΙ.

Ωστόσο δεν πρέπει να συγχέονται με τα πρόγραμμα σπουδών εξ αποστάσεως εκπαίδευσης καθώς δεν προσφέρουν περαιτέρω διδακτική υποστήριξη και δεν οδηγούν στη χορήγηση κάποιου πιστοποιητικού κατάρτισης. Κάθε μέλος ΔΕΠ/ ΕΠ που συμμετέχει στα ανοικτά μαθήματα παρέχει το εκπαιδευτικό υλικό των μαθημάτων που επιθυμεί ο ίδιος και ο ρόλος του είναι συμβουλευτικού χαρακτήρα, περιοριζόμενος στις απαραίτητες κατευθυντήριες οδηγίες.

Για τους φοιτητές τα ανοικτά ακαδημαϊκά μαθήματα ενδείκνυνται για επανάληψη ή/ και προετοιμασία για την παρακολούθηση του μαθήματος στον φυσικό χώρο, για τους μαθητές μπορούν να συμβάλλουν στον επαγγελματικό προσανατολισμό τους αλλά οποιοσδήποτε επιθυμεί μπορεί να διευρύνει τις γνώσεις του η να αποκτήσει καινούργιες καθώς καθιστούν εφικτή την αυτόνομη παρακολούθηση.

Πηγή

Βάλτε στη ζωή σας οργανικά προϊόντα διατροφής, καλλυντικά υψηλής θρεπτικότητας & βιταμίνες!

Multi-ethnic προϊόντα ανακαλύψτε νέες γεύσεις & συνταγές στις καλύτερες τιμές!

Μοναδικά ταξίδια και οργανωμένες εκδρομές σε όλο τον κόσμο! Ζήστε μια αξέχαστη εμπειρία!

Με προσφορές για φοιτητές που δεν υπάρχουν!
7€ Ανδρικό 
10€ Γυναικείο (κούρεμα + χτένισμα)