Γνωρίστε την Χορευτική Ομάδα Πανεπιστημίου Ιωαννίνων

44

Η Χ.Ο.Π.Ι. υπάγεται στον τομέα Πανεπιστημιακού Αθλητισμού και στην Επιτροπή Λόγου και Τέχνης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.  Και οι δύο φορείς υπάγονται στην Πρυτανεία. Τη διδασκαλία των παραδοσιακών χορών  αναλαμβάνει πάντα εξειδικευμένος χοροδιδάσκαλος ο οποίος ανήκει στο διδακτικό προσωπικό του Πανεπιστημίου.

Λειτουργούν τρεις ομάδες παραδοσιακού χορού, αρχαρίων, προχωρημένων και φοιτητών από το εξωτερικό. Από το Σεπτέμβριο του 2011 θα λειτουργήσει τμήμα εργαζομένων.

Τα μαθήματα γίνονται στο πολύ καλά οργανωμένο Πανεπιστημιακό Γυμναστήριο. Από το Σεπτέμβριο του 2009, μαθήματα πραγματοποιούνται και στην ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα για παραδοσιακούς χορούς στις νέες αθλητικές εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου, στο γήπεδο ποδοσφαίρου.

47
Η πορεία του ΧΟΠΙ έως σήμερα
Η Ομάδα Παραδοσιακού Χορού του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων ιδρύθηκε το 1987, από μια παρέα φοιτητών, που είχαν ιδιαίτερη αγάπη και μεράκι για τη λαϊκή μας παράδοση. Με το πέρασμα του χρόνου, εξελίχθηκε σε ένα δυναμικό κομμάτι της πολιτιστικής πανεπιστημιακής κοινότητας. Σήμερα, αποτελεί αναπόσπαστο μέρος των πολιτιστικών δρώμενων του πανεπιστημίου μας και είναι μια ιδιαίτερα ζωντανή ομάδα με έντονη δράση εντός και εκτός Ελλάδας.

Στόχος, είναι η διατήρηση της πολιτισμικής μας κληρονομιάς. Για το σκοπό αυτό, εκτός από την εκμάθηση των παραδοσιακών χορών, διοργανώνονται σεμινάρια, εκδρομές για την παρακολούθηση και συμμετοχή σε έθιμα, γλέντια με παραδοσιακές ορχήστρες, ομιλίες κ.λ.π. Ένας δεύτερος στόχος της Ομάδας Παραδοσιακού Χορού του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων είναι η διάδοσή της λαϊκής μας παράδοσης μέσα από τη συμμετοχή σε φεστιβάλ στο εσωτερικό της χώρας και στο εξωτερικό.

52

Οι παραστάσεις μας γίνονται πάντα με ιδιαίτερη προσοχή και σεβασμό προς την παράδοσή μας. Για το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, εκτός από την υψηλής ποιότητας εκπαίδευση που παρέχεται στους φοιτητές, ο πολιτισμός, σε όλες του τις μορφές, αποτελεί προτεραιότητα. Το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, στέκεται πάντα αρωγός σε κάθε δράση και πρωτοβουλία των φοιτητών και χρηματοδοτεί εξ’ ολοκλήρου, όλες τις εκδηλώσεις.

Ιστοσελίδα: http://folklore-dance.uoi.gr/index.html

Βάλτε στη ζωή σας οργανικά προϊόντα διατροφής, καλλυντικά υψηλής θρεπτικότητας & βιταμίνες!

Multi-ethnic προϊόντα ανακαλύψτε νέες γεύσεις & συνταγές στις καλύτερες τιμές!

Μοναδικά ταξίδια και οργανωμένες εκδρομές σε όλο τον κόσμο! Ζήστε μια αξέχαστη εμπειρία!

Με προσφορές για φοιτητές που δεν υπάρχουν!
7€ Ανδρικό 
10€ Γυναικείο (κούρεμα + χτένισμα)